Riskkapitalister tar över vår välfärd

Vi håller på att bli ett jäkla skitsamhälle som bara krackelerar mer och mer och går det att suga ut det så gör vissa det. En av dom har varit på tapeten den sista tiden. Söndringen syns mer och mer för varje dag med ökad kriminalitet, ökad segregering och utanförskap, arbetslöshet, diskriminering av olika slag. Vi blir mer och mer likt USA.

Riskkapitalister är företag med snabba klipp som bärande idé. Ambitionen är att på kort tid tjäna mycket pengar oavsett bransch. Notera att med bransch avses även svenska grundskolor, hemtjänst, äldreomsorg och ungdomsvård. Normalt vill man köpa upp ett bolag för att på 5-7 år omstrukturera, höja värdet och sälja. Man kallar det att göra exit. De använder samma kalkylator när de ska räkna ut sin vinst efter exit oavsett om det rör sig om en investering i kemikalier eller i vårdbehövande. Det är procenten, inte patienten eller den anställde, som räknas.

Riskkapitalisterna

Och det är så här det blir till slut.

Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.