Posten

Vad är det som egentligen pågår där? Det senaste halvåret eller mer fungerar inte Posten riktigt bra. Ett inslag i nyheterna för ett tag sedan kom det fram att Posten använder sig av bemanningsföretag. Chefen på Posten sa då att snart ska problemen vara lösta. Hmmm. Problemen är tydligen störst här i sjöstaden och i söderort.

Ingenting tycks fungera. Senast jag hörde var en kvinna som inte fick sin räkning och fick betala dröjsmålsränta. När jag ser Posten komma är det olika brevbärare var och varannan dag och dom jag har sett ser ut att ha utländsk bakgrund. Inget ont om det men om det kommer en massa folk från bemanningsföretag med utländsk bakgrund hur funkar det egentligen? Kan dom läsa ordentligt för i min trapp läggs posten ofta fel. Om post läggs fel kan man lita på att den personen lägger tillbaka den i rätt fack? Är brevbärarna svenska medborgare? Har dom tystnadsplikt? Bryr dom sig? Dessa postfack i entrén är rena rama pesten. Det är hur lätt som helst att lägga fel. En brevbärare pratade i sin mobil hela tiden och han hade den klämd mellan kind och axel. Varje gång jag såg honom så pratade han i mobilen.

Brevbärarna lämnar också sina bilar helt öppna när dom försvinner in i portarna. Dom ställer bilen mitt emellan och går mellan tre portar och då har dom ingen som helst kontroll över bilen i dom portar där dom inte ser bilen. Jag frågade den brevbärare med mobilen i örat för nåt år sedan, är det inte vanskligt att göra så? Svar: “Det är så lugnt här.” Jovisst, harkl…. Ska vi ha ett postsystem som i Italien eller som i Afrika där det är en ren chansning om posten kommer fram i tid eller om den kommer fram överhuvudtaget.

Jag var på ett möte i sjöstaden och jag tog upp detta och det visar sig att det inte alls är ovanligt att post försvinner. Kanske det finns någon som också gömmer post någonstans på grund av tidsbrist för det verkar Posten verkligen ha.

Den post som har försvunnit för mig har inte med Posten att göra utan det har andra orsaker och det började hända redan 2006.

Det man får göra är att få allt på nätet genom autogiro, e-fakturor, fakturor via mejl o.s.v. Åka ner på stan och handla det man behöver som t.ex. dom tidningar som man tidigare prenumererade på. Jag kan handla på nätet men då samlar jag på mig så att paketen blir så stora och att jag får SMS med kod att hämta ut.

Högerklicka/Visa bild

Här står dörren öppen och folk går förbi. Nu vet alla att tillfället kan göra tjuven.


Här kör han med dörren öppen och man ser hur nära backen med post står.


Här är två brevbärare inne i en port.

Det finns inget som helst ansvar längre. Här är länken om den brevbärare som gömde post i sitt garage.
Garage är bra att gömma post i

Det här inlägget postades i Boende och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.