Vilka tumskruvar har pälsindustrin på regeringen?

Alla som försvarar pälsuppfödning har ingen förståelse och har eller ingen empati. Jag tycker att dom är sadister och det har jag alltid tyckt. Girighet är en stark drift hos personer med empatistörningar. Det är klart att farmarna ska stängas ner och det bästa är ju om det sker genom regeringsbeslut. Vi behöver inga pälsar idag och det är också oetiskt att sälja till diktaturer som t.ex. Ryssland och Kina.

När land efter land förbjuder pälsfarmer väljer Sverige en annan väg. Nämligen att försvara uppfödningen av djur för att producera pälsprodukter. Trots att sju av tio svenskar anser att det här fenomenet ska förbjudas så vägrar makthavarna att agera.

Det handlar om över en miljon minkar som bara sex månader gamla kastas ner i en låda som fylls med koldioxid.

”Inandning av koldioxid är plågsamt för alla ryggradsdjur som hittills undersökts”, står det i en rapport från en EU-myndighet som undersökt olika avlivningsmetoder för djur. Men koldioxid är billigt, och som med allt annat inom pälsindustrin så är det pengar som pratar.

Minkarnas korta liv tillbringas i burar så små att de inte kan ta mer än några få steg från ena hörnet till det andra. De har aldrig fått uppleva något annat än galler under tassarna. Framför allt har de aldrig fått simma eller jaga, som en mink i naturen skulle ägna större delen av sin tid åt. Minkar är precis som alla oss andra ryggradsdjur – kännande varelser som behöver stimulans och valmöjligheten att ge uttryck för sina naturliga beteenden för att må bra. Men i päls- industrins ögon är de varken mer eller mindre än de hundra-lappar deras päls kan inbringa på nästa auktion.

Nu är det Alliansen som bestämmer och det vet vi att dom skiter i pälsuppfödningen och vad bryr dom sig om djurplågeri. Om rödgröna hade vunnit 2006 hade all pälsuppfödning var borta nu.

Hög tid att riksdagen förbjuder minkfarmer

Det här inlägget postades i Djuren, Hälsa, Natur och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.