Att kommentera och den nya tiden

Det har blivit en del förändringar i kommentarsfälten hos dags- och kvällspressen. Hos de allra flesta måste man numera ha ett Facebook-konto. SvD kör med Disqus. Numera kan jag bara kommentera i SvD. Jag har ett FB-konto som bara är kopplat till Spotify men jag ska avinstallera Spotify. Nu har jag inte testat FB-kontot på t.ex DN så jag vet inte om den kommentaren syns i FB. Denna “Gilla-knapp” som också registreras i servrarna och som kartlägger vad folk tycker om saker och ting.

Den nya “Tids-linjen” som ytterligare är ett sätt att kartlägga folk. Nu finns ju allt registrerat om alla mer eller mindre. Men man kan välja mindre. Desto mer jag läser om FB desto mer kritisk blir jag.

Vad vet vi om framtiden. EU om det överlever kommer att bli en högerdiktatur. USA är en diktatur i mångt och mycket. Kina är på uppåtgående och håller på att “köpa” EU.

Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag läste vad som står i Moderaternas program:

“Kampen för rättvisa har också historiskt varit en stark drivkraft för rösträtt, mot apartheid, för jämställdhet, mot diskriminering och för rättsstat. För moderaterna är rättviseperspektivet ständigt närvarande.”

Så förbannat mycket ljug!! Jag förstår inte hur dom har mage att skriva något sådant för inte en bokstav är rätt. Vi har ett slags apartheidsystem i Sverige. I mitt kvarter är det invandrare som städar, fastighetsskötaren är invandrare, i skolorna är det det invandrare som städar, vilka arbetar i tunnelbanan, jo invandrare, MacDonald m.fl., jo, invandrare städar. Vilka jobbar hos en del byggföretag/hyresvärdar t.ex. hos min hyresvärd, jo invandrare. Hemhjälp av olika slag, jo invandrare, vilka passar barn, jo invandrare, vilka kör taxi, jo invandrare o.s.v. o.s.v. o.s.v.

“Babyface” stod i TV och sa när fler och fler går ur a-kassan och att anhöriga mer och mer får stötta, att det är bra. Det är inte klokt att folk går ur a-kassan. Dom ska naturligtvis gå ur facket men inte a-kassan. Bara en sådan kommentar av denna högermänniska säger ju allt. Maria Abrahamssom som också är en person som jag avskyr som tycker att var och en ska bära sina egna kostnader. Vill moderaterna ha en Nattväktarstat!? Nu är hon ultraliberal vilket är en gradskillnad från fascism. Moderaterna verkar vilja ha ett utökat allmose-system. Vi ska vackert stå med mössan i handen för att få något om inte dom anhöriga kan hjälpa. Ska vi ha det som i USA att fattiga sugs in i kyrkorna vare sig dom vill eller inte för att få saltet till vällingen.

Alliansen bryr sig inte ett jävla dugg om invandrare dom kan man bara utnyttja för skitlöner. Segregeringen ökar, löneklyftorna ökar, sociala nätverk försämras, bostadsbristen ökar vilken också ökar segregeringen då dessa jävla hyresvärdar kan välja och vraka och mygla. Det är väl bättre hos dom kommunala hyresvärdarna.

Jag trodde inte att att jag skulle få uppleva hur hela vårt rättvise- och välfärdssystem skulle brytas ner så snabbt som det har gjorts med Alliansen, bara det namnet stinker höger. Borgerlig politik är mer pengar åt högern det är det som är högerpolitik, det är högerns grundpelare. Alliansen bryr sig inte heller om jämställdhet/jämlikhet för den frågan har dom lagt på hyllan. Varje familj ska få sköta sina egna val. Hmmmm…. Vi är på väg mot 40-talet.

Jag är verkligen glad över att ha fått växa upp i den bästa tiden och fått vara ung och vuxen i den bästa av tider då jag är född på 40-talet. Idag behöver jag inte bry mig så mycket. Men dom unga som inte har den pension som generationen före mig har/haft. Jag står med en fot i det gamla och en i det nya har det ändå skapligt men ni som är födda efter 1953 ni måste spara helt själva till er pension och det finns inget som heter, att det ordnar sig alltid. Bankerna kan man inte heller lita på idag så det bästa är att ha pengarna i “madrassen” (bankfack).

Det här inlägget postades i Hälsa, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Att kommentera och den nya tiden

 1. leif söderlund skriver:

  Hur har det blivit såhär snett? Svaret är väl högerpolitik som vanligt, ta från dom fattiga och ge till dom rika. Intet nytt under solen. Nu har ju skiten nått fläkten vad beträffar EU också. Utgången av en folkomröstning där är väl inte svår att förutsäga. Att politiker och s.k. statsledare inte tar sitt ansvar är ju inte nytt.

  Det fanns ju ett visst hopp om förändring i USA med Obama men han är ju maktlös och har tydligen sålt sin själ till kapitalet. Nu tar snart kineserna över, dom äger visst en stor del av USA’s statsskuld så det är bara en formsak innan Chinatown är huvudstaden.

  Vi hade tur som fick växa upp under någotsånär vettiga förhållanden, perfekt var det ju inte. Jämfört med vad som nu råder var det ju paradiset!
  Som du säkert sett har jag avslutat bloggandet i myspysland. Det blir väl att byta forum om abstinensen blir för svår.

 2. admin skriver:

  Ja, eftersom USA går med käpp just nu och Kina står stark så kan dom ta ett strupgrepp på USA så även i EU. Det ska bli intressant att se hur folket i Grekland röstar i krispaketet. Går Grekland i konkurs, köper Kina Grekland om man nu kan köpa ett land men det går säkert. Kina köper upp mark i Afrika så om 50 år kanske världen är Kina. Men då lever inte vi tack och lov.

  Jo, jag läste att du ger upp. Jo, Myspysland är det. 🙂

Kommentarer inaktiverade.