Vem skulle inte bli terrorist om….

…ens land blev ockuperat av främmande makt som bestämts av andra och byggt på en sagobok som skrivits för flera tusen år sedan. Där Sveriges befolkning slängdes ut och byar brändes ner och dom flesta svenskar som fanns kvar mördades. Jag hade säkert blivit en terrorist.

Dom flesta som har sett dokumentären tycker säkert att det är fruktansvärt hur man kan attackera Israel men för mig är det alldeles naturligt att ge sig på Israel som är en ockupationsmakt med ett i sikte att eliminera alla palestinier. Därför finns Gaza där folk inte kommer någonstans. Fångade i väntan på nästa krig från Israel. För Israel tar varenda chans att mörda så många som möjligt.

Carlos Schakalen är en fascinerande person på sätt och vis. Han lär ha stor karisma och duktig på att manipulera folk. Kommer från Venezuela och uppfostrades till marxist. Han ville bli något mer en revolutionär och han hamnade i PLFP ( Folkfronten för Palestinas befrielse).

På uppdrag av PFLP utförde Carlos 1973-1975 flera attentat mot Israeliska intressen i London och Paris, bland annat bombattentat mot judiskägda banker och tidningar samt ett mordförsök på den judiske affärsmannen Joseph Sieff. Vidare deltog Carlos i robotavfyrningar mot två El Al-passagerarplan på Paris-Orly flygplats utanför Paris. År 1975 konverterade han till islam.

Idag sitter han i fängelse i Frankrike. Han är född 1949 och det är förvånande att han överhuvudtaget lever.

Det är så här vi är vana att se honom.

Såhär ser han ut idag, kanske några år gammalt foto.

I två decennier var han världens mest fruktade terrorist. Från början var han idealist, men under täcknamnet Carlos – eller Schakalen – utvecklades Illich Ramirez till en hänsynslös och grym mördare, Vad drev honom? Journalisten Sophie Bonnet får som första journalist en intervju i fängelset. Efter fyra år av samtal berättar hon Schakalens historia.

I huvudet på Schakalen
Kan ses till fre 15 mar 23.59

SVT – I huvudet på Schakalen
I huvudet på Schakalen Fransk dokumentär från 2018.

Det har varit mycket om antisemitism på SVT den sista tiden. SVT1 visas serien ”Hemma igen” där huvudpersonen Sara är judinna och utsätts för antisemitism, ”Vår tid är nu” finns också en judinna som utsätts för antisemitism och Jonas Gardells miniserie som också handlar om det och hitta sina judiska rötter. Och i bl.a. Samtiden diskuteras böcker som handlar om antisemitism. Och så Dox om

Men ingenting om dom hundratusentals romer som också fanns i förintelselägren och som idag utsätts för antiziganism en av den mest utsatta gruppen idag.

Förintelsen dag den 27 januari med manifestationer runt om i Sverige som enbart gäller judar/zionister.

När får vi en serie ”Hemma igen” fast med muslimer som utsätts för islamofobi eller en serie med romer som utsätts för antiziganism? Det finns inte på kartan. Zionister avskyr romer. Och Bonnier äger TV. Schibsted äger TV10 som i stort sett hela tiden visar serier om Hitler och om andra världskriget. Och så Dox-”I huvudet på Schakalen” där syftet säkert är hur hemska palestinier och dom som stred för Palestinas sak. Men enligt mig visar att Israel är en ockupationsmakt och inget annat och att det är fullt förståeligt att terrorister föddes ur detta.

Publicerat i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Israel-Palestina, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Religion, Terror | Etiketter , , , , , , , , , , , , , | Lämna en kommentar

Är det 1:a april? Snoop dogg? Klarna?

Först tänkte jag Fake News! Snoop dogg? Snoop dogg? Djissus kraist!

Det blir ju en bra partner. Men pengar har han i överflöd. Snoop Lion som han också kallar sig.

Alltså så ska zionisten Sebastian Siemiatkowski slå sig ihop med rapparen? Vilket underbart par det kommer att bli.


Printscreen

Rapparen Snoop Dogg har köpt in sig i Klarna
Den amerikanska rapparen Snoop Dogg har investerat i det svenska betaltjänstföretaget Klarna. Det skriver Forbes i dag.

Hur mycket pengar det rör sig om framgår inte, men som en del av samarbetet ska Snoop Dogg medverka i en av Klarnas marknadsföringskampanjer under namnet “Smoooth Dogg”.

Snoop Dogg, eller Calvin Broadus som han egentligen heter, uppges ha investerat i bland annat europeiska bolag i flera år.

Expressen – Rapparen Snoop dogg har köpt in sig i Klarna

Publicerat i Film, TV och Media, Hälsa, Reklam | Etiketter , , , , , | Lämna en kommentar

Förväxlingen – Paramparça

En turkisk serie som går på SVT2 19:30. Jag ÄLSKAR den serien. Jag är nästan besatt av dessa personer men framförallt Keriman och Öskan. Keriman är faster till Öskan och dom bor ihop med Öskans son. Dom är helt underbara.Jag har funderat över Öskans son då det är upprörda känslor ofta där men sonen har förhoppningsvis öronproppar. Keriman är SÅ dramatisk och överdriven så jag tappar hakan ibland. Båda är dom lite av “fula fiskar” och utnyttjar vissa situationer.

Jag började först titta på den då den kom 2016 men tyckte då att det var mycket gap och skrik. Jag började titta säsong 3 och jag blev fast.

Den är speciell även scenografiskt som jag tycker mycket om.

Två flickor blir vid födseln, av personal på sjukhuset, förväxlade på grund av sina likheter i efternamn (Gülpınar respektive Gürpınar). Först efter 15 år upptäcks förväxlingen, varvid stora familjekontroverser uppstår. Wikipedia

Avsnitten visas alla på lördag förmiddag också på SVT2 och finns även på SVT Play..

Tolga Tekin spelar Öskan och Nursel Köse spelar Keriman.

Publicerat i Boende, Film, TV och Media | Etiketter , , , , | Kommentarer inaktiverade för Förväxlingen – Paramparça

Sanningen om skönhetsprodukterna

Tidningar och TV översvämmas av bantningstips som fungerar! Hahaha! Dom fungerar INTE! Tänk om folk ändå kunde fatta detta. INGENTING FUNGERAR!!! Det blir bara jojo-bantning och dom flesta går upp mer istället.

Likadant är det med smink och då framförallt krämer som lovar det mest fantastiska alla rynkor bort med blåsten. INGENTING fungerar där heller. Det finns krämer som för stunden fyller ut en och annan rynka men dom finns kvar. Dom allra flesta rynkkrämer fungerar inte!!

Laila Bagge säger att den kräm hon gör reklam för fungerar även mot celluliter då hon gör reklam för nåt norskt märke. Nej, nej och åter nej. Det enda som fungerar är torrborstning och det är ett slit!

Brittisk dokumentär från 2018.

Skönhetsindustrin omsätter gigantiska summor och matar oss ständigt med nya produkter som påstås göra oss yngre och snyggare. Men frågan är om de faktiskt fungerar och om vi egentligen behöver dem. Programledaren Cherry Healey bestämmer sig för att undersöka vad som faktiskt är sant om skönhetsprodukterna. Med hjälp av forskare testar hon bland annat vilken effekt återfuktande krämer har, och om det är någon skillnad mellan dyra och billiga produkter. Hon tittar även närmare på psykologin bakom våra inköp, och om vi egentligen är mer attraktiva än vi tror att vi är.

SVT Play – Sanningen om skönhetsprodukterna

Att kändisar säljer sin själ till djävulen för olika kosttillskott tycker jag är bara botten. VitaePro Plus är ju löjligt! “Innehåller ingredienser med dokumenterad effekt.” Finns ingen vetenskaplig forskning runt denna produkt utan bygger på 1141 kunder som säkert fått en rund summa för att säga det.

Vad innehåller då denna produkt? Det som vi får i oss varje dag utan detta värdelösa kosttillskott. Det kan till och med vara farligt att äta kosttillskott om man är frisk och äter en allsidig kost.

: Vitamin D bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
BROSK: Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion.

IMMUNSYSTEM: Selen samt vitamin C, D och B12 bidrar till immunsystemets normala funktion.

HJÄRTA: Omega 3-fettsyrorna DHA och EPA bidrar till hjärtats normala funktion. Dokumenterad effekt på hjärtats normala funktion vid intag av 250 mg EPA och DHA per dag (2 kapslar/dag).
REDUCERAR TRÖTTHET: Vitamin C och B12 bidrar till att reducera trötthet och utmattning.

SKYDDAR CELLERNA: Antioxidanterna selen samt vitamin C och E bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Behöver man något av detta är det MYCKET billigare att köpa på apoteket.
Till exempel
Omega 3 får du i dig genom fet fisk som lax, makrill, sill och sardiner (innehåller EPA och DHA)vissa alger (innehåller EPA och DHA) Rapsolja och matfetter gjorda på rapsolja och valnötter.

B12 köper du billigt på Apoteket för drygt en 50-lapp och då du alla B-vitaminer + selen för tre månader o.s.v.

348:- för 2 månaders förbrukning!!?? Placeboeffekt vill jag påstå! Man ska gå till doktorn om man har någon brist och fråga om man behöver detta tillskott eller andra tillskott, troligtvis inte. VitaePro Plus då är dessutom svindyrt, 2088:-/år.
Allt handlar om pengar!

VitaePro Plus

Publicerat i Film, TV och Media, Hälsa, Reklam | Etiketter , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Sanningen om skönhetsprodukterna

Kvinnor mår SÅ dåligt!

Kvinnor är fula, kvinnor är tjocka, kvinnor sköter inte sin hygien, kvinnor sköter inte sitt hår, kvinnor har förstoppning, kvinnor luktar illa, kvinnor har för mycket hår på kroppen, kvinnor har flytningar, kvinnor har klåda, kvinnor sköter inte sina tänder, kvinnor har plack, kvinnor har dålig andedräkt, kvinnor har torra slemhinnor, kvinnor sköter inte sina fötter och kvinnor sköter inte sin hy. You name it!

Kvinnor operar sig för att platsa, brösten, näsan, botox m.m. Retuscherar sina selfies på t.ex. Instagram då den möjligheten finns. Varför finns den möjligheten? Gissa.

Reklamen på kvinnor som dom ska se ut kavlas ut med starkt retuscherade bilder som visas på bl.a. på stora reklampelare över hela stan så vart man än vänder rumpan så möts man av detta. Inte ens det offentliga rummet är fredat. Stackars unga kvinnor säger jag. Samtidigt gör dom allra flesta unga allt för att passa in. Unga kvinnor bedöms överallt och bemöts med hat.

En av H&M:s vidriga reklam.

Dagens reklam i Media/TV har svaret på alla dessa problem. Kvinnohatet är enormt och Media har största ansvaret. Jag tycker att det är fruktansvärt och det är INTE konstigt om kvinnor mår dåligt då dom alltid framstår som sunkiga i alla möjliga sammanhang.

Det här ser jag som rasism! Svarta kvinnor är tjocka medans vita är smala både som ung och medelålders.

Det är också kvinnor som stoppar saker i munnen, dom äter choklad, glass, dricker kaffe njutningsfullt. Männen tillverkar. Nu verkar det också som att det enbart är män som finns i bilreklamen.

Kvinnor får ätstörningar (främst) och tar livet av sig för dom orkar inte med allt hat på hur dom ser ut. Gödseltanken Flashback är ett forum kanske det värsta där små ickemänniskor härjar.

Var finns männen? Äter inte dom choklad, glass eller dricker kaffe?

Var finns männen i reklamen? Män är hurtiga och bygger och har sig, ofta medelålders och trista på alla möjliga sätt. Dom har minsann inga problem med någonting!

Jag skulle ALDRIG vilja vara ung idag!! Det är fruktansvärt vad internet ställer till med. Jag anser att internet är den största boven på hur unga kvinnor (främst) mår idag.

Kvinnokroppen ska exponeras och sexualiseras idag. Vi ser det på MTV, vi ser det i idrotten. Jag ser redan nu att fotbollstjejers byxor har stramats till och gymnastikdräkter för tjejer är ju fruktansvärt, långa ärmar och minimal body nertill som måste vara pedofilers dröm att titta på. Männen har vida långa byxor. Men överlag så har kvinnor inom idrotten dräkter där kroppen exponeras med linnen som visar magen och bikinibyxor som skär in i rumpan. Sexistiskt! Varför går kvinnor med på detta? Krav från högre ort? Hot? Det kan ju inte vara så trevligt att hela tiden dra i byxan och landa med benen ihop.

Idrotten är vidrig på alla plan tycker jag och jag har slutat att titta på friidrott. Idag avskyr jag idrott.

Dagens samhälle är så segregerat på flera plan och ju mer höger det blir desto mer ökar hatet mot kvinnor. Hade vi inte haft internet hade vi inte haft alla dessa groomare eller pedofilnätverk. Pedofiler har alltid funnits men det går inte att jämföra med som det är idag.

Jag tror att feminismen måste ut på stan mycket mera, skriva motioner som vi gjorde på 70-talet och demonstrerade mycket mera än nu. Vi skrev insändare till varenda tidning. Ingen lyssnar på feminister på nätet. Dom flesta lever i sina bubblor och kliar varandra på ryggen. Men det finns naturligtvis några undantag.

SQ – Dom vulgära bilderna på nätet
SQ – Den sjuka idrotten
SQ – Den ena reklamen efter den andra fälls
SQ – Varför hatar reklambranschen oss så mycket

Publicerat i Feminism, Film, TV och Media, Foto, Hälsa, Idrott, Internet, Reklam | Etiketter , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Kvinnor mår SÅ dåligt!

Skräckscenario – De döda fortsätter att tänka!!

Djissus Kraist! Nu får väl personer med dödsskräck krupp. Men egentligen är det inget nytt att folk har trott att hjärnan har fungerat ett tag efter döden och att folk runtomkring inte ska säga saker om den döde.

Men att hjärnan kan tänka timmar efter döden är till och med för mig obehagligt som annars inte är rädd för döden. Jag har knackat på pärleporten och det var en otrolig lustkänsla och lyckokänsla på samma gång som inte går att beskriva.

Jag arbetade extra för många år sedan på Fjällbohemmet i Göteborg och satt med en person som dog och det hände något i rummet och det var att det elektriska fältet (Auran) försvann. Alla människor har utstrålning och den slocknar och det känns.

Professorn: “Din hjärna kan fungera flera timmar efter att du dött”
En studie har visat på något riktigt otäckt. Den menar att våra hjärnor kan fortsätta fungera i flera timmar efter att vi dött. Det ska till och med finnas personer som hört dem själva dödförklarats av läkarna, och sedan vaknat till liv igen.

Hur många gånger har man inte funderat på vad som händer efter döden? Vad händer med själen? Men framförallt vad händer med hjärnan och kroppen? Frågorna är oändliga och kanske får vi inte ens svar på hälften.

Nyheter 24 – Professorn: “Din hjärna kan fungera flera timmar efter att du dött”

Jag tittade på en kristen sida och ett parti stämmer om det som jag upplevde.
Nu kom jag inte så långt som tunneln som många beskriver då ambulanssköterskan puttade på mig. Så nära.

“Att Gå Över” vanligtvis innebär det här en viss lycksalighet att flyta/färdas genom ett helande, varmt ljus. Ofta beskrivs det som en tunnel-upplevelse, men man kan också färdas genom färgglada moln, eller passera in och ut ur regnbågar.

Medialt – Vad händer när vi dör?

Om det stämmer, att det kan ta timmar så upplever man kanske när man hamnar på bårhuset och in i kylskåpet och kanske till och med fryses ner… Öhhhh!

Jag har skänkt mig till vetenskapen och tänk om jag upplever att dom skivar mig i millimeterstora skivor!!

Hoppas att det blir en “hjärnorgasm” och sen släcks ljuset och tid och rum upphör. Men det finns dom som menar att när vi dör färdas vi genom s.k. maskhål och hamnar i ett annat universum.

Det finns också dom som anser att det redan nu finns flera versioner av oss i olika universum. (Vetenskapens värld SVT)

Vem vet, till slut blir vi bara AT artificiell intelligens utan fysisk kropp som i serien “År 1 miljon” som sänds i SVT. Det är för mig ett skräckscenarion som jag inte kommer att få uppleva. En diktatur som inte går att beskriva.

När jag var liten fanns en liten serietidning som hette “Tvillingplaneten” och jag har sen dess trott att det finns flera planeter som är bebodda.

Intressant forskning är det onekligen som pågår runtom i världen.

En forskare har beskrivit, att när man ser ljuset i tunneln beror det på att man dör med ögonen öppna och att det då kommer in ljus i ögonen. Vem kan veta? Ingen, än så länge. Men intressant är det iallafall.

HALLELUJA!!! DET FINNS ETT TILLÄGG MED DEN KLASSISKA VERSIONEN!!! Versionen 4.9.

Publicerat i Hälsa, In the air, Religion | Etiketter , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Skräckscenario – De döda fortsätter att tänka!!

Här kan man snacka snö!

Stackarna! Men skrattar gör dom mitt i eländet.

Vadå hitta sin bil

Jag älskar English Russia

Publicerat i Allmänt, Natur | Etiketter , | Kommentarer inaktiverade för Här kan man snacka snö!

Hitler var prostituerad?

Det kom ut en bok 2001 av Lothar Machtan, professor i modern historia vid universitetet i Bremen att Hitler skulle var homosexuell är inget som förvånar mig. Han var ju väldigt feminin samtidigt som har var rå och brutal.

För mig är det viktigt att det kommer fram för det kan förklara hans brutalitet och hans hat.

Jag skrev ett inlägg om detta på ett nu nerlagt forum i Finland.
SQ – Hitlers hemliga liv

Jag tror att dom mest aggressiva män som är emot homosexualitet är i själva verket homosexuella. För jag tror att desto mer macho dom blir döljer dom sin homosexualitet för det är ett förräderi mot den manliga normen. Hitler var också utsatt för övergrepp som barn och osedd. Jag tror att detta kan skapa dessa monster. Det är inte alls samma hot när det gäller lesbianism. Det finns män som tycker om att titta på “lesbiska” kvinnor.

Jörg Haider från Österrike var regeringschef i delstaten Kärnten och dog i en bilolycka. Han var en aggressiv motståndare till homosexualitet. Hans älskare avslöjade att Haider var homosexuell.

Jörg Haider

Det är inget ovanligt att män lever dubbelliv vilket för mig måste också skapa aggressivitet. Jag känner två kvinnor som lever dubbelliv. Det är ju förskräckligt. Båda dessa kvinnor gör sig så oattraktiva och överviktiga att dom slipper att ha sex. Men ändå lever dom i heterosexuella äktenskap. Jag vet inte hur dom lever idag då det är några år sen jag hade kontakt.

“Nu har Lothar Machtan kommit ut med en ny bok som har bevis för att Hitler var homosexuell och sålde sex.

Han var ytterst ansvarig för att tusentals homosexuella förföljdes och dödades under andra världskriget. Men genom åren har ett envist rykte florerat: Tysklands diktator Adolf Hitler var själv homosexuell.

”Det finns mängder av bevis”, säger professor Lothar Machtan till Washington Post.

Nu sågas den boken jäms fotknölarna och den förra men för mig är det inte alls otänkbart att Hitler var homosexuell.

”Han hämnades på en plats det han själv upplevt på en annan, är det inte det som är ondskans struktur.” Aksel Sandemose/En flykting korsar sitt spår.

BTW: FY F@N vad jag hatar WordPress 5.2!!

Publicerat i Allmänt, Hälsa, Kriminalitet | Etiketter , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Hitler var prostituerad?

Israels övergrepp varje dag året om!

I december protesterade Gazaborna då dom är förbjudna att fiska var dom vill och då blir också fisketillgången mycket begränsad och så fort dom råkar överskrida den gränsen skjuts dom och deras båtar tas i beslag och används som virke eller så skjuts dom i sank. Men att palestinier dödas samtidigt är skit samma tycker Israel.

22 Palestinians injured in Israeli attack on Gaza naval march
Mon Dec 17, 2018
Israeli soldiers have wounded at least 22 Palestinians in an attack on demonstrators that had gathered along Gaza’s territorial waters to stage a new protest against the Israeli occupation.

The injuries took place on Monday afternoon, when hundreds of Palestinians participated in the 20th weekly naval march in the northern Gaza Strip against the crippling blockade of the coastal enclave.

The Palestinian Ma’an News Agency said Israeli forces fired live ammunition, rubber bullets and teargas bombs at protesters and boats attempting to break the 12-year siege.

Medical sources in Gaza confirmed on Monday that 22 Palestinians had sustained injuries, three of them with Israeli live bullets and 19 with rubber-coated steel bullets or teargas inhalation.

Israel imposed a limit of three nautical miles on fishing in the waters off the Gaza shore until August 2014, when Palestinian fishermen were allowed to go out six miles under a ceasefire agreement reached between the Israelis and Palestinians following a deadly 50-day Israeli war in the same month.

PressTV – 22 Palestinians injured in Israeli attack on Gaza naval march

Israel kallar sig själva för en demokrati! Dom ligger långt ner på skalan på en icke fullgod demokrati. Hur i helgonaland kan man kalla sig för en demokrati när man ockuperar ett land 1948 och har sen dess systematiskt kränkt palestinier, mördat dom, fördrivit dom, river deras hus, el finns bara några timmar per dygn. Ett folkmord pågår och har pågått sen 1948, Al Nakba. Byar brändes ner, palestinier fördrevs upp mot 700,000-800,000 personer. Palestinierna kan inte heller bygga upp sina bombade hus för inget byggnadsmaterial släpps in. Israel har också förstört solpaneler.

SQ – Israel förstör solpaneler i Yatta och Jubbet al Dhib

Fördrivningen av rohingerna där många mördades, där byar brändes ner har mycket stora likheter med vad om hände 1948 och pågår än idag av Israel. Tänk att det är sådan skillnad på folk. Israel ser på palestinier som råttor och med det ska elimineras.

Jag tycker att Netanyahu är en nynazist. Han är brutal och omänsklig. Man behöver inte gasa ihjäl folk. Det finns andra sett att eliminera ett folk. Druiderna har Israel slängt ut i öknen med bristfälliga bostäder. Det finns flera folkgrupper i Palestina och många är t.ex. kristna. Israel ruttnar. inifrån.

I somras när palestinier protesterade i Gaza på Al Nakba-dagen vid gränsen till Israel med krav att få tillbaka sitt land mördades 200 och fler än 20.000 skadades många på ett brutalt sätt.

Palestinierna på ett öppet fält och dom fega IDF-soldaterna bakom en kulle. Barn, ungdomar, vuxna sköts brutalt ner. Det var ett bra sätt tyckte IDF, att många fick benen avskjutna så att dom blev invalidiserade och med det inte kunde göra så mycket. Men Israel är enligt mig ett fascistiskt land med kollektiv bestraffning, skjuter hål på vattentankar. Israel kidnappar barn för att sätta press på föräldrarna. Palestinska hem rivs i stort sett varje dag på falska papper och bosättningar byggs ut då det inte får byggas nya. På det sätt äter sig Israel in som en cancersvulst in på palestinskt område. 2-statslösning är inte Israel intresserad av och det har vi alla sett som läser annat än svensk zionistisk press som Bonnier, Mittmedia/Schibsted, Stampen Media Group, Gota Media. Bonnier vill dessutom köpa upp så många tidningar som möjligt för att styra innehållet.

SQ – Svensk media håller USA om ryggen

Publicerat i Allmänt, Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Israel-Palestina, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking, Zionistisk press | Etiketter , , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Israels övergrepp varje dag året om!

The Last Alaskans

Det är ett program jag verkligen gillar. Udda familjer som lever i Alaska i små hus och lever på det som naturen ger. Jagar och säljer päls när det ges tillfälle och dom äter djur som vi knappast skulle göra som t.ex. ekorre.

Fantastiska familjer som medverkar men det är framförallt en familj och det är Harte och Bob. Han var svårt sjuk och vi fick följa hans sjukdom och programmen sänds ett år efter här i Sverige.
Jag fick reda på häromdagen i programmet att Bob hade dött 2017. Han stack ut och jag tyckte att han var otroligt sympatisk och empatisk, han var mild om man nu kan använda det ordet.

Han var skild men hans hustru Tanja fanns ändå där när det gällde. Han hann precis bli morfar. När han dog var det en annan familj som tog vara på sakerna som fanns kvar i stugan och gav till Tanja. En annan särskilt sympatisk också, familjen Korth.

Det finns flera program som handlar om familjer i Alaska men det är detta jag tycker bäst om. Men jag tittar på alla som Yukon men, Alaska: The last frontier och Alaskan Bush People.

Ingen vet heller var dom bor och det visas inte heller då dom absolut inte vill ha folk dit.

Bob Harte, a star on the Discovery Channel’s reality show “The Last Alaskans,” died Saturday, July 22, 2017, in Fairbanks, Alaska, according to a message on the show’s Facebook page. Harte, who had cancer, was 66.

“It is with a heavy heart that we announce Bob Harte has passed away,” the message said. “He was a beloved member of the Discovery family, and our thoughts are with his family and friends at this time.”

http://www.legacy.com/ns/bob-harte-obituary/186221209
Det går inte att länka till denna sajt så det blir att markera/kopiera/klistra in. Det kommer att bli mer och mer av detta då vissa inte vill att man ska länka någon lag.

Men här några klipp från Youtube om Bob Harte.Heimo Korth

Jag gillar INTE den nya uppdateringen av WordPress 5,02. Dom verkar inte gilla att man använder kodredigeraren. Finns f@n i mig ingenting som fanns tidigare. Jag måste ha en fil med blockquote, länkar m.fl. Jag avskyr blockindelningen med visuell redigerare. Och jag måste kunna koda html och det kan jag tack och lov. Det finns väl knappt någon som kan det idag. Jag är MYCKET missnöjd. Det finns inte något annat alternativ heller när man ligger på webbhotell. Att ha en blogg på en portal är inget alternativ då det inte går att lägga till dom tillägg man vill. Det tar evigheter att skriva ett inlägg.

Publicerat i Allmänt, Boende, Djuren, Film, TV och Media, Hälsa, Mat, Natur | Etiketter , , , , , | Kommentarer inaktiverade för The Last Alaskans

Hardcore Pawn

Jag har sett detta sinnessjuka program några gånger och det går inte att ta denna familj på allvar. Jag tror att det mesta är fejk, att det är anlitade aggressiva personer som ställer till det. Dottern anser jag är helt knäpp. Jag tycker att hon är rabiat och Seth, vilken syskonkärlek, Djissus kraist!! Och pappan sen….

Jag har sett att dom är på Twitter och på Facebook. Finns det verkligen folk som gillar att titta på denna skit hela tiden. Det finns verkligen en massa knäppa serier och denna ligger definitivt i topp.

Dom flesta som kommer är svarta och otroligt aggressiva och riktiga bråkstakar, gapar och skriker.

Ni som inte har sett det så går det på kanal 12. Man kan inte göra annat än gapskratta.

Och rika som troll verkar dom vara också.

Publicerat i Allmänt, Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Teater | Etiketter , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Hardcore Pawn

Uppträdandet som väcker enorm ilska

Ett spanskt flicklag i rytmisk gymnastik har väckt stor uppståndelse.

Flickorna, som är i 12- och 13-årsåldern, utförde sitt nummer iklädda Auschwitz-fångdräkter – något som det spanska förbundet nu får skarp kritik för.

”Det här är fruktansvärt. Tänk på alla som har släktingar som dog i förintelsen”, skriver en av kritikerna på Facebook.

Det finns ingen sans eller balans hos extrema zionister. Dessa dräkter är naturligtvis INTE antisemitiska!! Men zionister dammsuger nätet för att hitta något som mycket långsökt kan ses som antisemitiskt. ADL är den organisation som är mest extrema. Jag har tagit upp detta tidigare hur sjuka zionisterna är. Så allt som randigt längs med är antisemitiskt!? Give me a break! Jag avskyr zionister som vill begränsa vad vi får göra eller uttrycka.

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/G1EWBV/upptradandet-som-vacker-enorm-ilska

Zara tvingades att ta bort en blus då zionisterna påpekade att en blus med blixtrar ansågs antisemitiskt! Öhhh..

Hur kan man få detta mönster som antisemitiskt!?

Detta är en nazistsymbol. Men folk är så rädda och så kan dom ingenting utan ger sig direkt och tar bort. Hur fan kan vara så rädda för zionister som är extremister med en ideologi som är rent fascistisk!! Men även som enkel symbol går det ändå inte att jämföra med blusens blixt.

Den här barnjumpern med en sheriffstjärna ansågs vara antisemitiskt!? Det är f@n i mig INTE en davidsstjärna! Hur kan man se detta som antisemitiskt!?

Barntröjan med sheriffstjärna.


Detta är en davidsstjärna!!

Denna davidsstjärna bars av judar utanför lägren och den sattes på judiska butiker.

Även denna tröja ansågs antisemitisk!?

Detta är ännu mer upprörande!? Var finns likheten? Vill zionisterna att en rosa triangel är antisemitisk? Ska zionisterna ha ensamrätt på trianglar nu också? Ränderna är dessutom på tvären och inte längs med.
Dom dubbla trianglar är INTE någon davidsstjärna utan visar vilka fångarna var. Enkel rosa stod för homosexuella personer. Men lika förbannat så har zionisterna INTE någon ensamrätt på trianglar. Idioter!!
Detta är en originalskjorta hur dom såg ut. Alla tecken hade ju fångens nummer! Finns det något nummer på tröjan? Nej såklart inte.
Publicerat i Allmänt, Boende, Hälsa, Kriminalitet, Maffia-gängen, Rättssystem, Sexbrott, Trakasserier/Mobbning/Stalking | Etiketter , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Uppträdandet som väcker enorm ilska

Den jävla julen!

Jag hatar julen och i år struntade jag helt att titta på SVT ingen julmat och ensam Skönt som fan!. Min barndoms jular var ett helvete med mycket alkohol och slagsmål och mycket våld som vi ungar också fick utstå.

Det söps också vid varje helg men extremt vid högtider. Psykopaten som mamma var gift slog mamma så blodet flöt och jag fick hjärnskakning när han slängde mig in i väggen. Jag fick fläskläppar, gaffelstick i armen vid matbordet. Maten stockade sig i munnen. En gång slängde han maten i ansiktet på mamma. Han kunde helt få för sig nåt och rusade upp och drog mig i håret så det lossnade. Han var fullständigt bindgalen. Dom söp tills dom stupade och mamma dog i skrumplever och psykopaten av demens. Jag saknar inte mamma det minsta och inte pappa heller och var inte på någon begravning. Men mormors begravning var jag på och det var en borgerlig begravning som var mycket fin.

Mamma skilde sig när jag var 6 år och pappa försvann men kom ihåg mig vid jul och födelsedagar men i övrigt brydde han sig inte så mycket. Under skilsmässan bodde jag hos mormor och hos farfar. Och när jag blev 15 år och utslängd flyttade jag till mormor. Hon var den underbaraste och vi trivdes så gott tillsammans. Jag saknar henne väldigt mycket. När jag var 16 år och skulle vara med kompisar var jag hellre hemma med henne. Hon lagade också fantastiskt god mat. Jag började också att arbeta när jag var 15 år.

Mormor var en glad person och mycket skratt och hon var väldigt rolig. Slutet av 30-talet.

Det är tack vare mormor och farfar som gjorde att jag blev den jag är. Jag är nog ett maskrosbarn. Jag har även gjort en klassresa där mamma skrev till mig att jag gick borgarbrackornas ärenden. Men jag har ett starkt psyke som också har räddat mig. Det är ju fruktansvärt att en mamma kan tycka så.

Det blir inga fler jular för mig! Julen är dessutom kapitalisternas jul. Köp, köp, köp, hetsa mer, hetsa mer och skuldsätt dig resten av nästa år. Det finns väl ingen som tycker om det och det är kvinnorna som mest slavar vid spisen.

Publicerat i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Rättssystem, Terror | Etiketter , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Den jävla julen!

Den sorgliga historien om MGM:s lejon

Det är inte många som vet om det här om filmbolaget “Metro Goldwyn Mayer” om deras intron till alla sina filmer där vi får se lejon som ryter. Några har dom varit under årens lopp. Det är fruktansvärt hur dom har behandlat dessa lejon som också gick att beskåda i Las Vegas där MGM har hotell och kasinon.

Hur fick dom då lejonen till att ryta som dom gjorde?


MGM Logo History

MGM LOGO HISTORY AND THE 2008 RESTORATION PROCESS

Our MGM Logo is an historic and iconic branding with a rich history
dating back to the earliest days of Hollywood. Its evolutionary journey
through the past 93 years echoes that of the significant creative and
technological advancements of the film making craft itself, while never
straying far from its initial design and concept. A history that must be
preserved for future generations of movie lovers, as well as for current
and future MGM Employees to take pride in.

The logo was first designed for Goldwyn Pictures Corporation, in 1916.
Howard Deitz, a Publicity Executive, chose to use a lion as the studio’s
mascot, paying tribute to his alma mater, Columbia University. The
inspiration was the school’s fight song “Roar, Lion, Roar”. Mr. Deitz is
also credited for writing our motto “Ars Gratia Artis”, Latin meaning
“Art for Art’s Sake”. “Slats” was the first lion used on Goldwyn
Pictures logo from 1917 until 1924, first appearing on the 1917 release
“Polly of the Circus”.

As “The Golden Age Of Hollywood” emerged, our third lion was
introduced, “Tanner” in 1934. He would have the second longest
reign, lasting 22 years. Often described as the most “angry” lion,
“Tanner” snarled more then any of the others. In 1934, as MGM began
producing full three-strip Technicolor films, the logo was modified for
color. “Tanner” first appeared before “Happy Harmonies”, starting in
1934, while his first feature film was “Sweethearts” in 1938. He was
used on all MGM Technicolor films from 1934-1956, as well as our
cartoons, on and off, from 1938–1967.

Resten finns att läsa om lejonen som har använts.

Wikipedia – MGM:s lejon genom åren

Publicerat i Boende, Djuren, Film, TV och Media, Hälsa | Etiketter , , , | Kommentarer inaktiverade för Den sorgliga historien om MGM:s lejon

Svenska Akademiens eländes elände…….

Nepotism, vänskapskorruption, narcissism och personer i övrigt med stora egon.

Jag bara gapar över artiklarna om Katarina Frostenson som biter sig fast som en igel. Horace Engdahl försvarar också Jean-Claude Arnault med näbbar och klor och i stort sett också tycker att sexuella övergrepp, våldtäkter är mer eller mindre OK. Det är inget att bråka om.Och kanske är det så att enbart män ska sitta i Akademien. Men Horace har ju varit den som gett Jean-Claude stora belopp till sin s.k. kulturella verksamhet det kallar jag för vänskapskorruption. Jean-Claude är en outsider som ridit på sin frus position. Jag tycker att han är en nolla.

Katarina Frostenson försvarar sin man med näbbar och klor! Hon menar att Jean-Claude Arnault är oskyldig som ett lamm. Alla dessa kvinnor, mammor och döttrar som har blivit utsatta för både det ena och andra ljuger!? Ska ALLA dessa kvinnor ljuga!?

Det finns män som kan vara så fruktansvärt trovärdiga, gråta och ha sig, manipulera och bedyra på sina bara knän att dom är oskyldiga och kollra bort vem som helst. Jag tippar på att Jean-Claude är av den sorten och Katarina Frostenson vill ju så gärna tro på honom och att ALLA dessa kvinnor har gått ihop för att förgöra hennes man. Det finns även kvinnor som tror på sina män ända in i kaklet! Även det är narcissistiskt.

Jean-Claude Arnault har ju till och med varit så jävla fräck att han har klappat Kronprinsessan Viktoria på rumpan!!

Jean-Claude Arnault antastade kronprinsessan Victoria
Nu avslöjar SvD att Jean-Claude Arnault ska ha antastat kronprinsessan Victoria under en sammankomst i Akademiens villa på Djurgården i Stockholm. Enligt tre olika källor ska kulturprofilen ha tagit Victoria på rumpan.

N avslöjar SvD att kronprinsessan Victoria ska ha antastats av kulturprofilen Jean-Claude Arnault.

Ofredandet ska, enligt tre olika källor, ha skett under en sammankomst i Akademiens villa på Djurgården i Stockholm.
De tre källorna ska vara nära och i Akademien och berättar att de såg Jean-Claude Arnault lägga sin hand på kronprinsessan Victorias rumpa, skriver SvD.

Det har också kommit fram att Horace Engdahl, medan han jobbade som Svenska Akademiens ständige sekreterare, fick som uppgift att se till att kronprinsessan Victoria inte hamnade ensam med Jean-Claude Arnault vid mottagningen efter Akademiens högtidssammankomst i december 2006.

Det är klart att Jean-Claude Arnault förnekar, det gör dom allra flesta våldtäktsmän och dom som sexofredar kvinnor! Inget konstigt med det. Framförallt när han med fru har haft hög status och han har lekt kung och trott sig stå över alla andra och med det har tagit sig rättigheter och och trott sig vara oantastbar. Väldigt narcissistiskt.

Paret har också fått mycket pengar till sin s.k. kulturgrupp. Fri lägenhet i Paris och höga arvoden. Levt flott.

Nyheter 24 – Jean-Claude Arnault antastade kronprinsessan Victoria

Jag vet inte om jag ska skratta eller fråta men Katarina Frostenson kräver avgångsvederlag och har anlitat en advokat. Nu verkar det som att hon kommer att få det. Svenska Akademien vill bara bli av med henne. Men egentligen ska hon inte ha ett öre då hon har läckt pristagare till sin man som i sin tur läckt.

Det värsta är att hon drar fram rasistkortet och menar att alla är emot honom då han är från Frankrike!!

”Frostenson menar att det handlar om främlingshat”
Akademienledamoten Per Wästberg hävdar att Katarina Frostenson vill ha en ursäkt av Svenska Akademien för hur hon och hennes make Jean-Claude Arnault har behandlats.
– Hon menar att de är förtalade och att det handlar om främlingshat eftersom han är utlänning, säger Wästberg i en intervju med Aftonbladet.

Det har gått drygt ett år sedan en rad kvinnor anklagade kulturprofilen Jean-Claude Arnault för olika typer av sexuella övergrepp. I hans fall från den absoluta kulturtoppen har det också framkommit anklagelser om att akademiledamoten och frun Katarina Frostenson skulle ha delgett honom Nobelpristagare i litteratur och att han i sin tur läckt flera vinnare innan utnämningarna blivit offentliga.

Expressen – Frostenson hävdar att det handlar om främlingshat

Skrämmande! Verkligen skrämmande! En varulv i fårakläder!

Frostenson till Arnaults försvar: ”Mycket ömsint”
Katarina Frostenson ryckte ut till Jean-Claude Arnaults försvar i hovrätten.
Bakom stängda dörrar gav hon ett kärleksfullt vittnesmål till stöd för den våldtäktsdömde maken.
– Han är en varm, omtänksam, vänlig och mycket ömsint människa, säger Frostenson i en inspelning av förhöret.
Samtidigt avfärdar hon 18 kvinnors anklagelser mot maken som “anonyma berättelser och påståenden”.

Expressen – Frostenson till Arnaults försvar: ”Mycket ömsint”

Men det finns dom som försvarar honom som t.ex. Lena Andersson och en tycker att bevare oss från Matriarkatet! Och en del män förstås!

Det är ju detta par som fått Svenska Akademien på fall! Jag tycker att detta är helt jävla sjukt! Lägg ner Svenska Akademien den behövs inte eller starta från scratch! Ut med dom gamla stofilerna först och främst!

Publicerat i Hälsa, Kriminalitet, Kultur, Litteratur, Rättssystem, Sexbrott | Etiketter , , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Svenska Akademiens eländes elände…….

”Rökare har jättestela kärl, det krasade när jag klippte”

En rökares lungor ser ut som en bränd fläskkotlett!

Rökare har en förmåga att täppa till öronen när det gäller missbruk överlag. Dom som röker cannabis får också stora hälsoproblem. Alla missbruk ger stora hälsoproblem. Det långsamma självmordet är ju cigaretter.

Jag har skrivit om detta många gånger om vissa rökares totala hänsynslöshet. Och ofta är det dom liberala, nyliberala som gnäller varför dom inte får förgifta sin omgivning. Muff är ju allra värst.

Jag bryr mig inte om om rökare dör i förtid jag skiter fullständigt i det MEN dom ska inte har rätt att förgifta mig. ALLA vet hur farligt det är och hur det belastar sjukvården. Rökning är inte heller en sjukdom som alkoholism är.

Det går att sluta om man ger sig fanken på det.

Här beskriver en patolog sin vardag från Yle.
Patologen Andreas Lundin har gjort över 200 obduktioner

Rökning sabbar kroppen mest
Andreas jobb lärde honom också vad våra levnadsvanor gör med vår kropp.
– Rökare hade till exempel jättestela kärl, det krasade när jag klippte. Rökning är verkligen det som sabbar kroppen mest av allt. Många rökare försvarar sig genom att säga ”de flesta rökare får ändå inte lungcancer”, och det är sant. Men det är inte bara lungorna du förstör med rökning. Det är njurarna, blodkärlen, hjärnan, det mesta egentligen.

Såg du det här?
– Ja, absolut! Du får stela blodkärl överallt och då kan du få stroke och infarkter och allt möjligt. Jag är faktiskt förvånad över att man inte totalförbjudit rökning för det är så extremt farligt för kroppen.
En annan sak som Andreas lade märke till var en liten ökning i antalet hjärtrelaterade dödsfall efter jul och nyår.
– Stora, feta och energirika portioner hos folk som är hjärtsjuka är en risk. Du kan dö av hjärtinfarkt för att kärlen proppar igen om du redan från början ligger på gränsen. Men en ung, frisk individ kan inte äta ihjäl sig på julafton.

Ville träffa patienter
Idag jobbar Andreas inte längre kvar som patolog utan har flyttat över till en vårdcentral.
En orsak var att formalinet, det starka preparatet som används för att förhindra förruttnelse, gav honom luftvägsbesvär. En annan orsak är att han längtade efter att träffa patienter igen.
– Det var en intressant och väldigt nyttig upplevelse men själv ville jag ha patienter igen. Det var den primära orsaken till att jag slutade.

Hela artikeln finns även som podd.
Yle – Patologen Andreas har gjort över 200 obduktioner: ”Rökare har jättestela kärl, det krasade när jag klippte”

Publicerat i Hälsa, Mat | Etiketter , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för ”Rökare har jättestela kärl, det krasade när jag klippte”

Vänsterpartier och SD i korståg mot rökningen

Människor måste själva bestämma över sina vanor och ovanor.

NEJ och återigen NEJ!!! Jag har all rätt i världen att slippa birök från hänsynslösa rökare. Biröken är den som dessutom är allra farligast för den förbränns inte på samma sätt som den rök som hamnar i rökarens lungor.

Jag har rätt att slippa passiv rökning. Dessa jävla missbrukare jag blir galen! Rökarna är idag en minoritet och dom ska inte bestämma över majoriteten. Jag ska ha rätt att få sitta på en uteservering och slippa andas in birök. Maten smakar inte gott med en massa rök omkring.

Jag som är allergisk och har papper på det dessutom. Jag kan inte gå på en utomhuskonsert för det är alltid några som röker och också annat.

Jag avskyr dessa libertarianer som bara tänker på sig själva och ser sig som förmer än andra. I det offentliga rummet ska alla kunna vara och slippa utsättas för gifter. Det räcker med dom gifter som redan finns i vår miljö.

Det finns hur många som helst idag som lider av astma och starka dofter och måste ha mask i vissa lägen.

Men dessa libertarianer vill ju också släppa fri droger. Dom svaga ska bort. Empati finns inte på deras karta.

Jag undrar om denne John Weinerhall vet vad en cigarett innehåller? Knappast.

Giftet i en cigarett! Mer än 4000 ämnen varav över 50 framkallar cancer
Längst ner på inlägget finns en lista på vad en cigarett innehåller.

Sverige riskerar att bli det enda europeiska landet där det råder totalförbud mot rökning på uteserveringar. Imorgon onsdag förväntas Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet med stöd av Sverigedemokraterna rösta ja till den delen av den nya lagen om tobak och liknande produkter som förbjuder rökning på uteserveringar. Det är ett kraftigt övertramp av politikens befogenheter.

Det finns ingen som från ett hälsoperspektiv uppmuntrar rökning. Därför görs stora insatser från samhället för att begränsa detsamma.

Sverige har också – med råge – minst andel rökare i EU. Enligt Folkhälsomyndigheten är det bara 9 procent av svenskarna som röker dagligen. Det här kan jämföras med andra EU-länder där det varierar mellan drygt 15 procent till 40 procent.

Ska 9 procent rökare ha rätt att utsätta folk för passiv rökning!?

Passiv rökning kan rimligtvis inte motivera ett totalförbud. Vad blir nästa steg? Att förbjuda uteserveringar längs med gatorna i våra städer? På det lokala torget eller vid busshållplatser, där bussar står och släpper ut avgaser?

Det absolut vanligaste argumentet är vid hållplatser, avgaser och att luften är fri. Idioter!!

Är han helt jävla dum i huvudet!!?? Man räknar med att mellan 600 – 1000 personer dör av passiv rökning om året! Eller får KOL. Libertarismen ligger väldigt nära fascismen och epistokratism det sistnämnda börja bli populärt.

Politiken kan och ska inte vara medborgarnas förmyndare och det är glädjande att de borgerliga partierna inte står bakom förbudet. Däremot är det en stor besvikelse att Vänsterpartierna och Sverigedemokraterna gått samman i sitt korståg mot rökningen.

Vad Sverige behöver är inte mer förmyndarmentalitet utan mer frihet till den enskilde på politikens bekostnad.

Aftonbladet – Vänsterpartier och SD i korståg mot rökningen

Här en bild på vad rökning gör med kroppen. Bilden är mycket stor. Högerklicka/Visa.

Smokefree Coalition i Nya Zeeland (www.ash.org.nz).
Den bygger på uppgifter från nio olika tobaksbolag.
Tillsatserna är rangordnade så att de viktmässigt största tillsatserna
kommer först.

Arsenik, Bensen, Benspyren, Beta-naftylamin, Bly, Cyanväte, Fenol, Formaldehyd, Hydrazin, Kadium, Kolmonoxid, Krom, Kväveoxider, Metylklorid, Metylisocyanat, Nickel, 2-nitropropan, Nitrosaminer, Polonium 210, Polycykliska aromatiska kolvärden (PAH), Pyridin, Tjära, Toluen, Uretan, Vinylklorid, Anilin, Ammoniak, 4-aminodifenyl, Akrylnitril, Akrolein, Aceton, Acetaldehyd.

Ämnen i tobaksrök som är
klassificerade som cancerframkallande
• 1,3-butadien
• 4-aminodifenyl
• akrylnitril
• bensantracen
• benspyren
• bensen
• beta-naftylamin
• dibensantracen
• formaldehyd
• kadmium
• krom
• nickel
• nitrosaminer
• polonium-210
• vinylklorid

Bekämpningsmedel
Kemikalier från jordbruket kan finnas i tobak. Ett exempel är bekämpningsmedel mot insekter. Tobaken innehåller också flera radioaktiva ämnen som kommer från gödningsmedel, liksom tungmetaller från gödningsmedel eller från jorden där den odlas.

En kemisk fabrik
En cigarett är som en kemisk fabrik. Röken innehåller mer än 4 000 kemiska ämnen. Många av dessa är skadliga för kroppen och kan orsaka cancer eller allergier. De kan också skada hjärtat och blodkärlen, irritera huden, ögonen och slemhinnorna i luftvägarna.

Förbränning
Även om tillsatserna i cigaretterna har låg halt kan de vid förbränning bilda nya produkter som är giftiga och skadliga för människor.

RÖKENS INNEHÅLL
I forskningen brukar röken delas upp i huvudrök som rökaren suger
i sig och sidorök som cigaretten avger mellan blossen. Den rök som
den passive rökaren andas in kallas miljötobaksrök och består av både
sidoröken och av den huvudrök som rökaren blåser ut igen.
Många ämnen finns både i sidoröken och i huvudröken, men det finns
också skillnader. En viktig förklaring till skillnaderna är att huvudrök och
sidorök bildas vid olika temperaturer, cirka 900°C respektive 600°C.
Ytterligare en faktor är att sidoröken inte passerar igenom filtret.
Tobaksröken innehåller tusentals kemiska ämnen som frisätts som
gaser eller partiklar. Flera av dem är giftiga ämnen och dessa finns ofta
i större mängd i sidoröken än i huvudröken. Ungefär 85 procent av
röken i ett rum kommer från sidorök. Men man bör ha i minnet att
sidoröken späds ut i rumsluften.

Den totala huvudröken från en cigarett består till mer än 90 procent
av gaser. Störst andel är kväve (58 procent) och därnäst kommer koldixoid
(13 procent), syre (12 procent) och kolmonoxid. Andra gaser är
ammoniak, dimetylnitrosamin, formaldehyd, cyanväte (vätecyanid) och
akrolein. Den största andelen av partiklarna är nikotin och så kallad
tjära (som är ett samlingsnamn för många olika ämnen). I tjäran ingår
bland annat benspyren, fenoler och metaller.

Nikotinet kan ses som det viktigaste ämnet i röken eftersom det
skapar beroende. Kvävehalten i tobaksbladen är viktig för rökens innehåll
av många skadliga ämnen som kväveoxider, ammoniak, nitrosaminer
och nitropropan.

Det finns också ett samband mellan tobaksbladens kvävehalt och
mängden partiklar och gaser, till exempel benspyren, bensantracen, cyanväte,
fenoler, kolmonoxid och koldioxid. En del av dessa ämnen innehåller
inte kväve, men tobakens totala kväveinnehåll påverkar bildningen
av andra organiska ämnen och därmed rökens egenskaper. I
tobaken finns också proteiner. När de förbränns bildas bland annat
cyanväte, kväveoxider, kinoliner och nitrosaminer.
Mer än 50 olika ämnen i röken kan orsaka cancer eller misstänks
kunna göra det. De finns antingen naturligt i tobaken eller bildas under
förbränningen. Huvuddelen av de mutagena och cancerframkallande
ämnena i tobaksrök föreligger som partiklar.

Orsakar cancer
Mer än 50 olika ämnen i tobaksröken
kan orsaka cancer.

Att sidoröken inte är lika het som huvudröken gör att den innehåller
partiklar som är mindre än de i huvudröken. Det är viktigt att ta hänsyn
till detta när man bedömer hälsorisker med sidoröken.
Mätning av kotinin (ett ämne som bildas i kroppen vid nedbrytning
av nikotin) i urin hos icke-rökare har visat att ämnen från tobaksröken
tas upp av kroppen vid passiv rökning.

Bland ämnena i miljötobaksrök finns cancerframkallande ämnen
som till exempel benspyren, formaldehyd och 4-aminodifenyl. Där
finns också irriterande och giftiga ämnen som till exempel cyanväte
(vätecyanid), svaveldioxid, nikotin, kadmium och kolmonoxid. De tre
senare kan också störa fortplantningen eller skada fostret.
Den vanligaste passive rökaren är en icke-rökare som lever tillsammans
med en rökare. Men det finns också yrkesgrupper som är mer
utsatta än andra, till exempel restaurangpersonal.

Nedan följer en lista som till stor del bygger på en förteckning från
Smokefree Coalition i Nya Zeeland (www.ash.org.nz/).
Den bygger på uppgifter från nio olika tobaksbolag.
Tillsatserna är rangordnade så att de viktmässigt största tillsatserna
kommer först.

Socker: Kan uppgå till 5,5 procent av cigarettens vikt. När socker förbränns
kan det bildas acetaldehyd som bidrar till att dämpa smaken av
nikotin. Anses också stimulera nikotinreceptorerna.

Kakao (som pulver, extrakt, destillat, smör och kakaoskal): Upp
till 3 procent av vikten. När kakao förbränns frigörs teobromin, som
vidgar luftrören och därigenom underlättar ökad rökning och nikotinintag.
Kakao innehåller också alkaloider som kan påverka nikotinets
effekt och i sig själva ha farmakologiska effekter.

Propylenglykol: Upp till 3 procent av vikten. Propylenglykol är en
färglös, söt vätska, som är mindre giftig än etylenglykol, men har
liknande egenskaper. Den tillsätts för att bevara tobakens fuktighet,
men används i andra sammanhang som antifrysmedel, lösningsmedel
för arom- och färgämnen och som smörjmedel.

Honung: Upp till 2,7 procent av vikten.

Glycerol: Upp till 2,7 procent av vikten. Glycerol bildas i kroppen när
enzymer bryter ner blodfetter. Ämnet finns naturligt i tobaken och tillsats
ökar potentialen för att bilda akrolein.

d-sorbitol: Upp till 2 procent.

Etanol: Upp till 1,4 procent. Vanlig alkohol som finns i alla alkoholdrycker.

Cellulosafiber: Upp till 1,3 procent. Finns i filter.

Lakritsrot: Upp till 1,3 procent. Lakritsrot innehåller glyzyrrizin, som
frisätts i röken och kan vidga luftrören, vilket anses göra det lättare att
röka.

Mentol: Upp till 1,2 procent. Mentol bedövar strupen så att rökaren
inte känner rökens retande effekt. Samma effekt har en annan tillsats,
eugenol.

Ammoniumföreningar: De bidrar till att mer nikotin kan frigöras ur
tobaken och kan tas upp av kroppen. Den brittiska listan med 600 tilllåtna
tillsatser innehåller nio olika ammoniumföreningar.

Aldehyder: Flera olika aldehyder finns bland tillsatserna, men bildas
också i röken.

De listor som har publicerats i British Columbia (Kanada) visar att
kalciumkarbonat där är den största tillsatsen i många cigarettmärken.
Kalciumkarbonat ingår i läkemedel mot magbesvär på grund av för
mycket saltsyra. Vid överdosering kan det ge njurbesvär.

Publicerat i Hälsa, Politik | Etiketter , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Vänsterpartier och SD i korståg mot rökningen

”Ersätt demokratin med ett styre baserat på kunskaper”

Det här tycker Ludvig Lindström: ordförande i Global Happiness Organization och medlem i Mensa.

Vilka ska avgöra vem som har bäst kompetens!? Ett sådant samhälle gagnar INTE den vanliga människan tvärtom. Mensafolk som ser sig som bättre människor och ska då styra över oss med forskare, ingenjörer och nationalekonomer och i en framtid helt styras av AI! Det förstår ju vem som helst att det skulle bli en diktatur av värsta sorten. Vi vanligt folk skulle bli förslavade.

Vilket skräcksamhälle vi skulle få!

Bloggen Global Happiness Organization är obehaglig i sin sliskighet.

Han tycker att demokratin har spelat ut sin roll och vad är då alternativet? Han anser att vi bör överväga någon form av epistokratiskt och teknokratiskt system där samhälleliga beslut baseras på kunskap.

Vi ser idag vilken kraft demokratin har när missnöjet med dom styrande har som t.ex. i Frankrike nu. I en framtid i ett epistokratiskt samhälle skulle det vara en omöjlighet. Vi skulle typ få ett samhälle som i The Handmaid’s Tale. All vår yttrandefrihet skulle tas bort helt då “dom som förstår sig på samhället skulle tycka för oss”.

Rätten att välja politiker skulle tas bort för det skulle inte finnas några politiker. Hur skulle välfärden styras? Vilka skulle få tillgång till den? Onyttiga sjuka människor skulle köras till ättestupan.

Vi skulle få en Nattväktarstat! Vi skulle få ett kallt och ett samhälle utan empati. Feminism, jämställdhet/jämlikhet finns inte på kartan i ett sådant samhälle.

Jason Brennan ger flera förslag på hur ett epistokratiskt styrelseskick skulle kunna utformas, varav merparten av dessa innebär villkorad rösträtt. Till exempel begränsad rösträtt där man måste genomgå ett prov för att kvalificera sig för att få rösta eller graderad rösträtt där man baserat på kompetens kan få flera röster. En annan variant är allmän rösträtt med epistokratiskt veto, där experter kan stoppa (men inte stifta egna) lagar. Att väljare måste genomgå en utbildning för att få rösta är ett annat förslag. Oavsett utformning skulle syftet vara detsamma; att begränsa okunniga medborgares inflytande på politiken.


Wikipedia – Jason Brennan

Libertarianism där dom som har makt tar det dom vill ha. Anarki kallar jag det. För den som inget har ska inte heller ha något. Ingen större skillnad på libertarianism och epistokratism.

Vi medborgare ska naturligtvis bestämma vilket samhälle och vilken värld vi vill skapa, men besluten för att ta oss dit bör inte göras av oss alla utan av de med bäst kompetens. Det kan i nuläget röra sig om forskare, ingenjörer och nationalekonomer. Inom en snar framtid kan och bör avancerad artificiell intelligens (AI) ersätta dessa helt.

Demokratin och andra styrelseskick har inget egenvärde, utan det värdefulla bör ligga i slutresultatet. Vill vi exempelvis likt mig skapa en värld där individers välmående maximeras är det detta som har ett egenvärde, inte hur vi tar oss dit.

Vill vi i stället optimera människors frihet att skapa sina egna mål, eller vill vi kanske värna en stor biologisk mångfald, är detta det centrala, inte om vi har politiker eller en AI som tar oss dit. Däremot bör vi välja den väg som är snabbast och som har störst sannolikhet att ta oss till målet.

Vi medborgare bör därför kritiskt granska demokratins uppenbara tillkortakommanden i vårt alltmer komplexa samhälle och gradvis modifiera sättet på vilket vi fattar våra samhälleliga beslut. Målet med politiken bör fortfarande ligga i allas våra händer, men det framstår alltmer som nödvändigt att vi låter forskare, experter och på sikt AI, få ett avgörande inflytande i metodvalen.

Ingen tjänar på politikerbeslut som styrs och förblindas av känslor och en snäv ideologi i ett försök att vinna väljares gunst.

Bullshit!!

DN – Ersätt demokratin med ett styre baserat på kunskaper

Publicerat i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Kultur, Politik, Rättssystem | Etiketter , , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för ”Ersätt demokratin med ett styre baserat på kunskaper”

”Män passar bättre i Akademien”


Det tycker kvinnohataren och manschauvinisten Horace Engdahl! Han menar att om kvinnor finns med i Akademien får dom finna sig i att bli tafsade på och att det är kvinnorna som ställer till med maktkampen!!?? Öhhhhh….. Han suger sig fast som en igel! Lika med Katarina Frostenson. Nu har hon skaffat advokat för att få sitta kvar. Vad F@N är det med människan!? Det mest naturliga är att lämna stolen för det handlar om vanlig anständighet!! För min egen del tror jag att hon kommer att rapportera allt som sägs i Akademien till Jean-Claude.

Horace Engdahl pekar med hela handen och han kommer aldrig att ge sig och dummare blir han med den tjockskalligheten. Men det finns MÅNGA privilegier som fina lägenheter och limousiner.

Allt vet vi säkert inte och status är något som ingen vill ge upp i första taget men Svenska Akademien ligger redan i dyn och skämmer ut sig efter noter och jag tror inte att det finns något hopp när Horace och Frostenson biter sig fast. Men dom andra 90-åringarna borde också lämna. Gamla stötar som borde ha lämnat för längesedan. En åldersgräns borde finnas som t.ex. 80 år för att lämna sina stolar till yngre förmågor.

Och världen skrattar åt oss.

Hur har Ebba Witt-Brattström stått ut med den hemska människan i så många år!?

Det borde vara 50/50 i Svenska Akademien. Man kan ju undra hur det står till i hans misogyna hjärna? Jag tycker inte att det verkar helt friskt att uttala sig som han gör.

Kristina Lugn sen då, hon verkade vara berusad minst sagt när hon visade sig i dokumentären. Hon har tyvärr sjangserat. Jag har några av hennes böcker t.ex. “Lugn bara lugn” och “Om ni hör ett skott” och jag såg pjäsen “En orgasm till kaffet” på teatern i Angered på 80-talet. Är hon också kompis med våldtäktsmannen och tafsaren Jean Claude Arnault och hans fru Katarina Frostenson?

Rättegången där hon vittnar om att han är oskyldig! Hur F@N vet hon något om det!? Löjligt! Dom verkar vara som siamesiska tvillingar. Hon kan inte vara omedveten om detta. Det är något skumt med detta par.

– Jag vet inte om män passar bättre att sitta i den här typen av församlingar eller att de bättre tolererar den typ av påfrestningar som uppstår när maktkampen rasar. För det här handlar om makt, säger Horace Engdahl i dokumentären.

– Jag tyckte att den där artikeln var rätt bisarr, om jag ska vara ärlig. Nu var ju många av de där vittnesmålen anonyma och det är lite besvärligt. Det är svårt att ta sådana vittnesmål på allvar. Om man inte vågar träda fram med eget namn, då är det väl så att man inte riktigt ska bli lyssnad på, tycker jag, säger han.

DN – Horace Engdahl: ”Män passar bättre i Akademien”

Men Jean-Claude är ju en vanlig kille enligt advokaten Hurtig! Djissus Kraist!!
SQ – Jean-Claude är ju en vanlig snubbe!

Publicerat i Feminism, Film, TV och Media, Hälsa, Politik, Rättssystem, Sexbrott | Etiketter , , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för ”Män passar bättre i Akademien”

Ni göder statskassan med nya tv-skatten

What!!

Är inte märkvärdigt att det är högertokar som gnäller!

Skattebetalarna: Våra skattepengar ska inte bekosta SVT:s kärleksprogram för präster.

Detta visar ju att Christian Ekström tittar på SVT i sin dator och har hittills sluppit att betala. Har han inte råd med 1300:-/år? Men pengarna som går på skattesedeln ska ju gå in i Public Service. Jag begriper inte vad dom menar!? Hade dom önskat att TV-licensen hade skrotats helt och privata intressen hellre styrt SVT? Jo, såklart med massor med reklam och näringslivet hade styrt som reklamkanalerna drivs. Och dom som har mobil/surfplattor måste ge sin själ till djävulen. Titta vilka som äger t.ex. TV4!

För det första är det säkert ett par år sedan dom programmen visades eller har denna människa för sig att kärleksprogram för präster sänds dag och natt!!??

Nu är det det viset att man måste se till allas intressen och visa ett brett programutbud. Jag HATAR sport men då får jag titta på en annan kanal eller göra något annat.

Men allt annat som visas då? Uppdrag granskning, Korrespondenterna, Agenda, alla dessa fantastiska dokumentärer o.s.v. Alla fantastiska dramaserier.

Jag ser det som att alla som gnäller tittar nu på SVT:s alla kanaler gratis eller skiter i att betala licensen för en burk.

Den nya licensen är rättvis och ALLA med lön ska betala! Den gynnar dom med låga inkomster som är pensionärer och den som ingen lön har behöver inta betala.

Så ni gnällspikar med höga löner behöver inte betala mer än 1300:-. Fan vad jag blir sur på högermänniskor och dom jävla i Sverigedemokraterna.


Christian Ekström

För ett normalhushåll höjs avgiften för public service i stället med 200 kronor. Totalt väntas SVT-skatten dra in 9,1 miljarder kronor. Det är nästan en miljard mer än de 8,2 miljarder som public service kostade 2018. Men anslagen till public service ökar ”bara” med 200 miljoner nästa år. Resten, nästan 700 miljoner, går rakt in i statskassan.

Han ger ingen länk till den uträkningen!

När Radiotjänst gick ut med för några år sedan att en dator är en TV stämde en kille Radiotjänst och han fick rätt. Och då sa många upp sina licenser och kunde då fritt titta på TV i datorn.

Vad F@N dillar han om!? Har han sovit det sista året!? Läser han inga tidningar?

Nästa år smyghöjer regeringen skatten med över en halv miljard i samband med att den nya Public Service-skatten införs.

SVT är ett aktiebolag.

Förvaltningsstiftelsen för Sveriges Radio AB, Sveriges Television AB och Sveriges Utbildningsradio AB skapades för att främja oberoendet för radio och tv i allmänhetens tjänst. Stiftelsen äger och förvaltar samtliga aktier i programföretagen: SR,SVT och UR och är på så vis en buffert mellan statsmakten och programföretagen.

Aftonbladet – Ni göder statskassan med nya tv-skatten

Publicerat i Film, TV och Media, Internet, Politik | Etiketter , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Ni göder statskassan med nya tv-skatten