Expressens nyckel-artiklar

Ibland har jag kollat där då jag har ett urgammalt Facebook-konto. Nu kommer jag inte in där längre. Det Facebook-kontot kör jag med ett alias för jag skulle aldrig någonsin lämna ut mitt riktiga namn, personuppgifter till Facebook, ALDRIG!!

Jag gick in och kollade på villkoren och såg att det är precis likadant som på dom allra flesta appar. Blev jag förvånad? Nej, såklart inte. Jag skulle aldrig lämna ut mina personuppgifter till Bonnier heller för den delen. En koncern som köper upp Sveriges media för att ha koll på vad som skrivs och inte skrivs. Har ett högerorgan, Interaktiv Säkerhet, som kontrollerar dom flesta tidningars kommentarsfält där ingenting som negativt får skrivas om t.ex. konflikten i Israel/Palestina eller någonting som är kommunistiskt.

Jag har testat många, många tidningar och det går inte. Men högerextrema, rasistiska kommentarer vad jag har läst går genom. Det har jag sett när det gäller Israel/Palestina-frågan där det knappt syns något i svensk media längre men däremot skrivs det varje dag om hur synd det är om Zionisterna både här i Sverige och i Israel och kommentarsfälten fylls med antifeministiska, islamofobiska och homofobers kommentarer.

Jag läser alltmer sällan svensk media och framförallt inte dom som är Bonnierägda eller från Schibbstedt som t.ex GöteborgsPosten.

Ska man få reda på någonting får man gå till Twitter eller till media utanför Sverige.

Men hur som haver så står det så här på en punkt i villkoren.

8. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER M M
Genom att du registrerar dig för Medlemstjänsterna och skapar ditt konto samtycker du till att Expressen och Bonnier AB håller ett register över koncernens kunder och användare som har registrerat sig eller köpt något hos Bonnier. Registret innehåller personuppgifter som namn, personnummer, postadress, telefonnummer, elektroniska adresser, leverans- och betalnings- och inköpsuppgifter, profilering baserad på adress, samt uppgifter baserade på användning av digitala tjänster. Uppgifterna används av Bonnier för fakturering, information och leverans av produkter, samt marknadsföring och som underlag för statistik och produktutveckling. Uppgifterna kan ligga till grund för att Bonnier, och i förekommande fall våra samarbetspartners, ska kunna anpassa innehåll, annonser och erbjudanden. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med kunden/användaren.

Till uppgifterna kopplas en eller flera markörer om vilken typ av anpassning av webbtjänster och marknadskommunikation som riktas mot användaren, så kallad profilering. Bonniers kunder och registrerade användare samtycker till att marknadsföring kan ske via post, telefon, eller e-post och sms samt andra digitala kanaler. Du medger också att direktmarknadsföring får skickas till dig via e-post, sms eller annan funktion. Du har dock alltid rätt att tacka nej till vidare direktmarknadsföring, vilket du gör antingen på ditt konto eller genom att använda dig av svarsfunktionen i de e-postmeddelanden, sms eller andra meddelanden som vi eller våra samarbetspartners skickar till dig.

Vad händer då? I min värld blir du utesluten. Du får inte tillgång till några artiklar längre, eller hur? Dom gånger jag får direktreklam går den direkt till spoptunnan. Jag öppnar adrig direkt adresserad reklam. Den rivs sönder. Det är dessutom bökigt att avsäga sig direktreklam och ibland fungerar det inte alls utan att du blir galen i telefonen.

Om du är under 16 år kommer vi inte att skicka direktmarknadsföring till dig. Personuppgifter kan lämnas ut till Bonniers samarbetspartners. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. 
Alla användare har rätt att skriftligen utan kostnad återkalla samtycke, begära ett registerutdrag eller rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter. Registerutdrag kan också begäras från kundservice@expressen.se . Personuppgifter sparas under den tid man har en pågående användarrelation och en tid därefter.

JA, det är klart att dom kontrollerar Facebook! Där ska det vara rent och snyggt och inga barn utan en näsa har tillträde dit och ingenting som demonstrerar hur du kollar bröstcancer men grupper som visar på allt annat som i min värld är perverst är tillåtet. Håhå…. Jag skulle ALDRIG vända mig till Interaktiv Säkerhet som visselblåsare!! Då är man ju helkorkad om man gör det! :-}

Om företaget
Interaktiv Säkerhet hjälper företag att hantera risker i deras verksamhet, vilket vi gör genom våra tjänster Moderering och Whistleblower. Vår ambition är alltid att detta ska ske med konstant tillgänglighet, pålitlighet och hög kostnadseffektivitet.

Företaget bildades 2006. Interaktiv Säkerhet i Norden AB är ett helägt dotterbolag till Körberg Schottenius Partners AB. Verksamheten bedrivs från Varberg, där vi är ca 50 anställda.
Interaktiv Säkerhet i Norden AB är medlem i Almega Tjänsteföretagen. Företaget är anslutet till kollektivavtal med Unionen.

Printscreen

Det här inlägget postades i Boende, Feminism, Film, TV och Media, Internet, Israel-Palestina, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Religion, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.