Ingen skulle vara gladare än jag

Låt detta hopplösa projekt EU gå i graven!! Jag har aldrig trott på EU. Varför ska vi som sköter oss stötta upp korrupta länder som Italien, Grekland och Portugal m.fl. Är det så att dom som sitter i EU har det för bra och är lite maktberusade. Det har visat sig att även EU är korrupt på sina håll. Inga-Britt Ahlenius gick hårt åt fifflet med pengarna för några år sedan. Deltagare som tog ut pengar för möten dom aldrig gick på, inte fanns på möten, flög de luxe, tog ut för mycket pengar i alla möjliga och omöjliga situationer men även nepotism förekom, upphandlingar gick till anhöriga o.s.v.

Jag har alltid pratat för en Nordisk Union där Sverige, Danmark, Norge, Island och Finland ingår. Vi är visserligen olika också men ingår ändå i samma kulturgrupp. Vi kan titta på Italien som idag är rena rama bananrepubliken med en dåre som president, en sexmissbrukare och som tillhör maffian. Vi kan inte hålla ett sådant land under armarna. Idag är vi 27 medlemsländer från Europas alla hörn och det funkar inte varken ekonomiskt eller kulturellt. Vi är för olika. Vi står på olika nivåer.

Vart har alla pengarna tagit vägen? I feta gubbars plånböcker förstås. Jag läste för ett tag sedan att många stenrika greker och vallfärdat till bankerna och tagit ut sina korrupta pengar och stuckit. Knappt någon skatt betalar knösarna eller utan alla pengar as från dom som finns på gräsrotsnivå.

DN tar upp idag om euron faller behöver vi en gemensam nordisk valuta.

Om EU går mot en mer federalistisk lösning i eurokrisens spår, eller om eurosamarbetet gradvis går mot sin upplösning, finns kraftfulla argument för att utreda frågan om en nordisk förbundsstat. Det förenade Norden skulle bli betydligt mer diversifierat än de enskilda nordiska ekonomierna och därmed mer stryktåligt vid ekonomiska påfrestningar. Frågan skulle kräva många års utredning men den är viktig att bena ut och fördjupa, skriver Gunnar Wetterberg.

Förbundsstaten Norden

Om EU går mot en mer federalistisk lösning i eurokrisens spår blir det än mer angeläget för de nordiska länderna att samla sig. Annars blir det svårt att hävda öppenheten och frihandeln mot andra länders svaghet för protektionism och hemlighetsmakeri. Om eurosamarbetet gradvis går mot upplösning hamnar frågan om ett penningpolitiskt alternativ på dagordningen. I båda fallen är det ett kraftfullt argument för Nordiska Rådet och/eller regeringarna att utreda frågan om ett mer effektivt Norden.

Om euron faller

EU funkar bara inte!

Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.