Citybanan har kostat tre liv

I tisdags klämdes en man till döds när han arbetade med grundförstärkningar vid Citybanan. Mannen var anställd av ett polskt företag. Det var den tredje döds-olyckan sedan arbetet med Citybanan inleddes för fyra år sedan.

Under de senaste tre åren har 14 anställda vid utländska företag omkommit i arbetsplatsolyckor. Många allvarliga tillbud anmäls aldrig av de utländska underentreprenörerna.
– Vi har ingen insyn i de utländska bolagen. Man rapporterar bara allvarliga olyckor och dödsfall. Däremot får vi aldrig veta något om tillbuden, säger Thomas Kullberg, arbetsmiljöansvarig vid Byggnadsarbetarförbundet i Stockholm.


Metro

Nej, utländska byggnadsarbetare har inte samma skydd och de har inte samma utbildning/säkerhetsutbildning. Jag tycker att det är förfärligt hur svenska byggföretag och byggherrar/fastighetsägare utnyttjar folk helt skrupulöst! Dessutom sänker det lönen för svenska byggnadsarbetare. Det var väl ett gäng som strejkade för någon vecka sedan då deras löner skulle sänkas med flera tusen.

Hur blir stämningen mellan utländska byggare och svenska? Sänks dessutom lönerna för dom svenska hur blir det då. Ska vi bara ha utländska byggare för jag har svårt att tänka mig att någon svensk vill arbeta inom den branschen för minilöner. Utländska byggare gör inte något bra jobb heller utan det är bara hafs som kanske beror på att dom inte har rätt kunskap.

Det blir bara sämre och sämre iallafall för oss som bor i hus byggda av bemanningsföretag. Dom enda som tjänar en massa pengar är fastighetsägarna. En jävla slavmarknad är vad det är!! Fy f@n för samvetslösa byggföretag!

Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.