”Städlönerna orimligt låga”

Detta är ju inte klokt! Är det bemanningsföretag som tar folk från t.ex. Polen. I städbranschen finns många kriminella som mc-gäng. Personer som städar i oseriösa städbolag kan också vara illegala invandrare. Är det svenskar som arbetar? Knappast!! Det är fruktansvärt så folk utnyttjas idag av skrupulösa företag och kommuner.

Rosa Lundmark, som sitter i stadsdelsnämnden för Vänsterpartiet, menar att städupphandlingen är skamlig och pinsam, ”vi skämdes ögonen ur oss”.
Sedan förvaltningen fått en hel del klagomål på kvaliteten i städningen gjordes en uppföljning. Ett femtontal förskolor hade kritiska synpunkter.

– Förvaltningens granskning visade att över hälften av förskolorna var mycket missnöjda. Flera har polisanmält stölder, städarna har glömt låsa dörrar och fönster, en sov över på förskolan, mat försvann ur kylarna, säger Rosa Lundmark.

Slavlöner

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Kriminalitet, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.