”De flesta vet vilken social klass de tillhör”

Ja, det vet alla människor. Jag kommer från en arbetarklass i Göteborg och blev klassresenär. Flera års studier vid Umeå universitet. Morfar låg vid Sigtuna och han blev journalist och politiker sen får vi gå ner till 1700-talet för högre utbildningar och då inom teologi. Där finns en himla massa präster och kyrkoherdar.

Klassresan har gjort mig mycket medveten om klassers skillnader och hur människor behandlas klasser emellan. Jag förstår inte varför klasser ska utplånas, för att dölja dom stora skillnader som finns och växer lavinartat?

Det GÅR inte! För människor är olika, har olika bakgrund m.m. Vissa föds in i rikedomar andra inte, vissa människor är smartare än andra, vissa hamnar i misär andra inte o.s.v. Vi har olika löner p.g.a. kön, vi lever i ojämlikt samhälle, män är våldsammare än kvinnor, män begår mer grovt våld än kvinnor.

Det GÅR inte att släta över genom att utplåna klasser. Det är ju störtlöjligt!

Vilka är det som påstår att inte klasser finns? Nyliberalerna förstås! Tänk så behändigt! Det där ordet “HEN”, att vi alla skulle kallas hen istället för hon och han. Något som retar mig mycket är hur yrkesgrupper där det finns en feminin benämning blir maskulin och kvinnor får den maskulina varianten, författarinna blir författare, skådespelerska blir skådespelare, lärarinna blir lärare o.s.v. Är jag kvinna och undervisar barn så är jag en lärarinna eller fröken, punkt slut. Det var bättre förr då var det magistern och fröken. Varför har dom titlarna försvunnit? Apropå…

De flesta vet vilken social klass de tillhör

En typisk borgarbracka!
Klasskillnader

Det här inlägget postades i Boende, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.