Dark History of the Evil Monsanto Corporation


Djävulsföretaget Monsantos

Monsantos är ett renodlat företag från helvetet. Ett amerikanskt företag som sysslar med att köpa upp fröföretag över världen och bara sälja sina egna, och förstöra sunda ursprungsodlingar t.ex. majsodlingar i Sydamerika. Ett företag, där dom får in en fot tar över som kackerlackor och tvingar odlare att använda deras frön och bekämpningsmedel. Ett företag som gjort livet till ett helvete i Indien och Afrika där bönder tar livet av sig på löpande band. Jag har skrivit om det här tidigare och det finns massor på nätet och på youtube.

Dom är också tillverkare av Agent Orange, avlövningsmedlet som USA spred över djungeln och som användes i Vietnam som också tog livet av många människor.

Många forskare anser att hoten överdrivs. De ser genmodifierade grödor som en modern form av växtförädling, som kan lindra svält i fattiga länder och klara klimatförändringar.

Men man glömmer att folk blir livegna och att det är Monsantos som tar över. Forskare, jaja, dom får ju feta plånböcker då dom tillhör lobbyn.

Monsanto, som står för drygt 90% av marknaden av GMO-grödor, manipulerar DNA i organismer för att för att gör dem exempelvis mer köldtåliga och sterila. De ändringar som görs i arvsmassan på en organism- ett levande material- får ofta oönskade bieffekter. Svårt att förutse tills det prövats.
Den ryske biologen, Alexeye V. Surov, upptäckte ett fenomen när han genomförde studier GMO-odlade soyabönor. Surov var nyfiken på om de genmodifierade bönorna hämmade tillväxt och fortplantning på däggdjur. I detta fall utfodrades hamstrar med soyabönor. Resultatet visade på fertilitetsproblem för hamstrar som matats med födan.
Problemen dök upp i tredje generationen. Betyder det att vår nästa generation får svårt att bilda familj?

Regeringen gav uppdrag till Naturvårdsverket att titta närmare på effekterna av GMO. Rapporten ”Ekologiska effekter av GMO” utarbetades av Stefan Palm & Nils Ryman, Avdelningen för populationsgenetik Zoologiska institutionen Stockholms universitet. I sammanfattningen står det: ”Forskningen om ekologiska effekter av GMO befinner sig dock ännu i en initial fas där man i hög utsträckning diskuterar/spekulerar över möjliga risker och scenarier, men där ”riktiga data” angående genspridning och dess långsiktiga effekter till stor del saknas.” Trots det hittar vi importerad GMO modifierad mat överallt i våra butiker och i foder till våra djur.

Debatt-SVT

En bra sida om Monsantos smutsiga historia. Där finns allt och det finns tre filmer om företaget om man scrollar.

Over Monsanto’s 110-year history (1901-2011), Monsanto Co (MON.N), the world’s largest seed company, has evolved from primarily an industrial chemical concern into a pure agricultural products company. MON profited $2 billion dollars in 2009, but their record profits fell to only $1 billion in 2010 after activists exposed Monsanto for doing terribly evil acts like suing good farmers and feeding uranium to pregnant women. Below is a timeline of Monsanto’s dark history.

Monsanto, best know today for its agricultural biotechnology GMO products, has a long and dirty history of polluting this country and others with some of the most toxic compounds known to humankind. From PCBs to Agent Orange to Roundup, we have many reasons to question the motives of this evil corporation that claims to be working to reduce environmental destruction and feed the world with its genetically engineered GMO food crops. Monsanto has been repeatedly fined and ruled against for, among many things: mislabeling containers of Roundup, failing to report health data to EPA, plus chemical spills and improper chemical deposition.

The name Monsanto has since, for many around the world, come to symbolize the greed, arrogance, scandal and hardball business practices of many multinational corporations. A couple of historical factoids not generally known: Monsanto was heavily involved during WWII in the creation of the first nuclear bomb for the Manhattan Project via its facilities in Dayton Ohio and called the Dayton Project headed by Charlie Thomas, Director of Monsanto’s Central Research Department (and later Monsanto President) and it operated a nuclear facility for the federal government in Miamisburg, also in Ohio, called the Mound Project until the 80s.

Dark History of the Evil Monsanto Corporation

Det här inlägget postades i Djuren, Hälsa, Kriminalitet, Natur, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.