Donald Trump bekräftar – Överväger köp av Grönland

Hade detta varit vid 1 april hade det kanske varit lite kul MEN Trump är inte vid sina sinnes fulla bruk. Den saken är klar! Tror han att han kan köpa Grönland från Danmark. Nu har Grönland omfattande självstyre så Trump måste ha tappat det rejält. Bara att komma på tanken är helt absurd! Detta är ytterligare ett tecken på att Trump inte är riktigt frisk och inte har alla hästarna hemma. Det Trump vill åt är dom stora naturtillgångar som finns och att Grönland ligger strategiskt till.

Om nu Trump blir lack när han inte får som han vill, vad kommer att hända? Invasion? Sanktioner? Krigshundarna vaknar till liv igen? Det verkar som om USA inte kan fungera utan krig någonstans i världen. Krigsindustrin som är en av dom största i USA måste hållas igång. USA har aldrig haft krig på hemmaplan förutom Pearl Harbor på Hawaii och inbördeskriget på 1860-talet. USA vet inte vad det innebär att få städer bombade med hundratusentals personer dödade.

Dom soldater som skickas ut i krig och överlever kommer hem med PTSD och många tar livet av sig. Många sitter också i fängelser på grund av krigsskador och har begått brott. Skilsmässorna är många. USA är riktigt ruttet!

Donald Trump bekräftar uppgifterna om att han är intresserad av att köpa Grönland från Danmark.

Medieuppgifterna om att Trump vid flera tillfällen ska ha undersökt möjligheterna att köpa Grönland av Danmark har väckt stor uppmärksamhet i världen och ilska bland grönlänningarna.

Nu bekräftar den amerikanska presidenten att frågan har diskuterats och att han kommer att ta upp den med Danmark.
– Vi är goda allierade med Danmark och skyddar Danmark, precis som vi skyddar stora delar av världen. Det hade varit strategiskt intressant. Vi kommer att prata med dem om det. Men det är inte högst på listan, säger Donald Trump i en intervju med amerikanska medier.

President Trump acknowledges discussing the U.S. potentially buying Greenland: “Essentially, it’s a large real estate deal” https://t.co/H9n7JKbYS7 pic.twitter.com/l5ymJuseI3
— CBS News (@CBSNews) August 18, 2019

Trump: Danmark förlorar på Grönland
Trump lyfter också fram att Danmark förlorar pengar på Grönland.
– I huvudsak handlar det om en stor fastighetsaffär. Mycket skulle kunna hända. Det skadar Danmark svårt för att de förlorar nästan 700 miljoner varje år för att underhålla det, säger Donald Trump.

Donald Trump planerar att besöka Danmark i september, men framhåller att anledningen inte är att diskutera ett köp av Grönland.

Expressen – Donald Trump bekräftar: Överväger köp av Grönland

Publicerat i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Politik, Rättssystem | Etiketter , , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Donald Trump bekräftar – Överväger köp av Grönland

Timjan, tupp och tårta

Mycket bra program. Jag får mycket att göra framöver. Jag bakar allt mitt bröd då det är så mycket onödigt i köpebröd. Jag ska testa rågbrödet på filmjölk. Yoghurtdrycken, inlagda citroner, falafel, tahinisås, majonnäs, kroppkakor och havtornsmarmelad havtorn finns i frysdisken. Ska även testa godisrecepten. Jag har aldrig ätit kroppkakor vad jag vet. Mormor kanske gjorde det när jag var liten möjligtvis.

Jag ska också testa två av Ernst recept, inlagda grönsaker och syrade grönsaker så jag har lite att göra.

Inköpslistan är gjord.

SVT -Timjan, Tupp och Tårta


Printscreen från Duckduckgo

Publicerat i Film, TV och Media, Hälsa, Mat | Etiketter , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Timjan, tupp och tårta

Att dela bilder på sina barn kan bli olagligt – “Sharenting”

Det har jag reagerat på länge hur vissa bloggerskor lägger ut bilder på sina ungar och även om halvstora ger sitt tillstånd kan man inte var säker på att barnen EGENTLIGEN vill.

Jag tycker att en sådan lag är välkommen för att skydda barnen. När barnen blir tonåringar kan dom skapa egna konton.

En familjebild med små ungar får man ta och pixla dom då.

“Sharenting” kan strida mot lagen
Att föräldrar lägger upp bilder på sina barn på internet, så kallad “sharenting”, kan väcka ilska hos barn och ungdomar som inte har gett sitt samtycke till föräldrarnas dokumenterande i sociala medier.
När barnkonventionen nästa år blir svensk lag ökar barnens skydd, något som på sikt kan leda till nya lagar som påverkar vad föräldrarna får lägga ut på internet.

Att dela bilder på sina barn på sociala medier, så kallad “sharenting”, utan att ha fått barnens samtycke, har blivit ett omdiskuterat ämne den senaste tiden. Detta efter att den amerikanska skådespelaren Gwyneth Paltrow i våras lade ut en bild på sin dotter Apple i en skidlift, något som fick dottern att ryta ifrån i kommentarsfältet.

FN:s barnkonvention innehåller 54 artiklar som slår fast vilka rättigheter som bör gälla för världens barn. Från den 1 januari 2020 blir den svensk lag. Barns rättigheter kommer att stärkas juridiskt, något som kan komma att påverka vilka bilder och vilken information föräldrar får sprida om sina barn på internet utan att bryta mot lagen.

– Det kommer bli tydligare att barns rättigheter måste vägas in, även om det inte står i lagarna att man ska ta hänsyn till barnens bästa eller värna om barnens integritet. Man kommer att kunna lägga barnkonventionen ovanpå de svenska lagarna och tillämpa den direkt, på ett annat sätt än vad man kan i dag, säger Karin Sjömilla Fagerholm, jurist på Barnombudsmannen.

En pågående utredning kartlägger också hur väl den nuvarande svenska lagstiftningen stämmer överens med barnkonventionen, något som på sikt kan leda till lagförändringar och nya lagar.

Aftonbladet – Att dela bilder på sina barn kan bli olagligt

Publicerat i Boende, Film, TV och Media, Foto, Internet | Etiketter , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Att dela bilder på sina barn kan bli olagligt – “Sharenting”

F@N vad skönt att jag tagit bort mitt Facebook-konto!

Om alla visste vad som händer bakom kulisserna på Facebook skulle många få krupp.

Ny skyller Facebook på användarna att dom själva kunde aktivera och med det tillåta att Facebook kunde spara ner ljudfiler och transkribera dom. Facebook finns nästan i hela världen och då med alla dessa språk. Jag antar att allt skulle översättas till engelska. Det är så j@vla fult att överhuvudtaget ha en sådan inställning.

Jag är sååååå glad att jag tog bort kontot. Men privata meddelanden går inte att ta bort. Varför? Gissa? En guldgruva för Facebook att grotta ner sig i. Moderatorerna är så inkompetenta att man kan bli spökrädd.

Inga mer sociala medier!! Facebook äger Twitter och Instagram också. Dom tar väl över alla medier vad det lider. Zuckerberg-sfären är vidrig och Han finns i Bilderberg-Group! Det säger allt.

Jag avskyr Facebook som pesten! Och dom är oärliga och falska och ljuger friskt. Desto mer jag tänker på det hur folk lägger ut hela sina liv med foton och allt. Det spelar ingen roll om det är en privat grupp Facebook laddar ner allt ändå. Det är sinnessjukt enligt mig.

Facebook tjänar miljarder på användarna och dom betalar knappt någon skatt i Sverige och med olika skattesnurror slipper dom det. Och all reklam som finns i Facebook och dina intressen analyseras och det visas reklam som passar dina intressen. Du blir så synad och kontrollerad. Sverige borde sätta stopp för det. Sparka ut dom!

Jag har sparar ner hela kontot så jag har alla mina inlägg, meddelanden och vänner.

På mejlen. Det är permanent!!

Ditt konto är schemalagt att tas bort permanent

Facebook börjar ta bort ditt konto om 30 dagar. Efter 13 sep 2019 kan du inte få åtkomst till kontot eller innehållet som du har lagt till.

Om du vill ångra borttagningen av ditt konto och återställa innehåll eller information som du har lagt till går du till Facebook.

GÅ TILL FACEBOOK

Publicerat i Boende, Film, TV och Media, Foto, Internet, Rättssystem, Reklam | Etiketter , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för F@N vad skönt att jag tagit bort mitt Facebook-konto!

Facebook i nytt blåsväder – om användares ljudfiler

Finns det något som är heligt när det gäller Facebook!? Det ena efter det andra kommer det fram hur Facebook kränker användarna! Facebook tjänar miljarder och behöver inte övervaka vartenda steg folk tar på sajten.

Säljer ut uppgifter om användarna som t.ex. till Cambridge Analytica och dom fick stänga ner. Vad finns det mer vi inte vet något om?

Nu det senaste att Facebook transkriberar ljudfiler där folk har pratat med varandra. Jag antar att allt transkriberas till engelska. Inte ens meddelande skonas utan sparas ner. Där folk skickar privata bilder som inte visas ute i Facebook. Alla meddelande sparas ner. Jag vill bara kräkas!!

Jag tycker att Zuckerberg är maktgalen så enkelt är det. Zionist som han är och Facebook finns i Bilderberg-group talar sitt tydliga språk. Så mycket som möjligt ska samlas in om alla användarna för att katalogiseras på olika sätt och det bådar inte gott i framtiden.

Facebook har betalat hundratals externa entreprenörer för att transkribera ljudklipp från användare, rapporterar Bloomberg. Företaget har gjort det i smyg och uppger nu att de inte kommer fortsätta med transkriberingarna.

Arbetet med transkriberingarna har upprört personalen, som inte har fått veta var ljudet spelades in eller hur det erhölls – de fick bara order om att transkribera det, enligt anställda som har begärt att få vara anonyma av rädsla att förlora jobbet.

Uppgiftslämnarna säger även att de får höra Facebook-användares konversationer och berättar att samtalen ibland är ”vulgära”. Personerna säger vidare att de inte förstår varför företaget behöver konversationerna nedskrivna.

Expressen – Facebook i nytt blåsväder – om användares ljudfiler

Detta också som jag hittade som Aftonbladet fått fram!?


Det är så vidrigt så det är sanslöst!! Facebooks läckor är många under årens lopp. Samlar också Facebook in allt om användarna i Twitter? Säkert!

Folk struntar i vilket. Inga större protester! Dom bryr sig inte om uppgifter kommer att vändas mot dom vilket jag är absolut säker på.

Jag är säker, det Facebook-konto jag har ska tas bort. Men mina uppgifter finns kvar.

Facebook kränker användarna på olika sätt och kör på tills det blir en läcka men då har dom, dom uppgifterna dom samlat in för dom raderas inte. Kan jag aldrig tänka mig.

Publicerat i Boende, Film, TV och Media, Foto | Etiketter , , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Facebook i nytt blåsväder – om användares ljudfiler