Uppdrag granskning

“Dom onda krafterna” som Janne sa. Programmet handlade om Stena line och om slaveriet på supertankbåtarna. Denna människohandel som utbreder sig där man utnyttjar utländsk arbetskraft som förmedlas via bemanningsföretag. Här var det filipiner där bemanningsföretagen ligger på Filipinen. Dessa jobbar för 18:- timmen, 12 timmar varje dag veckan runt i 6 månader innan dom får lite ledigt. Europeisk besättning hade helt andra arbetsförhållanden.

Men även inom byggbranschen finns det gott om utsugare som också tar arbetskraft från utländska bemanningsföretag som t.ex. Polen. Giriga företag som helt utan skrupler utnyttjar folk. Det skulle vara väldigt intressant att veta vad en polsk byggnadsarbetare får i lön för bemanningsföretagen ska ju ha sitt. Det kanske behövs Uppdrag granskning för att få fram det. Vem vet det kanske kommer.

Inom städbranschen, restaurangbranschen o.s.v. Det många områden där man förslavar folk.

Den fria globala verksamheten, är den bra? Jo, för dom onda. Hur fan kan dom sova på nätterna och sen se sig själva i spegeln.


Stenas supertanker

Jag har en gång i tiden haft en praktikplats på Stena line, Göteborg, i bokningen och det var himla kul. Jag bokade och fixade menyer och jag fick följa med på turer som hade olika teman. Han Olsson kallades för “Hajen” för han bara dök upp från tomma intet och högg på minst anande människor. Han var hemsk och jag tror knappt att det var någon som gillade honom.

Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Uppdrag granskning

  1. BlixtTilda skriver:

    Fruktansvärt detta med utnyttjande av arbetskraft. Har själv stoppat en ungdom som höll på att jobba gratis. Vilket svineri inom restaurangbranchen! Det är inte bara Mc Donalds som har ungdomar att joba gratis. Jag sätter verkligen åt dom jävlarna.

Kommentarer inaktiverade.