The Invisible War

Det här har jag hört talas om tidigare men nu verkar många män i USA:s armé och flotta fullständigt bindgalna. En dokumentär som säkert kommer till Sverige också. Förutom våldtäkter, övergrepp och andra ofredanden så tar soldater livet av sig i parti och minut och på hemmaplan blir många kriminella och våldsmän då dom lider av PTSD och får ingen hjälp. Det är inte bara kvinnliga soldater som våldtas utan även män våldtas av män. Krig förstör och gör människor brutala och sjuka.

New Film Exposes Rape, Sexual Assault Epidemic in U.S. Military
On the heels of a new military survey that the number of reported violent sex crimes jumped 30 percent in 2011, with active-duty female soldiers ages 18 to 21 accounting for more than half of the of the victims, we speak with Trina McDonald and Kori Cioca, two subjects of “The Invisible War,” a new documentary that examines the epidemic of rape of soldiers within the U.S. military, which won the Audience Award at the 2012 Sundance Film Festival in Park City, Utah. “Not only was I astounded by the numbers, but when I started talking to the women and men who had experienced this, I was just so devastated by their stories,” says the film’s Academy Award-nominated director, Kirby Dick. “These are women and men who are very idealistic. They joined the military because they wanted to serve their country. They were incredible soldiers. And then, when they were assaulted, they had the courage to come forward, even though many people advised them not to,” Dick says.

Mer finns att läsa och se.
Democracy now – USA:s soldater våldtas

Det här inlägget postades i Hälsa, Kriminalitet, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.