Eskil Erlandsson frias av tingsrätten

Jaha… Så det är helt OK att tafsa på kvinnors lår och fållkanter. Tafsar han även på mäns lår och skyller på Vikingasjukan!? Det är ju bara löjligt! Det går att stretcha händerna på sina egna lår.

Jag antar att det är enbart kvinnors lår han tafsar på. Det är ju för jävligt rent ut sagt.

Vem kommer inte ihåg detta pinsamma!? Äckligt som bara den. Har han perversa drag?


SQ Eskil Erlandsson om tidelag – om sexuella övergrepp på djur-

Den tidigare landsbygdsministern Eskil Erlandsson (C) var åtalad för sexuellt ofredande mot tre kvinnliga kollegor i riksdagen.

Åklagaren gjorde gällande att det rörde sig om handlingar som kränkte kvinnornas sexuella integritet. I andra hand rörde det sig om ofredande.

En av de utsatta kvinnorna är tidigare moderata riksdagsledamoten Cecilia Magnusson. Hon hamnade bredvid Eskil Erlandsson vid Ingenjörsvetenskapsakademiens årliga middag. Plötslig kände hon hans hand på ena låret.

”Blev chockad och upprörd”
– Jag tog bara handen och sköt undan den, det var otäckt, jag blev chockad, upprörd, berättade hon vid rättegången. Men sedan kom handen tillbaka, det var oerhört otrevligt

Cecilia Magnusson berättade att hon då sköt tillbaka hans hand en gång till, nu mera resolut. Och sökte ögonkontakt med honom men det gick inte.

– Jag ville inte ställa till en scen, men ville helst ställa mig upp och ge honom en örfil. Men jag valde att inte göra något, det skulle bli pinsamt för honom.

Eskil Erlandsson nekade till brott men kunde inte utesluta att han av misstag råkat nudda någon när han masserat sina egna lår, något han gör för att lindra besvären av vikingasjukan. Sjukdomen, som egentligen heter “Dupuytrens kontraktur”, gör att fingrarna kröker sig.

Aftonbladet – Eskil Erlandsson frias av tingsrätten

Publicerat i Feminism, Film, TV och Media, Hälsa, Rättssystem, Sexbrott, Trakasserier/Mobbning/Stalking | Etiketter , , , , , , | Lämna en kommentar

H&M: ”Som en sekt”

Jag är inte ett dugg förvånad tvärtom. Detta usla företag med sin personalpolicy är inte unikt i sig. Det finns andra liknande företag som beter sig som sekter med ett starkt kontrollbehov och driver även personal i Sverige med slavliknande metoder.

Jag såg inlägget i TV-nyheterna i olika kanaler. Vad svarar H&M då? “Det är inget vi känner igen”. Det är ett standardsvar hos många företag som får kritik.

H&M svarar med att dom har gjort egna undersökningar och DÅ minsann är dom anställda så nöjda så! SJÄLVKLART! ingen vågar säga sanningen för då ryker jobbet.

Jag tycker att H&M är ett stinkande företag som anlitar slavfabriker i Asien där kvinnor syr och arbetsledare (män) går runt med piskan. Sömmerskor sover över sina maskiner då dom är så trötta. Bor i plåtskjul eller trängs i små rum.

Slaveriet är högst aktuellt men nu är det inga svarta på bomullsfälten utan unga kvinnor och barn som står för slaveriet i Asien.

Personalens larm inifrån H&M: ”Som en sekt”

Så beskrivs H&M av flera medarbetare i en ny bok om klädjättens ordförande Stefan Persson.

Bokens författare använder också en ”mullvad” som börjar arbeta på H&M.
Hon kommer till en arbetsplats där ”allt mäts i tid”, där man blir inringd med kort varsel och där arbetsledaren skriker på de anställda att öka takten.
”Vi tar starkt avstånd från boken”, skriver H&M i en kommentar.

I den nya boken ”The big boss” avslöjar journalisterna Erik Palm och Jonas Alsgren nya uppgifter om H&M:s styrelseordförande Stefan Persson.
De har bland annat granskat den så kallade ”H&M-andan” – den företagskultur som sägs ligga bakom klädkedjans framgångar. H&M-andan uppges handla om att ”skapa ett sammansvetsat lag som ökar arbetsglädjen och motivationen hos de anställda”, enligt boken.

För att få en inblick i hur H&M-andan fungerar i praktiken låter författarna sin researcher Sara Edvinsson agera mullvad genom att söka jobb inom H&M.

En designassistent berättar om en avdelning där de flesta mådde dåligt, där personalen fick gå på en temadag med skratterapi och chokladprovning. Hon beskriver situationen som absurd.

En designer beskriver hur det alltid är teamet som får äran när det går bra, medan man söker en syndabock när det går dåligt.

Expressen – Personalens larm inifrån H&M: ”Som en sekt”

Dessutom har H&M öppnat sju butiker i Israel! Det säger väl en del! Zionister/Pro-israeler. Ruttet är bara förnamnet!


Dagens handel – Butiksöppning för H&M i Israel

Jag har skrivit många inlägg om detta företag. Sök efter H&M i högerspalten.

Publicerat i Boende, Hälsa, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Reklam, Trakasserier/Mobbning/Stalking | Etiketter , , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för H&M: ”Som en sekt”

Gängkrigen

Jag har länge misstänkt att t.ex. morden i Norrköping hade med mc-gängen att göra och det har visat sig att jag hade rätt. Läser man runt så handlar det om Bandidos och holländska “No Surrender”.

Jag hittade en youtubefilm om “No Surrender” och vad i glödheta…. Är det en annan ras? En undergrupp till Homo Sapiens? För något fulare, äckligare och mer obehagliga har jag sällan skådat. Är det män? Nej det är det inte. Det är ju gamla gubbar! Borde dom inte ha tagit sitt förnuft till fånga? Vad finns i deras hjärnor? Slime? Genuint onda!

Jag har läst att dom vill etablera sig i Sverige. Bevare oss väl för dessa grobianer. Personligen bryr jag mig inte det minsta om dom har ihjäl varandra för varje gång blir världen lite bättre.

Ha spyhinken i beredskap!

Skiten finns i:
Netherlands (main) Belgium, Germany, France, Italy, Sweden, Norway, Spain Morocco, Turkey, Libanon, United Kingdom,Thailand, Bosnia, Surinam Georgia, New Zealand Australia,Canada, United states of America.

Publicerat i Film, TV och Media, Hälsa, Kriminalitet, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking | Etiketter , , | Kommentarer inaktiverade för Gängkrigen

Ny lag ska stoppa Kinas förtryck av uigurer

Det är USA som skapat en lag inte Kina. Självklart är det så att ALLA folkmord är ett grovt brott mot mänskliga rättigheter. Även rohingerna är utsatta för ett folkmord. Jag tycker det är ett hyckleri utan motstycke att USA INTE anser att palestinierna är utsatta för ett folkmord som pågått sen 1948.

Uppfostringsanstalterna i Kina är groteska även de s.k. omskolningsanstalterna. Hjärntvätt används naturligtvis och tortyr om man inte sköter sig. Jag kan inte tänka mig att kinesiska fängelser är så bekväma.

Detta är intressant!

Den nya lagen innebär ett krav på Trumps administration att ställa tuffa krav på Kina för att stävja Kinas sätt att behandla landets muslimska minoritet uigurer. Lagen skulle även ge USA:s president större befogenheter att införa hårdare sanktioner mot Kina om de inte behandlar uigurerna bättre.

Uigurer utsatta i Kina
Enligt flera människorättsorganisationer sitter över en miljon uigurer och även kazaker i så kallade omskolningsläger i regionen Xinjiang. Fördomar om som förekommer om uigurer i Kina säger att folkgruppen består av kriminella eller till och med är terrorister.

SVT – Ny lag ska stoppa Kinas förtryck av uigurer

Vad är det Trump anser om bl.a. mexikaner? Dom är mördare, våldtäktsmän och knarklangare och annat slödder därför har Trump byggt muren. Jag tycker att Trump är helt galen med sina tweets där han vräker ur sig förolämpningar mot politiker och mediefolk och främst mot kvinnor. Han hatar kvinnor.

Finns det någon utanför USA som anser han som frisk? Trump är avskydd varthän han kommer och trumpbebisen åker i luften. Han är så inkonsekvent som det bara går. Han har definitivt narcissistiska drag och är då mycket svag för smicker. Och han har en svärson som är ultraortodox jude och smicker från Nettan som gjort att palestinier inte har någon som helst rätt till sitt land längre. Palestina finns inte. Inte ens i Google och definitivt inte i israeliska barns läroböcker.

Sanktioner fram och tillbaka från USA och Kina hotar även oss i Sverige för sanktioner. Vem bryr sig! Vi behöver inte Kina.

Jag ska adoptera en hund och behövde en transportbur. Det tog en halvtimme att hitta en som INTE var från Kina. Hittade en i EU och jag betalar glatt 150:- mer. Nästa mobil blir ingen från Kina! Alla appar är inaktiverade. Jag har enbart BankId och Swish. Jag använder inte Google. Använder min laptop som Kina så gärna besöker och hamrar och laddar ner men det är slut med det. Jag besöker inte min blogg på mobilen. Jag skulle inte ens komma på tanken att logga in.

Publicerat i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Israel-Palestina, Kriminalitet, Maffia-gängen, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking | Etiketter , , , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Ny lag ska stoppa Kinas förtryck av uigurer

Gui Congyou, Najah al-Shammari och Jeremy Clarkson

Släng ut Gui Congyou, Kinas ambassadör i Sverige! Han har inte här att göra! Det är ju tydligt att han är fullständigt inkompetent för sitt uppdrag. Han har ingen impulskontroll och han ska ge F@N! i att lägga sig i Sveriges politik. Han borde ta tag i Kinas problem istället med s.k. “arbetsläger” och mänskliga rättigheter och alla dödsstraff. Det är ju inte klokt att en ambassadör som inte kan uppföra sig. Får dom inte lära sig vett och etikett i Kina och hur en ambassadör ska uppföra sig?

Förfalska!? Lögner!? Öhhhhh! Han ljuger så tungan blir svart. Det är ju bedrövligt!

Kinas ambassadör går till nytt frontalangrepp
Gui Congyou påstår att uppgifterna att indoktrineringsläger i provinsen Xinjiang påminner om fängelser är ”lögner”.

”Det är synnerligen olämpligt av SVT att blint följa några medier i vissa länder och förfalska och uppförstora frågor”, skriver ambassadören i ett mejl till SVT.

För knappt två veckor sedan hotade Kinas Sverigeambassadör, Gui Congyou, Sveriges regering med ”konsekvenser”.

”En fråga om att bekämpa terrorism”
Sverige-ambassadören uppger vidare att det är frågan om att bekämpa terrorism:
”Tack vare dessa förebyggande åtgärder mot terrorism och radikalisering har Xinjiang, en plats som en gång led svårt av terrorism, inte upplevt en enda våldsam terrorrelaterad incident under de senaste tre åren.”


Har han ingen skam i kroppen!?

Expressen – Kinas ambassadör går till nytt frontalangrepp


Najah al-Shammari Iraks inrikesminister under Saddam Hussein kom till Sverige med två olika identiteter och fick svenskt medborgarskap. Han är kriminell och hotar folk och misshandlar folk och han utreds för brott mot mänskligheten och bidragsbrott.

Ta ifrån honom medborgarskapet och släng ut honom! Vi ska inte ha sådana personer i Sverige och nu MÅSTE grundlagen ändras.

Iraks svensk-irakiske försvarsminister Najah al-Shammari, 52, och den irakiska regeringen dras med i premiärministern Abdul Mahdis avgång, rapporterar Al Jazeera.

Detta efter att över 400 människor dödats i de senaste veckornas landsomfattande protester.

I Sverige utreds Najah al-Shammari för brott mot mänskligheten och bidragsbrott.

Under söndagen accepterade det irakiska parlamentet Abdul Mahdis avgång efter veckor av blodiga protester som krävt över 400 människoliv.
Protesterna som pågått sedan 1 oktober beskrivs som de största i landet sedan USA:s invasion 2003 och missnöjet riktar sig mot korruption bland de styrande och Irans starka inflytande.

Under torsdagen dödades upp mot 45 demonstranter under en stormning av iranska konsulatet.

Expressen – Najah al-Shammari och Iraks regering får avgå

Och till sist, Jeremy Clarkson! Du ÄR en idiot! Hur barnslig får man vara? Buuuuääääää!! NU har Greta Thunberg förstört intresset för bilar! Hur gammal är han EGENTLIGEN? Han är otrevlig och bufflig och har slagit studiepersonal på käften och det är ju tydligt att han också har problem med sin impulskontroll. Han är 59 år men han ser mycket äldre ut. Men det är ju inte hans framtid det gäller utan dom ungas och deras framtida barn och då ligger Jeremy sen länge med näsan i vädret och six feet under.

Jeremy Clarksons ilska mot Greta: Har dödat intresset för bilar
”Top gear”-stjärnans utspel: ”Hon är en idiot”

”Greta Thunberg har dödat bilshowen”
I en ny intervju med tidningen The Sun anklagar ”Top gear”-stjärnan den unga klimataktivisten för att var skyldig till att ha dödat intresset för bilar bland unga.
– Alla jag känner som är under 25 är totalt ointresserade av bilar – Greta Thunberg har dödat bilshowen, säger han till tidningen och fortsätter:
– De får lära sig redan i skolan, innan de lär sig säga ”mamma” och ”pappa”, att bilar är onda.

Nu är han inte ensam om att attackera Greta utan flera medelålders män och andra klimatförnekare som tydligen inte har några barn och när kollapsen kommer ligger dom alla “six feet under”.

Publicerat i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking | Etiketter , , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Gui Congyou, Najah al-Shammari och Jeremy Clarkson

Tony Olsson släpps 2022!?

Han är en narcissist med psykopatiska drag! Han är inte psykiskt sjuk utan har en en psykisk störning. Han kommer aldrig att bli “frisk”. Det spelar ingen som helst roll att han nu påstår att han har blivit frälst.

Dessutom har han varit bråkig och tagit gisslan och rymt. Han har varit inlåst i 30 år HUR tror dom att han ska anpassas till samhället? Han kommer ALDRIG att anpassa sig utan han kommer att begå brott så fort han släpps. Det tror iallafall jag. Den som lever får se.

Han rymde från teaterprojektet 7:3 där Lars Norén var regissör. Tony Olsson är ett hopplöst fall. Jag begriper INTE hur rättssamhället tänker! Tony ska vara inlåst resten av sitt liv inte ute och begå brott.


Bild från Youtube

Beslutet att släppa ut polismördaren Tony Olsson är obegripligt av flera skäl.Han har misskött sig å det grövsta i fängelset men får ändå sin livstidsdom tidsbestämd tidigt jämfört med andra liknande fall.

Tony Olsson är ingen vanlig dubbelmördare. Han mördade poliserna Olle Borén och Robert Karlström tillsammans med Axelsson och Arklöv efter bankrånet i Kisa. Under flykten kastade rånartrion också handgranater mot polismannen Kenneth Eklund och försökte skjuta ihjäl honom med automateld.

Morden var ett angrepp på det samhälle som vi medborgare skickat ut Borén, Karlström och Eklund för att skydda.

Morden var också resultatet av tre nazisters kamp att genom väpnade rån bygga upp en ny högerextrem gruppering som de döpt till NRA.

Expressen – Obegripligt att Tony Olsson släpps efter all misskötsel

Det här har Tony kostat samhället 2004. Vad har han kostat fram till idag? Han har inte bidragit med något till samhället. Han kommer även efter han har släppts kosta oss skattebetalare pengar.

Notan för Tony Olsson
Tony Olsson, 31 år, dömd till livstids fängelse för mord.
Om han hade fått hjälp som barn hade det kostat 1, 8 miljoner kronor. Tabell öppnas i separat fönster.

Hans brott har hittills kostat 31 miljoner kronor. Tabell öppnas i separat fönster.

Fotnot: Summorna bygger på personalkostnader och är framtagna av Ingvar Nilsson, nationalekonom på Institutet för Sociologisk ekonomi. Han har för Socialstyrelsen, Statens folkhälsoinstitut och Skolverket (2004) tagit fram rapporten ”Tänk långsiktigt”. Samtliga summor är cirkapriser och räknade i nuvärde.

Aftonbladet – Notan för Tony Olsson (Betalvägg)

Publicerat i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Religion, Teater, Terror | Etiketter , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Tony Olsson släpps 2022!?

Så enkelt kan din bil hackas av kriminella

Jag har skrivit om detta flera gånger i flera år på olika forum att bilar med datasystem går att hacka. Jag har blivit utskrattad mer eller mindre. Inget av dessa forum finns kvar idag. Men jag har skrivit ett inlägg här 2013 om detta.

Det är ju lätt som en plätt att hacka en bil där många informationer finns. Det är lätt som en plätt att följa en bils alla rörelser och även att avlyssna mobiler i bilen.

Detta övervakningssamhälle som breder ut sig mer och mer är så skrämmande att jag är glad att jag inte är ung idag för det som komma skall är ett rent helvete.

Nu vill polisen ha tillgång till ansiktsigenkänning på alla “look a like” då många stulna pass säljs till kriminella som liknar fotot på det stulna passet. Om det håller sig till et så är det OK men om jag får tycka så är det starten till något större.

Jag har skrivit tidigare att i en framtid blir vi chippade allihopa och varje barn som föds får ett chip. Och kanske blir det som i Kina det totala övervakningssamhället där ALLT vi gör och ALLT vi köper går genom chippet och varje rörelse vi gör registreras i chippet. Är vi stygga blir det enbart matkuponger då chippet blockerar köp.

När vi ser hur snabbt tekniken går med Humanoider på stark frammarsch. Det är inget samhälle jag vill leva i. Det är ett samhälle för empatilösa personer och vi ser idag hur framförallt unga och främst unga kvinnor mår psykiskt. Dom mår mycket dåligt.

Är det såhär framtiden ser ut? Ska vi ha dom omkring oss? Ska vi umgås med dom? Ska vi ha sex med dom? Tack och lov ligger jag med näsan i vädret eller sitter lalalande på något säkert ställe.

Stölder. Terrorattacker. Utpressning. Integritetskränkning. Det är vad våra uppkopplade fordon kan utsätta oss för i dag. I senaste Di TV Motor berättar experterna om riskerna – och möjligheterna.

I syfte att göra vår bilkörning säkrare så har fordonsbranschen de senaste åren gjort bilarna allt mer automatiserade och uppkopplade. Men den nya tekniken har också fört med sig risker.
För några år sedan lyckades två hackare fjärrstyra en Jeep Cherokee ner i ett dike och trådlösa bilnycklar har hackats av såväl forskare som kriminella.

Bilen har samma risker som datorn

Riskerna med att en bil hackas behöver inte bara handla om att föraren förlorar kontrollen över fordonet. I dag finns liknande säkerhetsrisker med bilen som med våra datorer eller andra smarta IT-produkter i hemmen.
– Ta till exempel ransomware där datorer låser sig så att du måste betala för att den ska låsas upp. Samma sak skulle kunna hända med en bil. Du kan inte starta och åka till jobbet om du inte swishar en hundring, säger Robert Lagerström, docent i IT-säkerhet vid KTH.

– En annan risk som man pratar om i industrin är att de här bilarna avger extremt mycket persondata. Man vet vart en person är och vad den gör, var den stannar på kvällen och var den jobbar. Den typen av information vill man ju inte heller lämna ut, säger Åsa Schwarz, säkerhetskonsult på Knowit.

Expressen – Så stor är risken att din bil hackas

SQ – Frågetecknen kring krigsreportens död 2013

Publicerat i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kultur, Litteratur, Politik, Rättssystem, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking | Etiketter , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Så enkelt kan din bil hackas av kriminella

Meghan utfryst av kungafamiljen

Meghan är utfryst från kungafamiljen. Diana blev det också som i slutändan resulterade i hennes död. Prins Harry står ändå inte på tur till att bli kung så dom kan väl flytta till USA. Jag antar att det blir prins William. Drottningen kanske blir lika gammal som drottningmodern.

Meghan är amerikanska vilket är långt ifrån både seder och kultur från ett rigid engelskt kungahus. Det kan säkert kännas kvävande och med en sur drottning på köpet som det verkar.

Meghan som är skådespelerska passar helt enkelt inte in i mallen. Att försöka ändra på seder och bruk straffar sig.

Meghan har en svart mamma och en vit pappa, kan det också inverka? Barack Obama är också mulatt men han ser svart ut. Jag trodde först att Meghan kom från Sydamerika.

Meghan har också utsatts för mycket hat på nätet som säkert bidrar till att bli både deppig och ledsen. Meghans familj är ju helt knäppa.

Djupa sprickan: Meghan utfryst av kungafamiljen.
Prins Harrys ord: ”Personligt pris”
Nyheten om det inställda julfirandet kommer efter en period av frustration och lidande från hertiginnan Meghan. Hon har legat i krig med brittiska medier och stämt Mail on Sunday, som publicerade brevväxling med hennes pappa.

”Det finns ett personligt pris för denna obevekliga propaganda, speciellt när den är medvetet falsk och illasinnad. Och även om vi har försökt hålla modet uppe, så kan jag inte beskriva hur smärtsamt detta varit”, skrev prins Harry i ett öppet brev. Och ingen frågar hur Meghan mår.

Expressen – Meghan utfryst av kungafamiljen
Hoppas att dom firar med Clintons.

Expressen – Starka orden från Meghan – efter tårarna i dokumentären

Publicerat i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet | Etiketter , , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Meghan utfryst av kungafamiljen

Äntligen!! med besk eftersmak

Åtalet mot Julian Assange är nerlagt. Julian Assanges liv är förstört oavsett. Ett fall med en tydlig politisk agenda i första hand. Hans hälsa är mycket dålig med hjärtproblem och vem hade inte fått det med detta rättshaveri som kommer att gå till historien och vad jag har läst även känt runtom i världen.

Juni 2012 släpptes Julian från sin husarrest var Hillary Clinton i Sverige med regeringsplanet “ONE” för att ta honom till USA för England skulle utvisa honom till Sverige. Det stinker som värsta gödselhögen.

Indirekt anser jag att Sofia och Anna är ansvariga då dom ville att Julian skulle HIV-testa sig. OM han hade gått med på det vad hade hänt då? Hade dom anmält honom för våldtäkt för sexuellt ofredande. Läser man förhörsprotokollet har han definitivt INTE gjort det.

Jag tror också att det ligger ett visst mått av hämnd för Anna Ardin verkar det så då hon skrev på sin nu nerlagda blogg om hämnd i 7 punkter.

SQ – Sverige kan utlämna Assange till USA

Jag har skrivit många inlägg om Julian Assange bara att söka på hans namn.

Besked om Assange: Utredningen läggs ned
Målsäganden står fast
Målsägandens advokat Elisabeth Massi Fritz berömmer Persson, som hon upplever har gjort ”noggrant och gediget arbete”.
”Hade tidigare åklagarna i målet hållit mer ingående och detaljerade förhör i dialogform hade vi haft högre kvalitet på förhören och kunnat använda även dessa förhör i dag. Tyvärr är så inte fallet”, säger hon i ett uttalande.

”Jag och samtliga åklagare som arbetar med målet har hela hela tiden bedömt målsäganden som fullt trovärdig och tillförlitlig. Så är även fallet i dag. Målsäganden står fast vid sin starka berättelse.”
För närvarande sitter Assange i fängelse i Storbritannien för annat brott.

Expressen – Nya besked om Julian Assange presenteras
Det blev ingen fjäder i hatten för Fritzonskan.

Publicerat i Film, TV och Media, Hälsa, Politik, Rättssystem, Sexbrott | Etiketter , , , , | Kommentarer inaktiverade för Äntligen!! med besk eftersmak

En liten rädd hundvalp

Hittade denna urgulliga bild på en liten valp (troligtvis) som är hos stora stygga veterinären.

För säkerhets skull ligger en servett under rumpan utifall det skulle hända en liten olycka. Bilden är riktigt rörande.

Publicerat i Djuren | Etiketter , | Kommentarer inaktiverade för En liten rädd hundvalp

Man ska INTE köpa hundar på Blocket!!

I åratal har man varnat för att köpa hundar som är smuggelhundar från bland annat Rumänien, Ungern och Polen. Och man ska innan köpet veterinärbesiktiga hunden med säljaren.

Dom allra flesta raser finns hos seriösa uppfödare i Sverige. Köper man en smuggelhund är risken överhängande att bandmasken kommer in. Det borde vara straffbart att köpa smuggelhundar och Blocket borde kontrollera mer noggrant annonser med djur för även rabies kan komma in.

Så i slutändan kommer denna insmugglade hund kosta tusentals kronor mer än om dom vänt sig till en seriös uppfödare i Sverige.

Redan där började familjen ana oråd.
Natalie beskriver lägenheten som smutsig och nästan tom på möbler. Säljaren ursäktade oredan med att hon och pojkvännen var nyinflyttade och skulle renovera. Tidigare hade hon bott på Östermalm i centrala Stockholm, berättade hon.
Natalie godtog förklaringen och fick titta på valpen.

Expressen – Familjen utsattes för hundligan: ”Borde straffas”
Dom betalade 18,000 kronor!! WHAT!!! Jag tycker faktiskt inte synd om denna familj! Med största sannolikhet är den INTE renrasig.

Jag begriper inte hur korkade folk är som inte ens fattar när dom anar oråd!!

Jordbruksverket – Undvik att köpa smuggelhund – för ditt och för djurets bästa!

För att undvika att köpa en insmugglad valp bör du tänka på att:

1. Ta reda på varifrån hunden kommer, oavsett om du köper den i Sverige eller utomlands.

2. Begär att få träffa valpens mamma i hemmet. Många smugglade hundar säljs via mellanhänder och utan att du får se hunden i hemmiljön.

3. Om valpen är född i Sverige så ska mamman vara registrerad i det centrala hundregistret. Begär att få se registreringen av mamman som bevis.

4. Begär att få en köpehandling där säljarens namn, adress och telefonnummer finns. Acceptera inte bara mobilnummer. Många mellanhänder anger bara mobilnummer till ett betalkort, och ett förnamn. När köpet är genomfört går det inte att spåra säljaren.

5. Begär att hunden är grundvaccinerad och har ett högst sju dagar gammalt besiktningsintyg från veterinär. Många smugglade hundar säljs ovaccinerade och insjuknar snabbt efter köpet. Andra har diarré redan vid leveransen. Köp inte en hund som inte är helt frisk!

6. Det är olagligt att sälja valpar innan de nått åtta veckors ålder. Om valpen tas för tidigt från sin mamma kan den få beteendeproblem.

7. Från alla länder förutom Norge är ett djur som är yngre än 15 veckor infört illegalt. Detta eftersom en rabiesvaccination tidigast kan ges vid 12 veckors ålder och det måste ha gått en väntetid på 21 dagar från länder med de lägsta kraven.

8. Om djuret är från ett annat land och är lagligt infört ska du begära att få se alla dokument för införsel. Dessa dokument ska även medfölja djuret när du övertar ansvaret för djuret. Läs om vilka dokument djuren behöver ha beroende på land bland sidorna till vänster.

9. Om säljaren säger att hunden har en stamtavla men att du ska få den senare, så finns det sällan varken en kennel eller någon stamtavla. Begär att få stamtavlan samtidigt som hunden.
10. Det är förbjudet att kupera öron och svans på hundar i Sverige. En öron- eller svanskuperad hund är inte född i Sverige.
11. Hundar över fyra månader ska vara id-märkta. Om hunden anges vara chipmärkt ska intyg om märkningen följa med vid köpet. Chipnumret ska framgå av besiktningsintyget.

12. Om säljaren inte vill gå med på villkoren ovan ska du inte köpa hunden. Låt inte säljaren lura dig att det är fult att begära korrekta handlingar, eller att det är att misstro säljaren. Det är självklart för alla seriösa försäljare av såväl rasrena som blandrashundar att ovanstående villkor gäller vid försäljning.

Här varnar dom speciellt för att köpa på Blocket!
Dognews – Att köpa en Pomeranian valp

Den kan ju se ut hur som helst, från vit till svart och alla varianter där emellan.

Publicerat i Boende, Djuren, Djurplågeri, Hälsa, Kriminalitet | Etiketter | Kommentarer inaktiverade för Man ska INTE köpa hundar på Blocket!!

Kinas ambassad ÄR maffian!

Det skrev jag om förra året “Är Kinas ambassadör en gangster”.
Kinas maffia “Triaden” finns i Sverige sen länge och den verkar nu besitta den kinesiska ambassaden i Sverige.

SQ – Är Kinas ambassadör en gangster? 2018

Gui Minhai ÄR svensk medborgare och Gui Congyou ska bara ge F@N!! i honom. Han tillhör INTE längre Kina men ändå sitter han fängslad i Kina.

Kinas ambassadör hotar Sverige i en intervju med vad som uppges vara Sveriges Radio. En transkribering har lagts ut på ambassadens sajt. Språkbruket är det hårdaste jag har sett en ambassadör i Stockholm använda. ”En del människor i Sverige ska inte förvänta sig att kunna känna sig lugna”, säger Gui Congyou.

Fallet med den svenske förläggaren och författaren Gui Minhai håller på att utvecklas till en djup diplomatisk kris. Att ambassadören går till attack – uppretad av att Svenska Pen under fredagskvällen ger Tucholsky-priset till Gui Minhai i närvaro av kulturminister Amanda Lind – visar att han struntar i diplomatisk etikett. Kina vet om sin makt, och struntar i konventionerna.

Trettio år har gått sedan massakern på Himmelska fridens torg och den kinesiska repressionen har inte varit värre sedan Maos dagar. Nu försöker man dessutom aggressivt sprida sin auktoritära regim till Hongkong, där de modiga aktivisterna hittills lyckats bromsa utvecklingen. I jämförelse visar västvärlden svaghet när det kommer till att hålla emot den kinesiska makten. Den sipprar in på område efter område. Kina är en diktatur för rik för att säga nej till. Fråga bara Dagens Nyheter som nyligen publicerade regimens lögner i en annons.

Det minsta vi till mans kan göra är att informera oss och protestera. Vid fyraårsdagen för Gui Minhais fängslande var vi några som samlades utanför kinesiska ambassaden i Stockholm och talade. Ambassaden kallade oss efteråt för ”musskit i en soppa”. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! Är han riktigt klok!? Musskit i en soppa! Djissus Kraist!!!

Expressen – Rena rama maffiaspråket när Kina hotar svenskar

Reportern, som Kina uppger vara från Sveriges Radio, undrar hur snart vi kan se konsekvenserna av att ge priset till Gui Minhai.

– Som ett gammalt kinesiskt talesätt lyder: ”Goda handlingar belönas med goda resultat och felaktiga handlingar bestraffas med dåliga konsekvenser”. Vissa människor i Sverige har insisterat på att ljuga och begå felaktiga handlingar i det här fallet, och de har redan drabbats av konsekvenserna.

Reportern, som Kina uppger vara från Sveriges Radio, frågar om ambassadören kan vara mer specifik gällande vilka konsekvenser som avses.

Svaret:
– För det första kommer bilden av Sverige bland 1,4 miljarder kineser att skadas. För det andra kommer de normala utbytena och samarbetet att försvåras allvarligt. Du är smart nog att förstå vad jag menar med ”konsekvenser”.

Ambassadören säger vidare:
– En del människor i Sverige ska inte förvänta sig att kunna känna sig lugna efter att ha sårat det kinesiska folkets känslor och den kinesiska sidans intressen.


Expressen – Kinas hot mot Sverige dåliga konsekvenser

Det kinesiska folket där dom flesta inte ens vet vad Sverige är än mindre bryr dom sig det minsta och ger blanka fan i vad som sker i ett land som är en “musskit i en soppa”!

Det är dags att BOJKOTTA kinesiska varor! Vända på varenda pryl. Det tänker jag göra hädanefter!!

Verkar som om Kina på svenska medier och bloggar kommer att bli en långkörare!

Publicerat i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Teater, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking | Etiketter , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Kinas ambassad ÄR maffian!

Stäng kinesiska ambassaden!

Och släng ut ambassadören och diplomaterna. Dom ska fan-i-mig INTE lägga sig hur vi sköter Sverige. Ambassadören ska INTE hota folk och INTE hota vår demokrati.

90% av det kinesiska folket vill INTE leva i den kommunistdiktatur som Kina är. Fruktansvärt där varenda kines registreras med ansiktsigenkänning. Där ett slags slaveri finns. Sköter du dig inte som Kina vill hamnar du på svarta listan och kan mista arbetet och lägenheten. Det är inte heller OK att ambassaden övervakar kineser i Sverige.

Jag vet inte hur många IP-nummer Kina har men nu kan dom inte ladda ner bloggen i hopp att den ska bli överbelastad för nu sitter ”proppen Orvar” och motar Olle (Kina) i grind. Det spelar ingen roll hur många IP-nummer dom testar. Jag gör även backup ofta.


Det är bedrövligt att Kina lägger sig i allt. Tunnelbanan i Stockholm ägs av Kina. MTR-tågen likaså. Nu får jag vända på varje pryl och INTE köpa något från Kina.

Kina med den nya “sidenvägen”.

Vore det inte bättre om dom tog tag i sina egna problem på hemmaplan och med Hongkong. Hongkong visar med all tydlighet att dom INTE vill tillhöra Kina.

Kina avrättar tusentals varje år och mänskliga rättigheter finns inte på kartan. Tycka vad du vill finns inte heller på kartan. Gör du det förnedras du i TV där du tvingas att erkänna att du gjort fel. FY F@N!!

VEM vill leva i ett sådant samhälle? Ingen normal människa vill det!

För att inte tala om “löjliga familjen” som bråkade på ett hotell i Stockholm för något år sedan eller var det två år! Djissus Kraist!!

Publicerat i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking | Etiketter , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Stäng kinesiska ambassaden!

Så känns det nu!

Så mycket skit överallt.

Publicerat i Boende, Hälsa, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Terror | Etiketter | Kommentarer inaktiverade för Så känns det nu!

Vad i glödheta HELVETE!!

Mannen slog barnen – hon dömdes till 30 års fängelse
Detta är USA! Jag är i och för sig inte förvånad för USA är ett rasistisk land så det skvätter om det. Rasism är inbyggt i systemet. Det var apartheid till slutet av 60-talet men i grunden har det inte hänt så mycket.

Rättssystemet i Oklahoma är vidrigt. Dom har inte heller den minsta kunskap om hur det fungerar i våldsamma förhållanden där jag gissar att även Tondalao Hall utsattes för våld eller psykisk terror.

Det är ju rena rama Saudiarabien där finns denna typ av straff. Oklahoma är en stat med låg medelinkomst och gränsar till Texas. Vilka domare sitter i dessa domstolar och dömer? Idioter som inte har ett hum om hur ett våldsamt förhållande kan se ut. Här kan man nästa säga att det är OK för mannen att misshandla barn. Men om mamman inte är hemma!?

Jag har skrivit många gånger om USA:s rättssystem hur sjukt det är med borgen och är du oskyldig kan du säga att du är skyldig för att få ett lägre straff. Men även att anhöriga har rätt att påverka om en brottsling kan släppas eller inte. Ett sådant samhälle skulle inte jag vilja leva i. Svarta och latinamerikanare är mycket mer utsatta. Där folk måste gå och registrera sig för att få rösta vilket innebär att många fattiga inte registrerar sig för det är omständligt för det krävs ID-kort och många har inga ID-kort. Personer som har straffats och suttit i fängelse får aldrig rösta. Vad är det för demokrati? USA är ingen fullvärdig demokrati utan har anmärkningar. Såklart!

Robert Braxton slog barnen och dömdes till villkorligt fängelsestraff.

Tondalao Hall larmade inte myndigheter om misshandeln – och dömdes till 30 års fängelse.
Nu, efter 15 år bakom galler, släpps hon fri.

– Jag känner mig välsignad och ödmjuk, säger hon enligt NBC News.

Fängelsedomen, som meddelades 2006, väckte starka reaktioner i amerikanska delstaten Oklahoma.

Tondalao Halls dåvarande pojkvän Robert Braxton hade erkänt att han slagit hennes två barn. Enligt advokaten hade ett av barnen flera brutna ben.

Han dömdes till ett 10-årigt villkorligt fängelsestraff – och spenderade därmed inte en dag i fängelse.

Desto hårdare blev straffet för Tondalao Hall – anklagad för att inte ha slagit larm om sin pojkväns misshandel av barnen – som dömdes till 30 års fängelse.

Efter domen blev Oklahomas rättssystem forum för debatt. Delstaten har flest fängslade invånare per capita i hela USA.

Expressen – Mannen slog barnen – hon dömdes till 30 års fängelse

The ACLU of Oklahoma has joined the efforts to seek justice for Tondalao Hall. Tondalao is a domestic violence survivor and mother of three who was sentenced to 30 years in prison for failing to stop the crimes her abuser committed against their children. The abuser, Robert Braxton accepted a guilty plea deal and never served a day in prison after his sentencing. Tondalao has served her time in prison since 2006.

In June, the ACLU of Oklahoma filed writ of habeas corpus on behalf of Tondalao Hall as part of a multifaceted campaign aimed at securing her release. Our campaign challenges Tondalao’s disproportionate sentence and advocates against scapegoating victims for their batterers’ crimes.

A judge in Pottawatomie County dismissed the ACLU’s first petition, but this fight is far from over. Navigating the law through courts, simply put, is a tedious process and procedure is important. As the ACLU’s next steps, a post-conviction application will be filed in Oklahoma County. Tondalao and her attorneys remain hopeful that a more just future is possible.

ACLU Oklahoma – Free Tondalao Hall

Publicerat i Boende, Hälsa, Kriminalitet, Rättssystem | Etiketter , , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Vad i glödheta HELVETE!!

TV-serier från Turkiet

Jag måste klargöra en sak, jag gillar INTE styret i Turkiet. Erdoğan är maktgalen, envåldshärskare och en diktator. Jag skulle inte ens komma på tanken att besöka Turkiet idag. För det han gjorde under försök till statskupp var så vedervärdigt och mot mänskliga rättighet som det bara går.

Alla dessa avskedande, misshandel av lärare, tjänstemän och andra yrkesgrupper som anklagades för att vara medlemmar i Gülen-rörelsen, grundare Fethullah Gülen. Fethullah Gülen lever i USA idag.

Men turkiska TV-serier älskar jag och det finns en ny på Netflix som jag har tittat på två avsnitt som jag kommer att titta på efter Hämnd och Kärlek – Cesur ve Güzel. Serien på Netflix heter “Intersektion -Kördügüm”. Problemet med att titta på Netflix är att man kan sitta en hel dag och titta. Både bra och dåligt. Jag gillar Netflix.

Väldigt dramatisk öppning precis som med Cesur ve Güzel.

Det finns också en spansk serie som jag har börjat att titta på “Gran Hotel – Grand hotell” Vilken byggnad med sina röda dekorationer! Spännande. Utspelas i början av 1900-talet med fantastiska klänningar. Alla dessa korridorer med gömda utrymmen.

Det får bli ett avsnitt av varje per dag. “Cesur ve Güzel” på SVT och “Intersektion” och “Gran hotel” på Netflix. Förr var jag ett filmfreak som sprang på bio stup i kvarten men det går inte idag då ungdomar tycks tro att biografen är deras vardagsrum och dom håller på med sina mobiler och kan inte hålla käften. Jag går inte på bio idag.

Publicerat i Film, TV och Media, Kultur, Terror | Etiketter , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för TV-serier från Turkiet

Kinas djurplågeri!

Som jag har skrivit tidigare så är Kina landet från helvetet! Nu använder dom levande grisar i krocktest!!?? Dom är så jvla korkade att det skulle vara likvärdigt med människor! Korkat så klockorna stannar. En gris har inte en kropp som en människa.

Ett sadistiskt djurplågeri då det finns grisar som överlever med svåra skador. Dom kokar hundar levande. Dom krokar levande hundar så att dom dör. Dom flår katter levande. Dom är så dumma att dom tror att betar från vilda djur ska bota impotens. Hahahahaha!!! Det är 2019 inte 1819.

Varför åker turister till ett land som INTE respekterar mänskliga rättigheter för det är inte bara djur dom plågar utan också människor som för det minsta hamnar i fängelse och misshandlas som tvingas att förnedra sig med falska erkännanden. Ett land med avrättningar i parti och minut. Vidrigt!

SQ – Sadisterna i slakthusen
Skrolla ner en bit så finns bilder på hur Kina kokar hundar levande och andra grymheter mot hundar.

Levande grisar används som krockdockor i Kina
En skandal har briserat i Kina där levande grisar ska ha använts i krocktester för att se hur barns kroppar skulle bete sig i en olycka.
Peta och andra djurrättsorganisationer rasar nu över tillvägagångssättet.
Vi skriver ofta om människor som lämnar sina hundar i varma bilar och därmed utsätter djuren för lidande. Men det här djurplågeriet är på en helt annan nivå.

Enligt djurrättsorganisationen Peta och flera nyhetssajter runtom i världen har forskare i Kina använt levande grisar i krocktester.

15 unga grisar svältes först under ett antal timmar och spändes sedan fast i bilbarnstolar. Därefter användes de i krocktesterna – där sju av dem dog direkt och resten levde i sex timmar. När än döden inträffade så drabbades alla av brutna ben, sår och inre blödningar.

Resultaten av dessa tester publicerades sedan i International Journal of Crashworthiness & Hindawi. (Här är rapporten.)
Och det är efter det som djurrättsorganisationer och djurvänner världen över starkt protesterat.
– Jag förstår inte varför de behöver göra så här. Hade det varit i vårt land hade det behövt granskas.

Expressen – Levande grisar används som krockdockor i Kina

BOJKOTTA KINA!! Man ska INTE sponsra Kina med att åka dit och spendera sina pengar.

Min nästa mobil blir INTE en från Kina!! Hade jag haft råd hade jag köpt en ny idag.

Publicerat i Djuren, Djurplågeri, Film, TV och Media, Hälsa, Kriminalitet, Rättssystem | Etiketter , , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Kinas djurplågeri!

IS-ledaren dödad i hemlig USA-attack

Jaha…. Är det inte tredje gången Abu Bakr al-Baghdadi har blivit mördad? Han jagades in i en återvändstunnel och ”Grät och skrek som en bebis” enligt Trump. Hur kan han veta det? Filmades attacken? Var är filmen isåfall?

Skulle Abu Bakr al-Baghdadi skrika som en bebis!? Never ever!! Typiskt Trumpedumpen att säga det.

Hans exfru angav honom.. nja, Ska vi tro på detta? Faktum är att jag är mycket tveksam. Tycker isåfall frugan att det är OK att tre av barnen dog också? Tror knappast det.

Kommer inte detta lägligt med tanke på riksrätten Trump ska ställas inför och nu flyttas fokus till hur DUKTIG Trump är som fixat detta.

Det finns ingen president i USA:s historia som ljuger så in-i-helvete som Trump. Han har ingen impulskontroll och falsk ända in i själen. Ingen moral, inget etik. Kan det vara så att det är någon annan som dog där i tunneln och att Abu Bakr al-Baghdadi finns i liv på en säker plats. Troligt.

Presidenten talade om alla de människor som har blivit utsatta för IS hänsynslösa slakt. Han lyfte bland annat fram den amerikanska journalisten James Foley som blev halshuggen på film och den jordanska piloten som brändes levande i en bur.

Det sistnämnda mordet visades på storbildsskärmar i al-Raqqa. En liten pojke i sjuårsåldern som börjat tappa mjölktänderna fyrade av ett stort leende när han hyllade mordet.

Expressen – IS-ledaren dödad i hemlig USA-attack

IS och al-Qaida har USA skapat så ansvaret på slakt på oskyldiga människor får Trump och tidigare presidenter stå för. Ska Trump snacka om slakt!!??

Hur många oskyldiga människor har slaktats av USA under årens lopp!!?? Vietnam, Irak, Afghanistan, Kambodja, Syrien ända tillbaka till 1947 har USA invaderat land efter land efter land och slaktat folk. Man kan ju bli illamående för mindre. Slaktarna finns i USA. Och USA har aldrig vunnit någonting utan återvänt till USA men svansen mellan benen och lämnat död och förödelse efter sig. Det är i USA krigshundarna finns. Inget land har någonsin haft ett CV i krig som USA.

Världen vore mycket bättre utan Trump som har skapat så mycket oreda i världen. Narcissist, psykopat?? En president som bara vill ha JA-sägare omkring sig som sparkar folk i parti och minut och folk som säger upp sig för dom står inte ut med miljön i Vita huset.

På söndagens pressträff förklarade president Trump att al-Baghdadi aldrig mer kommer kunna sprida sin terror:
Han dog som en hund. Han dog som en ynkrygg. Världen är nu en mycket säkrare plats. Gud välsigne USA.
Vita huset har publicerat bilder där bland annat Donald Trump och Mike Pence följer attacken i realtid.

Exfrun berättade om al-Baghdadi
I en världsexklusiv intervju med Expressens Mellanösternkorrespondent Kassem Hamadé 2016 berättade Saga al-Dulaimi, 28, om hur det var att vara gift med världens mest jagade man.
– Han har en mystisk personlighet och jag vågade inte diskutera med honom, sa hon.
– Han berättade inte mycket om sin bakgrund. Han var mystisk och tystlåten. Vi träffades på kvällen när vi skulle äta middag. Han tillbringade dagen på universitet där han undervisade religion och sharia. Ibland försvann han i några dagar. Han sa att han hälsade på sin bror.

Al-Baghdadi tillbringade dagen på universitetet där han undervisade!? Öhhhhhh….. Då hade det väl varit lätt som en plätt att ta honom då. Detta är ju löjligt! IS och al-Qaida HATAR USA! Varför skulle dom hjälpa USA med att få tag på Al-Baghdadi. Give me a break.

Och vad vet USA om hans fruar och exfruar. NADA gissar jag.
OM det visar sig att han är död så kommer en ny ledare naturligtvis och en finns redan. IS-folk sprider sig över världen och begår mord på enskilda och större illdåd. Dåd som inte går att visa på terror men som är det.

Filmen i Expressen bevisar ingenting. Den som lever får se hur det utvecklar sig. Hatet mot USA blir ju knappast bättre nu. Och att spränga folk till döds är inte rätt väg. Kanske förhandling hur motbjudande det kan te sig men USA, England och Frankrike har skapat eländet.

Publicerat i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Religion, Terror | Etiketter , , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för IS-ledaren dödad i hemlig USA-attack

Samsungs internetbrowser

Internetvärlden blir bara sjukare och sjukare. Jag har en surfplatta av märket Samsung. Dom har en egen browser och jag kollade vilka villkor dom har. För att få använda den kräver dom detta! Bara för att surfa!!

Kroppssensorer!!! För att veta om mina vitalparametrar!!?? En bråkdel av folket kollar vilka villkor som IT-jättarna har.

Surfplattan använder jag enbart till Netflix och lite surf.

Det är så jävla integritetskränkande som det bara går. Jag köper en surfplatta för flera tusen kronor och där ligger en massa appar men även basicprogram som t.ex. en browser. Den tycker jag att man ska få använda utan krusiduller utan att bli avklädd inpå skinnet. Dom vill ju ta över ens liv och ha kontroll över det.

Jag använder DuckDuckGo:s egna browser och deras sökmaskin. Google använder jag enbart om jag behöver översätta något. Jag börjar även bli tveksam till Firefoxen som jag har på laptopen.

Publicerat i Film, TV och Media, Foto, Hälsa, Internet | Etiketter , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Samsungs internetbrowser

Skolans elände!

Jag tittade på Opinion Live igår och det är bara eländes elände i skolan idag! Lärarna har fråntagits sin auktoritet. Idag lägger sig föräldrar i och hotar och kommer till skolan. Idag får en lärare inte göra någonting om någon elev käftar eller vägrar flyttar på sig. Och nåt jäkla tjafs om “lågaffektivt bemötande”. Djissus kraist!

I skolan är det läraren som bestämmer ingen annan, inte eleven, inte föräldrarna. Nästa instans är rektorn. Punkt slut.

Nu har elevrådet anmält en lärare som lyft en elev från en soffa som blockerade så att inte eleverna kom fram. Det har kommit fram att eleven har ADHD! So what! Ska den eleven få bära sig åt som en idiot!?

ADHD verkar ha ökat explosionsartat. Varför? Jag tror att det finns flera orsaker. Miljögifter, alla dessa lotions/parfymer som folk häller på sig. Strålning från våra mobiler som stör koncentrationen. Bebisar håller på med surfplattor och jag tror INTE att detta är bra. Men vi alla genomstrålas hela tiden dygnet runt av strålning och nu kommer 5G. Nu är dessutom 6G under utveckling och det är ju självklart att det påverkar oss alla.

Tillbaka till Opinion Live. När jag gick i skolan var det ordning och reda och studiero. Det var en elev som var lite trotsig, han tuggade tuggummi och vickade på stolen. Han försvann från klassen. Det fanns två tjejer som också var lite stökiga dom omplacerades till en annan skola. Vi var 13 år så jag tror att det var tonårstrots.

En elev som bråkar ska man lyssna på hjälper inte det ska eleven ut ur klassrummet, rektorn ska kallas och även föräldrarna. Det går inte att ha elever som till och med slår eller spottar på en lärare. Det ska polisanmälas direkt! På min tid fanns inte detta på kartan det var otänkbart.

På min tid, stängdes skolans portar kl 08:00. Ingen elev kom in utan fick vänta till nästa lektion. På rasterna skulle ALLA ut och klassrummen låstes. Det fanns alltid någon lärare på skolgården. När det ringde in skulle vi stå i två rader utanför klassrummet. Läraren kom och låste upp och vi gick in ock vi stod bredvid våra bänkar tills läraren sa sitt ner. Det hade en lugnande effekt.

Det fanns också en vaktmästare som höll koll på eleverna. Att elever sprang omkring i korridorerna fanns inte. Vi fick inte vara där.

Först handlar det om toapapper och politikers resor.

SVT Opinion Live

Publicerat i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Politik, Rättssystem | Etiketter , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Skolans elände!