Monsantos lobbyister utestängda från Europaparlamentet

Ja, om det ruttna företaget som vill försörja världen med sina GMO-produkter som i det långa loppet förgiftar oss har jag skrivit mycket om. Den GMO-mat vi äter som har denna “promoter” alltid är påslagen. Den borde vara det i våra kroppar också när vi äter GMO:

Att dom nu blir uteslutna är ju underbart och säger en del om företaget Monsanto. Deras lobbyister är hemska dom terroriserar folk.


SQ – TTIP = GMO

Det som också är så otäckt för vi vet INTE hur vi påverkas på lång sikt då det finns en ”promoter” inom genteknologin. En ”promoter” är en del av ett DNA som kodar (ger signaler till) genen för hur den ska ”bete” sig; i fallet med GMO-laxen då att hålla tillväxten ständigt påslagen.


En som har engaerat sig mycket i frågan är Ulla Gabay. GMO – Ulla Gabay

SQ – Monsantos vill ta över hela världen

Ur inlägget:

Jo, det är sant! Jag såg en dokumentär för nåt år sedan eller två som heter ”Food inc” och det var fruktansvärt att se hur USA:s jordbruksindustri fullständigt som det värsta djävla virus tar död på allt det kommer över, Monsantos! Monsantos är det verkliga hotet mot vår överlevnad. Det är genmodifierade grödor som skapar sjukdomar av olika slag. Man ger det till boskapen som foder, vi äter det i form av majs och använder soja i maten. Majsen i Sydamerika, riset i Indien o.s.v. Monsantos köper upp företag som säljer grödor och tar bort det som är sunt och säljer bara det som är osunt, genmodifierat!

Monsanto har bara i USA närmare hundra anställda spioner som åker runt bland fälten och undersöker om bönder ändå sparar utsäde, i stället för att köpa nytt, av Monsanto.

SQ – Monsanto ett av djävulens företag

Ur inlägget:

SNABBFAKTA OM GMO:

Nästan alla GM-Grödor som finns tillgängliga tillhör:

Monsanto, Dupont, Syngenta, Bayer.

Monsanto säljer över 90% av alla GMO-utsäden i Världen
I Argentina har GM-grödor blivit en katastrof där människor blivit sjuka eller dött och vattendrag blivit förgiftade med död fisk som följd.

Morgellons sjukdom kan vara kopplad till genetiskt modifierade livsmedel.

I Sverige odlas GMO Potatis
Det importeras till Sverige GMO-Foder
I USA behöver man inte märka produkter som innehåller GMO
Provtagningar som gjort, visar att 98% av våra livsmedel innehåller spår av GMO

Bill Gates har 500.000 aktier i Monsantos.

Posilac är ett genmanipulerad tillväxthormon rBGH, som främst har används av amerikanska mjölkbönder sedan 1994. I Augusti sålde Monsanto Posilac divisionen till Eli Lilly and Company för 300 Miljoner dollar. Tillväxthormonet är föbjudet att använda i Europa och i Kanada.

Monsantos lobbyister utestängda från Europaparlamentet
Monsantos lobbyister är numera utestängda från Europaparlamentet. Parlamentsledamöterna stoppade Monsanto efter att företaget har undvikit att svara på en kallelse till förhör gällande säkerheten kring ämnet glyfosat, som finns i ogräsmedlet Roundup.

Det är första gången som ledamöter i Europaparlamentet använder sig av nya regler. Dessa regler gör det möjligt att stänga ute företag som ignorerar kallelser till parlamentariska utfrågningar.

LÄS ÄVEN:Natursidan – Världens mest spridda ogräsmedel orsakar cancer • Världens mest spridda ogräsmedel orsakar troligen cancer.

Utfrågningen som Monsanto har kallats till gäller påstående om att Monsanto har påverkat studier som gäller säkerheten kring ogräsmedlet Roundup. Medlet innehåller ämnet glyfosat som har klassats av Världshälsoorganisationen (WHO) som ”sannolikt cancerframkallande hos människor”. Avstängningen innebär att Monsantos tjänstemän inte kan träffa Europaparlamentets ledamöter, närvara vid möten eller använda digitala hjälpmedel på parlamentets områden i Bryssel eller Strasbourg.

Bakgrunden till detta är att den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, EFSA, har rekommenderat glyfosat som ofarligt att använda för allmänheten. Rekommendationen baseras på en EU-rapport om medlet. Men texten i EU-rapporten var kopierad direkt från en partisk studie gjord av Monsanto och därför beskylls företaget för att ha påverkat säkerheten kring ogräsmedlet.

– De som struntar i demokratiska regler förlorar också sina rättigheter som lobbyister i Europaparlamentet, säger Philippe Lamberts, ledare för det Europeiska gröna partiet.
Källa: Guardian

Natursidan – Monsantos lobbyister utestängda från Europaparlamentet

Natursidan är i övrigt en fantastisk blogg!

Det här inlägget postades i Boende, Djuren, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Mat, Natur, Politik, Rättssystem, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.