Mutor och korruption

Nu är det ett jäkla liv i byggbranschen igen, Suprise?! Det är ju där det myglas, omstruktureras företag, falska fakturor, använder bemanningsföretag för skitlöner o.s.v. MC-gängen och andra kriminella huserar i dessa branscher också, Stadshuset, Sthlm för inte så länge sedan då Hells Angels arbetade svart där. Göteborg har varit på tapeten under några år.

På ett av mina jobb byttes städbolaget ut mot något som var mycket billigare. Det blev mycket skitigare också. När dom där sprättarna till chefer kom till jobbet fick vi order om att inte prata med dom som städar. Då trycker man som sagt på rätt knapp när det gäller mig. Ut på nätet och där hittade jag en mycket proffsig sajt där alla som visades såg mest blonda ut, det användes ekologiska material, personalen kunde svenska och utbildades kontinuerligt. Visst, ingen var från Sverige, ingen kunde svenska, enbart kvinnor. Jag berättade för facklig företrädare på jobbet, att detta kunde vara kriminella då dom bl.a. har specialiserat sig på den här typen av företag. Efter ett tag försvann dom för det ser ju inte bra ut om det egentligen handlar om svart arbetskraft och utsugning. Det som jag reagerade på också var att dessa “chefer” gick i oklanderliga kostymer och kom till jobbet i flådiga suvar varav en var en Hummer.

Sen fick vi ett bra städbolag där personalen fick prata med oss och dom var jättegulliga och framförallt städades det under dagtid och inte under helgerna som det var med dom tidigare då vi inte var där och vi visste inte vad dom sysslade med.

Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.