Kvinnorhjärtan behandlas mindre

Kvinnor behandlas i lägre utsträckning än män med alla de tre behandlingsmetoder som finns vid infarkt. Varje år drabbas ca 15.000 kvinnor av hjärtinfarkt. Nära en tredjedel av dom avlider, vilket gör det till den vanligaste dödsorsaken hos kvinnor.

My news desk-kvinnors hjärtan

Ja, så har det varit i alla tider och fortfarande ses mannen som viktigare och ska ha den bästa vården, gammal som ung. Fortfarande har samhället den inställningen att mannen är huvudförsörjaren. Om en kvinna dör är inte lika viktigt för mannen kan alltid gifta om sig. Förr i tiden arbetade inte kvinnan utanför hemmet och den inställningen tycks finnas kvar.

Likadant när det gäller medicinforskning så forskas det i första hand på män och det kan bli väldigt problematiskt för kvinnor är oftast fysiskt mindre och har mindre blodkärl och det ställer till problem.

Liberaler snackar hela tiden om människor, att vi är människor i första hand och med det sopar man problemen under mattan. Men så länge det ser ut som det gör så är vi män och kvinnor och så länge orättvisorna och våldet finns kvar är det viktigt att se det och vilka det är som utför våldet.

Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Kvinnorhjärtan behandlas mindre

  1. jacke skriver:

    Hej Stina T.

    Du är dig lik, mobbare av första graden!

Kommentarer inaktiverade.