Israel – EU

Ibland önskar jag att Israel bara gick upp i rök för den staten har inte gjort annat än fördrivit folk, mördat, använt apartheid, utövat terror och krigat mot palestinier. Israel är en varböld som bara växer. Dom vet snart inte vad dom ska hitta på för att göra livet så svårt som möjligt för folk och det är inte bara palestinier som utsätts för grova övergrepp. Det senaste utspelet av en paranoid minister är att utvisa alla afrikanska invandrare. USA lyfter inte ett finger men det kanske inte är så konstigt när USA åker världen runt och tar folk i örat då judar trakasseras.

Drygt 60 palestinska EU-finansierade bostäder och vattencisterner lades i ruiner av Israel i fjol. Över 100 är i fara i dag, rapporterar människorättsorganisationer.

Organisationerna tillägger att 620 andra palestinska byggnader förstördes 2011.

Israels militär motiverar förstörelsen med att den är skyldig enligt lag att riva byggnader som uppförts utan tillstånd. Taleskvinnan vid brittiska humanitära organisationen Oxfam, Willow Heske, invänder mot detta och säger att tillståndsgivningen är “diskriminerande och bryter mot folkrätten”.

De nu förstörda anläggningarna hade, förutom av EU, bekostats av Frankrike, Irland, Nederländerna, Polen och Storbritannien.

Eu-projekt i Israel rivs

Här finns mer information om projektet.
EU:s bistånd i Palestina.

Det här inlägget postades i Boende, Israel-Palestina, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.