Israels feta grekiska bröllop är en moralisk katastrof

En mycket bra artikel som beskriver läget över ”Ship to Gaza” så att alla förstår hur det är och över dom övergrepp som Israel begår och nu är Grekland involverad, ett land i EU. Bedrövligt! Själv är jag medlem i Palestinarörelsen och har varit till och från sen i slutet av 60-talet.

Greklands beslut att tvinga kvar frihetsflottan till Gaza är en moralisk katastrof. EU, som nu som bäst jagar sjöpirater utanför Somalias kust, agerar alltså själva på hemmaplan pirater i strid med elementära lagar om sjötrafik. Det skriver Gunnar Olofsson, ordförande för Göteborgs Palestinagrupp.
Ship to Gaza har åter blivit kapat. Men denna gång inte av Israel utan av Grekland – ett land i EU med stolta demokratiska traditioner, demokratins själva vagga, ett svenskt favoritmål för turism för sina fina stränder, goda mat och vänliga och trevliga människor. Ett land som sedan antiken slagit vakt om rätten till fri och oinskränkt sjöfart.

Gud vet vilka påtryckningar som den konkursmässiga regeringen i Grekland utsatts för. Men resultatet är – eller borde vara – en moralisk katastrof. EU, som nu som bäst jagar sjöpirater utanför Somalias kust, agerar själva på hemmaplan pirater i strid med elementära lagar om sjötrafik. Eftersom inte ens vår egen regering verkar ha några invändningar måste vi förutsätta att detta är officiell EU-politik. Det är det som är katastrofen.

Israels feta grekiska bröllop med EU sätter en ny, och häpnadsväckande, standard för synen på demokrati i vår del av världen. Inte nog med att 1 ½ miljon oskyldiga människor hålls inspärrade i ett gigantiskt utomhusfängelse. Nu skall även de som vill förse dessa drabbade med vad de behöver, utsättas för blockad och i princip inspärrning – inte av den internationella förbrytarregimen i Israel utan av våra egna snälla och hyggliga demokratiskt valda politiker. Regeringen i Grekland har förklarat att man inte bara tänker hålla kvar fartygen i Ship to Gaza utan också med elektronisk övervakning se till att spåra och stoppa fartyg som från andra håll, på internationellt vatten, försöker närma sig Gaza. Var det någon som sade – 1984?

COOP, IKEA, Sveriges Förenade Studentkårer och Fotbollsförbundet – tävlar om att bistå Israel i den etniska rensningen av palestinska områden, och blockaden av Gaza.

Hela artikeln finns att läsa på Newsmill

Israels feta grekiska bröllop

Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.