They were burnt alive

20.000 grisr innebrända och det är inte första gången för den här bonden Adriaan Straathof. Grisar i små boxa utan möjlighet att ta sig någonstans. Tänk lidandet och ångesten för djur kan känna stark ångest.

Straathof är en av dom största svinuppfödarna inom EU med 6 mycket stora gårdar i Nederländerna och en rad andra i Ungern och Tyskland. Och medan den holländska livsmedelsmyndigheten har inspekterat hans gårdar 14 gånger och rapporterat om missbruk och han fått böter om kränkningar hopar sig problemen och nu fick han ytterligare ett tillstånd att föda upp ytterligare 11.000 grisar!

Sjuka smågrisar slagna till döds, extrem överbeläggning, djur lider med brutna ben och med skadade inre organ.

Adriaan Straathof har ett hemskt rykte och Tyskland har redan förbjudit hans jordbruk. Nu måste andra EU-länder göra detsamma.

Jag har skrivit många inlägg om djurplågeriet när det gäller transporter men också hur djur behandlas i slakthusen men också inom travsporten. Här några inlägg.
SQ – Slakttrumman – 2012
SQ – Nya skräckbilder från norsk pälsdjursuppfödning 2012
SQ – Ohyggligt djurplågeri bakom angora 2013
SQ – Hur f@n kan någon köpa danskt fläskkött 2015
SQ – Svenska grisar ska spännas fast för högre lönsamhet 2015
SQ – Hästtransporter djurplågeri hästar klubbas ihjäl 2016

Avaaz – Stoppa grisfarmarna från tortyr – Protestlista
Agriland – 20000 grisar innebeända i Holland

Bonde har förbjudits från att hålla föda upp boskap i 5 år

En ung bonde i Antrim har förbjudits från att föda upp boskap fem år efter att ha dömts till böter för djurens välbefinnande.

John Porter – med en adress på Long Rigg Road, Nutts Corner, Crumlin, Co. Antrim – dömdes till åtta böter vid Antrim Magistrates’ Court.

Bonden fick också ett 4-månaders fängelsestraff, efter att han erkände sig skyldig till brott i enlighet med Department of Agriculture, miljö och landsbygdsfrågor (DAERA).

Porter erkände sig skyldig till två anklagelser om att inte säkerställa behoven hos djur – nötkreatur och getter – möttes i den utsträckning som krävs för god praxis, samt till tre böter av att inte följa en tullens anvisningar för produktionsdjur i förordningarna ( NI) 2012.

Samtidigt erkände bonden sig också skyldig till böter för att inte göra sig av med djurkroppar på rätt sätt, ett ansvar för att inte orsaka onödigt lidande för nötkreatur.

Ung jordbrukare har dömts för att transportera djur på olämpligt sätt
Tidigare denna månad, blev en 21-årig bonde dömd på Omagh Magistrates’ Court för att transportera djur på olämpligt, tillade DAERA.

En annan bonde Co. Tyrone dömdes för att transportera djur som inte är anpassat för resan.

Ryan McElduff från Creggan Road, Cranagh, Carrickmore, erkände sig skyldig på Omagh Magistrates’ Court den 14 juli och fick en villkorlig dom på 18 månader.

Fallet uppstod när statens veterinär (OV) i ett slakthus undersökte en ko av McElduff, enligt DAERA. Djuret var underviktigt och på dess vänstra bakben visar tecken på smärta och djuret visade tecken på stress.

Djuret överlämnades till livsmedelsindustrin och Biosciences Institute (AFBI) för undersökning och en patolog kom till slutsatsen att det fanns en instabil fraktur på benet.

Northernireland gov
– Farmer convicted omagh magistrates court


Det här inlägget postades i Djuren, Hälsa, Kriminalitet, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.