Vinner republikanerna kan USA styras av ultrareaktionärer

Läser en artikel i Newsmills och visst är det så. En skock fanatiskt religiösa personer vill styra USA och kanske kommer någon av dom att göra det efter nästa val. USA likt en besatt vill bekämpa terrorismens axelmakter är i själva verket dom värsta terroristerna själva. Vad kommer dom att göra med Afghanistan t.ex.? Där finns samma fanatiskt religiösa, talibanerna. Det bara är så, när religiösa vill ha och får makten blir dom värstingarna och demokratin (USA:s demokrati) försvinner som en pust ut i rymden.

Man behöver inte gå över till USA det räcker att se hur det är ställt i Sverige och vart det balkar hän. Välfärdssverige är ett minne blott. Människor klassas efter skattedeklarationen. Gamla, sjuka och fattiga vill ingen befatta sig med. Droga ner dom och låt dom dö. Enkelt och bekvämt. Är det inte högern så är det dom religiösa och visst är Reinfeldt religiös. Jämlikhet och jämställdhet är lagt på hyllan vilket märks på många områden. Högerns politik är norm idag.

USA som kallar sig för demokratins moderna “vagga” har 34 stater dödsstraff. USA har outsourcade fängelser då tortyr i USA är förbjudet.

Jag skulle aldrig någonsin rösta på ett parti som ingår i Alliansen och oavsett vad man säger om Juholt så kommer jag ALLTID att rösta på Socialdemokraterna. Han är utsatt för värsta hetsen och man glömmer vad högern håller på med som kan ses som mycket mycket värre men det göms undan och det är inte media intresserad av. Vi blir mer likt USA för varje dag som går.

Perry anordnade i somras exempelvis en dag av fasta och bön på en arena i Huston som rymmer 70 000 människor. “The response”, som han döpte eventet till, var en bönestund “extra allt”, där det erbjöds spirituella lösningar på de utmaningar som USA har framför sig.
Att Perry dessutom arbetat för att naturvetenskapslärare i Texas ska öronmärka tid åt att misskreditera evolutionsteorin och att han är homofob av stora mått intensifierar känslan av att hans kandidatur inte är på riktigt utan snarare en tragikomisk hollywoodfilm.

Med Herman Cain vid rodret kommer den redan mycket svaga välfärdsstaten bli ett minne blott. Statliga omfördelande åtgärder är för Cain lika obehagligt som ljudet av naglar mot en griffeltavla. Nej, staten ska istället förneka kvinnor rätten att göra abort, även de flickor som blir gravida som ett resultat av att deras pappor våldtagit dem.

Om istället favorittippade Mitt Romney segrar i presidentvalet nästa år läggs “världens mäktigaste ämbete” i en mormons händer. Romney representerar en religion som ända fram till 1978 förbjöd svarta att gå in i mormontempel eller inneha ett prästämbete. Mormonismen står också för en värdegrund som är starkt patriarkal, där kvinnans sexualitet, klädsel och livsval står under mannens förvaltarskap.

En flagga som blir alltmer solkig.

Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.