Räntesnurror

Kommunägda bolag trollade bort vinst. Skatteverket har efter en granskning sagt nej till skatteplanering med ränteavdrag i ca 25 kommunägda företag.

Bolagen har använt sig av s.k. “räntesnurror” med höga internräntor i syfte att “trolla” bort vinsten i dotterbolag. Sammanlagt handlar det om ca 600 miljoner kronor under taxeringsåren 2010-2011.

Text-TV

Varför ska man trolla bort vinsten i kommunala bolag!? Vad är detta för något? Är det för att slippa anställa fler inom vården/skolan och kanske sticka ner några tusenlappar i sina egna fickor. Det är ju inte precis några småpengar det handlar om eller vill vissa satsa på annat än vård och liknande utan till lite mer roligare saker.

Att andra företag håller på och fifflar och har sig med olika konstruktioner som moder/dotter-bolag och skapar holdingbolag som helt uppenbart handlar om skatteplanering och utförsel av pengar är ju inget nytt. Det såg jag alldeles nyligen när jag slog på ett företag.

Det är inte konstigt att vi blir fattigare och fattigare och får mindre pengar till sjukvård och pensioner m.m. när det finns så uppenbara skurkar och landet dräneras på pengar från alla möjliga håll och ingen tar något ansvar längre. Det är liberalismens ansikte.

Det här inlägget postades i Kriminalitet, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.