Nya övervakningssystem

Så vidrigt! Om någon stackare beter sig lite utanför NORMEN kan den personen bli haffad och utsättas för mycket otrevliga saker eftersom USA är ett helt utflippat och paranoid land. En totalkontroll över folk och fä. Och detta smittar av sig till andra länder. Nu är det så att den som vill begå brott kan tränas i att kontrollera både sin andning och ögonrörelser. En kamera som har programmerats för att se olika mönster kan man naturligtvis inte lita på och framförallt om det kommer från USA. Kanske svart slokhatt och mörka solglasögon nästa….

Man påstår att det är för att förhindra brott men så är det inte enligt mig. Det räcker gott med dom “vanliga” kameror som finns idag överallt. Det börjar bli riktigt synd om den vanliga människan. Reklambolagen gnuggar sina händer förstås.

Snart har vi det lilla chipset i våra kroppar där vi varken behöver kontokort eller legitimation bara att sätta armen mot en platta. Detta chip kan programmeras från en central förslagsvis i USA……. Det testas nämligen redan. Tänk alla ungar som föds får ett chips där alla data finns och som byggs på allteftersom kanske med inprogrammerat GPS. Det är så jag ser framtiden. Tack gode Gud att jag inte är ung och slipper detta.

Idag finns det kameror som kan “se” genom väggar och känna av var någonstans en person befinner sig i t.ex. en lägenhet.

Polismyndigheter i bland annat USA och Storbritannien prövar nu nya tekniker för att förutsäga var brott kommer att ske i framtiden – och vilka individer som kan antas förbereda brott.

Analyserar ögonrörelser
På en hemlig plats i nordvästra USA testas en mjukvara som analyserar människors rörelser, förändringar i kroppsvärme och tonhöjden i rösten, samt rytm och hastighet på personers tal. Systemet övervakar också andningsmönster, ögonrörelser och blinkhastighet.

Kan användas av reklamföretag
De kommersiella applikationerna är också många. Dels kan system som dessa varna för ficktjuvar och snattare, dels kan reklamföretag använda liknande teknik för att låta reklam-teve-skärmar kommunicera direkt med personer som går förbi.

Läst på SVT:s sajt
De nya övervakningssystemen

Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.