Varför hatar dom oss så?

Männen! Läste broschyren från SCUM igår när jag kom hem och där finns några citat från kända män. Nu är det inte bara kända män som hatar utan idag är kvinnohatet som en lavin och framförallt på nätet där Pär Ström och Pelle Billing går i bräschen med en bautaflock i hälarna även Flashback är ett genuint hatarforum där det är fritt fram att förfölja kvinnor på ett absolut förfärligt sätt.

Alla dessa svaga män som måste hävda sig genom krig och våldtäkter. Jag har en artikel som fanns i DN 2004 och pratar man i bibliska termer så är det mannen som är född ur kvinnans revben. Är det detta dessa män känner, att dom är ofullbordade?

Mannen bildas från kvinna
Mannen må vara norm i samhället, men det är kvinnan som är naturens grundrecept. Forskningen om genskador och hormonrubbningar ger oss ny kunskap om hur könspräglingen i fosterlivet går till.

Mannen är född ur kvinnans revben

Jag satt och tänkte efter, känner jag någon genuint bra man? Jag känner en. Mina väninnor säger att dom lever med bra män men dom kanske är pappas flickor och med det tycker det. Vad vet jag för jag känner inte dessa män. Detta med pappas flickor togs upp i föreställningen igår. Tack och lov så är inte jag pappas flicka utan reder mig själv och umgås med fria kvinnor. Jag har alltid varit rebellisk kanske är det min farfars förtjänst med allt hans “tjat” om att vara självständig, ha ett bra arbete, inte vara beroende av en karl och ha ordentliga skor på fötterna o.s.v. Jag vet inte varför han var så noga med skor. Bra skor springer man bättre och snabbare i, högklackat går inte att springa så bra i. Jag har önskat många gånger att jag hade fått ha kvar honom i mitt liv längre än jag fick. Dom andra männen i familjen har inte varit så mycket att hurra över.

Trots att jag läste SCUM på 70-talet och köpte nyutgåvan för några år sedan så återuppväcktes några viktiga frågor igår. Vi går definitivt tillbaka i utvecklingen när det gäller jämlikhet och jämställdhet. Jag tycker att vi står och stampar igen i 50-talet.

För att ta två exempel på kända mäns tyckande om kvinnor:

“Kvinnan såsom liten och dum och
därför elak, såsom mannens bihang
och påhäng skall kväsas till såsom
barbaren eller tjuven. Hon är endast
behövlig såsom vår äggstock och
livmoder, allra bäst dock som slida!”
August Strindberg

Ovanstående genomsyras i allt det jag har läst av honom.

“Kvinnor är inte av naturen intelligenta.
Om en kvinna lyckas, mot alla odds, bli
intelligent beror det på att det är något
fel på hennes könsorgan.”
Friedrich Nietzsche

Dom var fan i mig inte riktigt kloka!

Det här inlägget postades i Feminism, Politik, Teater och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.