Den sjuka idrotten

Jo, i dubbel bemärkelse. Redan när ungarna är i 10-årsåldern stressas dom och får skador för att inte tala om när dom kommer upp i 20-årsåldern.

Det är precis som det är civila krig på sportarenorna. Och bakom alltihop sitter en maffia, FIFA och hungriga ledare. Idrottarna knaprar smärtstillande och får svåra skador och dom är utslitna innan dom är 30 år. Idrottsledarna manar på. Läste idag om fejkade matcher i badminton. Vad sjukt detta är. Dopingfall på löpande band. Allt handlar om medaljer och pengar. Läggmatcher är inte ovanliga det har vi läst om inom fotbollen.

Krigsrubriker om någon inte pallar och det skriks ut i pressen om misslyckande, skandal och svek. Förutom allt detta lidande som idrottarna utsätts för så kostar detta oss skattebetalare multum inom sjukvården.

Jag såg dokumentären i SVT-Play om jakten på medaljer och det är sanslöst!

Jag har också funderat över småtjejerna i gymnastik och deras dräkter. Dom sitter ju opp och ner, långärmade och skär in i skrevet. Varför har dom sådana dräkter när herrarna har typ skidbyxor eller vida shorts?

Varför har damerna i beachvolleyboll små bikinis när herrarna har vida boxershorts ner till knäna och linnen? Kvinnor i allmänhet inom idrotten har minimala dräkter. Dom gör ju inget annat än drar i byxdelen då dom har en tendens att bli string.

Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.