Jassitha Mohanadas pappa

Jag läser i tidningen att Jassithas pappa har tagit livet av sig då han inte stod ut med sorgen. Detta väcker naturligtvis en och annan fråga. För det första tror jag inte att Jassitha tog livet av sig, aldrig någonsin.

Familjen kommer från Sri Lanka och där finns hederskulturen i allra högsta grad. Jag har svårt att tro att en pappa tar livet av sig p.g.a. sorg för en dotters skull. Döttrar är inte så mycket värda i den delen av världen.

Hon hade en pojkvän och då kan man ju misstänka att det hade något med saken att göra. Kanske att pappan är inblandad i detta eller den våldsamma “släktingen” som misshandlat Jassitha tidigare vilken är Jassithas mamma. Detta är ett hedersmord!!

Men det är ju behändigt av polisen att avfärda detta som ett självmord. Den här typen av “självmord” har hänt tidigare i familjer med hederskultur. Att döttrar trillar från balkonger har också hänt. Hur kan man bara tro att en ung kär flicka går ut i skogen och hänger sig!? Gör man det är man en idiot!

Var och varannan dag får jag besök från Sri Lanka här på bloggen som just tittar på det jag skrivit om Jassitha, släktingar? Var finns Jassithas mamma idag kan man undra.

Här en uppsats i PDF om hedersvåld av Maya Wolinder.
Hedersvåld

Det här inlägget postades i Kriminalitet, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.