Scans största slakteri ligger i Polen

Varför finns Scans största slakteri i Polen? Jo, för där kan man plåga djur precis hur mycket som helst. För mig är Scan dödskallemärkt och skulle aldrig köpa något därifrån. Ni som gör det har ett plågat djur på tallriken som genomlidit sin död med stor ångest.

Olika slaktmetoder
Stående: Djuret drivs in i en bur med rörliga väggar och en hållare under buken. Huvudet sticker ut genom ett hål och vilar i en hållare. Då den höjs blottas strupen som skärs av med kniv.
Liggande: Se bilden ovan. Djuret drivs in i en Weinbergtrumma som lutas.
Post-cut-stunning: Strupen skärs av då djuret är vid medvetande men lidandet begränsas av att djuret bedövas efter cirka 30 sekunders blödande.
Pre-cut-stunning: Djuret bedövas med slaktmask eller elchock innan strupen skärs av. Obligatoriskt i Sverige.

Det finns ingen hejd på vad folk kan göra för att öka produktionen och ingen bryr sig om vad djuret känner och upplever. Ett djur KÄNNER!! Jag mår illa över vad folk kan göra. Jag tycker att varje människa som vill äta kött ska också döda det. Då kanske det skulle bli perspektiv över det hela.

Linda McCatrney har myntat: Om slakthusen hade glasväggar skulle alla vara vegetarianer.

Slakt utan bedöving

Kon leds in i Weinbergtrumman, huvudet spänns fast och trumman börjar rotera. När kon är upp och ner skärs strupen av. Weinbergtrummor är förbjudna i Sverige.

Obedövad slakt av nötkreatur är mycket vanligare inom EU än vad som varit känt. En ny rapport från EU-kommissionen visar att upp till 75 procent av korna slaktas på ett plågsamt sätt. Nu kräver både EU-parlamentets miljöutskott och den svenska regeringen obligatorisk märkning så att konsumenterna kan undvika kött från djur som slaktats utan bedövning.
Sverige är det enda EU-land där det är förbjudet att avliva djur som inte först bedövats med exempelvis slaktmask, koldioxid eller elchocker. I övriga EU-länder medges undantag för religiös slakt där strupen skärs av på fullt medvetna djur som därefter får förblöda. En fransk kartläggning visade att det kunde ta upp till elva minuter innan de panikslagna och fastspända korna dog av blodförlust. I genomsnitt tog det 4–5 minuter.
Nu visar en färsk rapport från EU-kommissionen att den obedövade slakten inom EU är mycket större än vad som kan motiveras av efterfrågan på kött som är halal eller kosher-slaktat. En sådan efterfrågan skulle kunna motivera en rituell slakt på mellan 0 och som allra mest 8 procent i olika länder. I realiteten utgör den obedövade slakten upp till 75 procent av all slakt av såväl får som nötkreatur i exempelvis Belgien, enligt EU-kommissionen. I Frankrike slaktas 41 procent av nötkreaturen utan bedövning och på Irland 34 procent.
Siffrorna är betydligt högre än tidigare bedömningar som talat om att 5–10 procent av nötkreaturen slaktas utan bedövning. Följden är att konsumenter även i Sverige riskerar att ovetandes äta importerat kött från djur som slaktats på detta sätt.

Varje gång ni lägger en bit kött på era tallrikar som kommer från ett slakteri så är det ett plågat djur.

Några bilder från ett reportage som gjordes i ett slakteri som sedan blev en utställning.
Om slakthus hade haft glasväggar hade alla varit vegetarianer
Två bilder ur denna utställning.

Jag skrev till Scania för ett par år sedan och frågade om det fanns några kvinnliga slaktare men fick inget svar på det. Med alla hjälpmedel som finns idag så borde dom klara av det också, det finns ju kvinnor som är urstarka. Men detta är en mans värld, en speciell typ av man för vilken vettig människa skulle stå ut i den brutala verksamhet som ett slakteri är. Djurplågare och sadister är vad dom är.

Det här inlägget postades i Djuren och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Scans största slakteri ligger i Polen

 1. BlixtTilda skriver:

  JAG BOJKOTTAR SCAN OCH ALLT SOM DET STÅR ATT DET KOMMER FRÅN ETT SPECIELLT SLAKTERI I SVERIGE SOM DRIVS AV INVANDRARE. VARS SLAKTMETODER JAG INTE GILLAR!

 2. tobiAS skriver:

  JAG ÄTER ALDRIG KÖTT FÖR DET STÅR ALDRIG HUR DOM SLAKTAS

 3. admin skriver:

  Det stämmer men man kan äta vilt som älg, hjort, vildsvin m.fl. djur. I stort sett alla kossor utanför Sverige men i EU är halalslakt då den hemska Weinbergtrumma används.

 4. Scan skriver:

  Hos oss sker all slakt med bedövning. Bedövning innebär att djuret omedelbart förlorar medvetandet innan avblodning. Varumärket Scan är 100 procent svenskt kött och våra djur föds, växer upp samt slaktas i Sverige enligt svensk djuromsorgslagstiftning. Uppgifterna om att vårt största slakteri skulle ligga i Polen är felaktiga och det går heller ingen ström av djurtransporter från Sverige till Polen. Däremot har vår HKScan-koncern en charkanläggning i Świnoujście, Polen, som bereder, skivar och packar bacon. Vi skickar alltså inga levande djur, varken gris, nöt eller lamm, utan det är svenska baconsidor som skickas i kylcontainrar. Viss del av det förpackade baconet får vi tillbaka till Sverige skivat och förpackat. Men den största delen bacon går på export ut i världen. Detta har HKScan gjort sedan 2006 och något vi är helt öppna med.

 5. Rodrigo Hernandez skriver:

  Att bli förbannad på Scan när man ändå äter kött, var det än kommer från, är ren och skär dubbelmoral. Liv är liv och det finns inget sådant som att slakta på ett bättre sätt än ett annat. Tror “människor” att djur är så dumma att de inte vet att de ska dö? Det man utsätter ett djur för oavsett slaktmetod är bortom mänsklig handling. Är god etik förenlig med dålig moral? Ja, det är den, det visar alla dubbelmoralister på denna sida.
  Att vara människa innebär att man bland annat inte äter djur. För att inte tala om alla sjukdomar som kött leder till. Djur äter djur, människans naturliga föda är baljväxter. Allt annat är en billig lögn.

 6. admin skriver:

  Jag håller inte riktigt med dig för det finns bättre och sämre sätt att slakta. Men i övrigt håller jag med dig. Vi behöver inte att äta kött idag. Att kött är skadligt vet vi alla idag och ändå äter väldigt många kött varje dag.
  Jag äter bara vilt för vi måste hålla koll på älg och vildsvin. Kyckling har jag inte ätit på år och dag.

  Alla djur som fraktas i lastbilar långa vägar till slakterier far illa och som packas i gångar ut till slakt känner naturligtvis på sig att något hemska ska hända. Och att skära halsen av djur är grovt djurplågeri och Weinbergtrumman är rent sadistisk.

Kommentarer inaktiverade.