Dr Doom

Även om det mest sannolika är att Grekland tar klivet och lämnar euron först stärks signaler om att fler länder kan komma att hinna före. Dr Doom skriver i en färsk analys att länder som Finland, Italien men även Nederländerna är tänkbara kandidater och han listar flera skäl till varför Finland skulle kunna vara näst på tur. Ett är att de nordiska länder som valt att stå utanför EU eller eurozonen har klarat sig bra ekonomiskt.

– Om inget annat nordiskt land är med i EMU, vad är då fördelarna för Finland att stanna kvar?, skriver Roubini i sin analys.

Dr Doom spår Fixit före Grexit

Jaha, Nouriel Roubini spår att Finland är det land som är först ut ur EU. Ja, dom har gnällt rätt länge nu över eländet i EU. Men då kan vi bilda en Nordisk union istället för det har jag tyckt i många år. Detta projekt EU Handlar bara om att göda gökungarna och fylla EU:s politikers fickor fulla med euro.

Faktum är att det i snitt har blivit 28 % dyrare att leva i EU.

Och detta jävla Grekland som anser att man är dum om man betalar skatt. Låt dom falla, låt dom gå i konkurs, vem bryr sig. Det är ju inte klokt att dom rikaste i Grekland inte behöver betala skatt och vi ska stå för notan.

Italiens maffia hjälper nu t.ex. småföretagare då dom inte får hjälp från annat håll. Ska vi stödja detta också? Ska vi ge pengar till länder där maffian och korruptionen styr? Spanien, Portugal, Cypern, Irland är ju andra länder på katastrofens brant. Frankrike har ekonomiska bekymmer likaså England. Hur långt ska det gå? Ska hela EU gå i konkurs? Vi kan inte ha detta utflöde av pengar. Vi blir fattigare och det drabbar gräsrötterna värst. Det smittar av sig det kan vi se i Sverige med alla dessa korruptionsskandaler. Mutor har alltid funnits i olika former men detta som händer i Sverige nu är något annat.

Vem kom på den “briljanta” idén med EU? Inte ens tanken var bra om man tänker efter. Lägg ner EU! Vi har ju för 17 haft bra handelsavtal med Europa innan. Detta är facit av nyliberalismen, KAOS! Rikskapitalisterna är några som roffar åt sig på vår bekostnad dessutom har dessa bolag stöd från staten på olika sätt och ändå för dom ut miljoners miljoners ut ur landet.

Är Schengenavtalet bra? Nej, det tycker inte jag. Genom det är det hur lätt som helst att utnyttja fattiga i EU t.ex. från Rumänien och Balticum. Jag är FÖR invandring men det ska vara under ordnade förhållanden.

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Natur, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Dr Doom

 1. noboytoy skriver:

  Det finns pengar i omlopp i dessa länder. Problemet är att de inte syns. Inom hela EU omsätts enorma summor pengar i den kriminella verksamheten, inte minst inom den manliga slavhandeln med kvinnors och barns kroppar, s.k trafficking och prostitution. Pengar från illegal verksamhet och där pengatvätten sker med hjälp av banker utomlands.

  Det är upp till varje land att se till att maffia, korruption och illegal verksamhet stävjas, samt att se till att ha en fungerande skattelagstiftning och kontrollfunktioner för denna.

  Artikel från 2011 angående parlamentarikernas åtalimmunitet för skattebrott:

  “Det må blåsa snålt i stora delar av Europa, men det går ingen nöd på EU-politikerna.

  Europaparlamentets ledamöter får hög lön, ersättning för omkostnader, betalda sekreterare – som inte sällan är släkta med ledamöterna – fria resor, gratis spabehandling, extra låga skatter och en egen nöjesbudget.

  Men nu får de en sensationell ny tjänsteförmån, uppger bloggaren Mary Ellen Synon i Daily Mail.

  Europaparlamentets utskott för rättsliga frågor har gett politikerna åtalsimmunitet mot skattebrott om myndigheterna i respektive hemland kommer på dem med byxorna nere.”

 2. admin skriver:

  Ja, herregud! Det är ju nepotismens högborg också och alla dunkar varandra i ryggen och ingen vågar öppna munnen för det kanske gäller ens morbror som tappat byxorna någonstans.

  Går man in och tittar på parlamentarikerna och var dom hör hemma i politiken och vilka frågor som ligger dom varmt om hjärtat så har vi kvinnor ingen plats i den politiska agendan utan vi har lagts på hyllan.

  Det som slog mig häromdagen när jag såg Angela Merkel var att hon nu har samma svarta kostym som dom andra gubbarna.

Kommentarer inaktiverade.