Banker förbereder sig för eurokollaps

Banker förbereder sig för eurokollaps

För inte länge sedan betraktades det som otänkbart. Men nu förbereder sig stora banker för en kaosartad splittring av eurozonen.

Andrew Baily, biträdande chef på Storbritanniens motsvarighet till Finansinspektionen FSA säger att brittiska banker inte längre kan ignorera möjligheten att flera länder lämnar euron på ett oordnat sätt och att de därför måste förbereda sig för det värsta.

För mig är det inte alls otänkbart då EU ville skapa en stormakt i nyliberal stil. En kommentar till denna artikel är som att slå huvudet på spiken….

Cossus:
Euron är trots allt bara ett av det nyliberala väldets instrument. Utförsäljningar, avregleringar, hushållens skenande skuldsättning, utflyttade produktionsapparater, segregerande friskolor och snyltande vårdföretag,  globalisering och ohämmad handel med utvalda diktaturer och krigföring mot andra – listan kan göras lång över de verktyg som nyliberalerna sedan 1985 har använt för att förändra vår värld i grunden i ett av tidernas skickligast genomförda skälmstycken. Utveckling är inte i sig av ondo, men att låta en enda princip – marknadens kortsiktiga allmakt/profithungern – bli vägledande för alla mänskliga strävanden har visat sig vara ett misstag med antagligen irreversibla konsekvenser.

euro-kollaps

PRECIS!!

Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Banker förbereder sig för eurokollaps

  1. leif söderlund skriver:

    Det går åt helvete med fart. Vad annat kunde man vänta. Vår s.k. självständighet som det gapas om på nationaldagen är ju inte vatten värd.
    Inte för att den var mycket att tjoa om före heller men det lilla som fanns hade ju fäderna krigat sej till, vi slapp ju de små baltiska ländernas öde. Nu fixas det och trixas för att vi dessutom ska bli medlemmar i nato. Fy fan!

Kommentarer inaktiverade.