Sämsta cheferna

”Han är isolerad”
– Man jobbar inte med honom. Han är isolerad. Vad som händer om man knackar på hans stängda dörr? Ingen vet. För det gör man inte, säger en annan.
När Lars-Erik Holm tog över som generaldirektör 2008 skulle förändringens vindar blåsa genom myndigheten.

Ett skräckvälde
Öppenhet och transparens var nyckelorden. Men det förvandlades snabbt till ett skräckvälde och en pyramidorganisation med toppstyrning. Medarbetare och chefer förlorade all insyn i verksamheten, skriver Chef.
Men huvudpersonen Lars-Erik Holm sågar testet. Socialstyrelsen är inne i den största förändringen i myndighetens historia – det kan inte gå helt smärtfritt.
– Tidningen har inte ens pratat med mig, det är oseriöst. Alla medarbetare kan inte jubla när saker förändras. De som upplever sig obekväma med förändringen kanske gjorde lite som de ville tidigare. Jag uppmanar diskussioner och triggas av meningsskiljaktigheter, säger han till Aftonbladet.

Monstercheferna
I artikeln finns ett galleri av dåliga chefer och några bra.

Artikel i Aftonbladet häromdagen och som en riktig värsting anses Lars-Erik Holm. Med tanke vad detta kostar kostar samhället i lidande och pengar så är det ofattbart att det görs så lite, knappt någonting. Inte ens i skolorna tar man tag i detta som ger posttraumatisk stress, självmord (300 – 600/år), kroniska sjukdomar, förtidspensioneringar m.m. Och det kostar miljarders miljarders miljarder…..

Inom alla branscher pågår kränkande särbehandling i mer eller mindre omfattning. Det pågår inom föreningar, hyresvärdar trakasserar hyresgäster och inom många bostadsrättsföreningar finns många konflikter. En av dom värsta arbetsplatserna är inom kyrkan och skolan.

Det här inlägget postades i Hälsa och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Sämsta cheferna

 1. Bengt Eliasson skriver:

  Hej igen!
  Jag försökte skicka några rader till dig. Vet inte om dom kom fram.
  Kram
  Bengt

 2. admin skriver:

  Hej! Man kan inte gömma sig från någon på nätet.. 😀

  Mejlar dig!

Kommentarer inaktiverade.