Tyskland+Frankrike=Sant?

Detta visste jag redan för flera år sedan att detta är ett hopplöst projekt och att det måste till en diktatur och samma regler för alla och allt bestäms i Bryssel. Det går inte med så många länder med så många kulturer med lika många ekonomier. Det är kört! Kenneth Rogoff har helt rätt i detta. Men som vanligt störtade ego-trippade maktgalna politiker in i något som dom inte hade någon aning om.

Kenneth Rogoff är idag professor i nationalekonomi på Harvard med bakgrund som chefekonom på IMF. Han menar att det är tydligt att krisen blir allt värre. På lång sikt kan euron endast överleva genom en politisk union. Varje gång vi ser en tillfällig lösning så vill marknaden bara ha mer, säger han.

– Euron var en dåligt framtagen idé. Det är fel att tro att man kan ha en gemensam valuta innan man har en politisk union, säger han och fortsätter:

– Man har lagt för stor vikt vid ekonomin. Om man kunde få till en konstruktion där Frankrike och Tyskland verkligen blir ett enda, integrerat land dit många av de andra länderna ansluter sig om 15-20 år. Det är pudelns kärna. Gör man inte det kommer inga brandväggar eller stödpaket att ge långvariga lättnader, säger Rogoff till SVT.

En sån där konstig länk men den går till SvD.
Svd

Vart har alla 100 miljarders miljarders euro tagit vägen som Grekland har fått? Nu ska också Spanien få 30 miljarder euro i en första vända. Hur mycket fick inte Irland? Hur länge ska vi hålla på och hålla korrupta länder under armarna som har kört sin nyliberala politik?

En bra kommentar till artikeln som visar att det finns bara en väg och det är att suspendera demokratin och när det är gjort kommer den aldrig tillbaka. Är det så vi vill ha det?

Skönt att någon begripit att vi måste rädda Euron till varje pris. Det finns inga genvägar till det perfekta samhället så nu gäller det att vi alla biter ihop och hjälps åt.

Ett annat förslag är att tillfälligt suspendera demokratin i Europa så att unionen får en chans att stabilisera sig. Om vi ger politikerna lite arbetsro så kommer vi snabbare fram till målet. I dag går för mycket energi till att förklara för medborgarna vad den förda politiken går ut på och att delta i val till olika nationella och europeiska funktioner. Om politikerna slipper detta så tror jag mycket är vunnet.

Jag hoppas att vi inte kommer så långt att ett världskrig behövs för att rädda Euron. Det vore ju naturligtvis bättre om vi lyckas med den politiska vägen innan vi behöver ta till världskrig för att säkra Eurons ställning i Europa och världen.

Det kanske behövs ett omfördelningskrig som kommunisterna sa eller kanske säger än idag.

När det gäller välfärden i Sverige och vi har halkat ner rejält på OECD:s lista. Många länder har gått om oss när det gäller a-kassa och sjukpenning bl.a.

Denna dårskap, finns det något liknande i världshistorien som detta EU-projekt? Om allt skulle krascha kommer alla att drabbas, pensionärer, arbetstagare, arbetslösa, sjuka, ALLA kommer att drabbas mer eller mindre. Det finns bara en grupp som kommer att klara sig och det är dom som har pengar i vänlig ordning och dom gör väl som grekerna, tar dom och sticker. Men vi ska vara glada över vår krona! Det är då ett som är säkert. Men Rogoff kanske har sått ett frö.

Stackars unga människor som ska ta över denna skit! Det är svårt att få en överblick om vad som händer just nu i världen. Det händer mycket bakom stängda dörrar både i EU och i USA.

När diskussionerna gick på högvarv om eurons införande så var det hur många som helst inte tänkte längre än näsan räckte. Jamen, vi kan resa helt fritt utan pass, vi kan enklare söka arbete i Europa, maten kommer att bli billigare o.s.v. Blev NÅGOT av detta sant. Vi kan inte resa utan pass. Vi måste ha både pass och ett EU-idkort för det mesta. Det är väl bara inom norden vi kan åka utan pass men det har vi inte behövt innan EU heller. Man måste tänka utanför sin egen sfär, vad kommer egentligen att hända. Jag undrar jag hur många som har läst EU-fördraget? Finns gratis att skicka efter från EU:s sverigekontor och det är på svenska.

Det finns ju viktigare saker här i världen än hur vi reser. Demokratin är det absolut viktigaste och den håller vi på att sälja ut till riskkapitalister. Har Sverige tappat greppet?

Det här inlägget postades i Allmänt, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.