Dom vulgära bilderna i idrotten

Detta skrev jag om häromdagen, beachvolleyboll och gymnastiken. Idag satt jag och tittade en stund på triathlon kvinnor och under cyklingsdelen var dom allra flesta tjejerna klädda i nån minimal “baddräkt”. Ryggen bar, inget långärmat och baddräkten gick långt upp på höften. Flera ramlade och kanade i asfalten och fick skador. Nån fotograf filmade nära från nästan backen in under nån rumpa. Att cykla i en sådan dräkt som skär in i rumpan kan inte vara särskilt behagligt.

Va fan! Handlar idrotten om sex och pengar i första hand. I Aftonbladet en bra artikel idag om just detta. Sen dessa löjliga karlar som spyr i kommentarsfältet över feminismen när kvinnor, främst, reagerar över att män ser kvinnan som ett mästerverk och fantastisk att titta på inom idrotten och det ska “radikalfeministerna” skita i. Jag fattar inte att kvinnor orkar vara gifta med sådana idioter.

Tröttnade på kvinnliga ”sex-bilder” – klippte om herrarnas foton
Så här hade OS sett ut – om alla spelat beachvolleyboll

Hur skulle OS se ut om alla idrotter porträtterades som damernas beachvolleyboll?

Brittiska Metro fick nog av de ”vulgära” bilderna och bestämde sig för att prova.

Resultatet har nu blivit en stor snackis på internet.

Brittiska Metro fick nog av alla, som de kallar det, ”vulgära” bilder som strömmade in från den kvinnliga beachvolley-turneringen. Tidningen bestämde sig därför för att testa något nytt.

Som ett nytt grepp valde tidningen att klippa bilder från olika herridrotter efter samma bildutsnitt som bildbyråerna levererar volleybollbilder. Med andra ord med stort fokus på rumpor och skrev.

Tröttnade på kvinnliga sexbilder

Några kommentarer på artikeln och bilderna.

En idiot:

Bernt Jansson Herre min skapare!
Att man visar bakdelar på de som spelar beach-volley beror ju på att tecknen den framförstående ger till sin medspelare med händerna på rumpan har stor betydelse för hur de ska spela.
:o)

Idag beach-volleyrumpor. Igår var det korvätande kvinnor i Simrishamn som var för utmanande.
Har hela världens extremfeminister blivit totalt sexfixerade, eller?
:o)

En annan intelligensbefriad karl:

Micke Engkvist
Oerhört politiskt korrekt att visa mäns skrev och bakdelar som kontrast till kvinnans. Finns inget fulare än en mans bakdel med tillhörande behåring, men en kvinnas bakdel är både snygg och sexig. Och deltagarna har ett eget val, låt dom spela i vad de själva känner för. Manliga broilers som går i tajta Speedos kanske ni kan köra en special på så att balansen upprätthålls….

O.s.v. o.s.v………
Jag kommer ihåg under 70-talet då tjejfotbollen började komma och en karl sa att det enda som är roligt med tjejfotbollen är att kolla in brösten. Och så gäller också idag också fast fokus idag ligger på rumpor. Män är totalfixerade speciellt vid rumpor. Världens män blir allt mer sexfixerade och allt fler män blir sexmissbrukare.

“Finns inget fulare än en mans bakdel……” Det finns väl inget snyggare än en mans bakdel som t.ex. simmarna, dansarna, friidrottarna m.fl. men att fixera sig vid dessa har inget med idrotten att göra. Det är ju männens skräck om det nu skulle bli upp och nervända världen och man sexfixerade manskroppen inom idrotten. För det är ju så att inom alla sporter i stort sett är samma sak, kvinnor i minimala dräkter.

En idiot menade att inom beachvolleybollen gjorde kvinnorna tecken baktill till sina medspelare och för det måste man tydligen ha minimal bikini till. Vissa män är så jävla korkade att klockorna stannar ta mig fan!

Att flera kvinnliga atleter försvarar sina minidräkter är väl inte så konstigt, sex, pengar och grupptryck är nog för många svårt att stå emot när ledare sätter press.

En bra kommentar:

Cecilia Wahlén
“Kvinnokroppen är ett mästerverk”, ja kanske ur ett manligt heteroperspektiv, men jag som heterokvinna bryr mig inte ett skit om kvinnokroppar utan tycker att den atletiska manskroppen är ett mästerverk. Tycker idrottsmän överlag har skitsnygga kroppar och tycker det är korkat att påstå att kvinnokroppar skulle vara överlägsna manskroppar i skönhet. Det beror ju på läggningen hos den som tittar på kroppen ifråga! Jag vet en massa kvinnor som sitter och dräglar och flåsar framför teven när det vankas kortdistanslöpning!

En annan idiot:

Fanny Juliusson
Tävlingsdräkter är väl gjorda för att underlätta sporten så mycket som möjligt? Sen att någon inte kan se en bild på en kvinnas heta röv utan att tänka än det enda, än det andra, säger mer om den personen än om personen som tagit bilden samt den som publicerat det.

Fattar inte folk att det handlar om att sälja bilder och sex säljer och det är flest män som tittar på idrott. Jag slutade i stort sett att titta på idrott för “100” år sedan.

Tröttnar inte karlarna på sig själva i denna andefattigdom, det är bedrövligt! Dom blir allt mer själslösa och allt mer lika grobianer. Ja, det finns väl en och annan kvinna i den här gruppen också.

Två exempel:
Såhär ser männens dräkter ut i kortdistans.

Såhär ser kvinnornas dräkter ut. Det är inte så många kvinnor som är så påklädda som hon i gröna dräkten.

Wikpedia

Och så var det detta med t.ex. höjdhopp och längdhopp vad filmare och fotografer fokuserar på när det gäller kvinnor och män. Här förstår vem som helst vad som händer när dom landar likadant med längdhopp.

Vlasic

Stefan

Det här inlägget postades i Feminism, Film, TV och Media, Foto, Idrott och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Dom vulgära bilderna i idrotten

 1. junie skriver:

  Vilken totalt lysande skrift kring artikeln från aftonbladet.
  EXAKT mina åsikter, så jävla skönt att veta att det finns fler VETTIGA människor som tänker och tycker som jag i just detta ämne 😀 😀 😀

 2. Bo skriver:

  I HBT världen objektifierar man män och en del av dom tycks finna det trevligt att visa upp sig. Men då är feministerna borta… De tycks inte bry sig.

  http://www.qx.se/info/tidningen/

 3. admin skriver:

  Vad har HBT-världen att göra med idrotten? Vad HBT-världen gör och inte gör bryr jag mig inte om ett dugg. Du är ju helt ute och cyklar.

  Idrotts-världen blir allt mer sexistisk.

 4. admin skriver:

  Junie!
  Ja, det är bedrövligt och det blir bara värre och värre. Jag tittade på maraton damer igår och det är sanslöst. Dom körde slowmotion på den enda kvinnan som hade bröst som syntes och gissa vad….. snart är män bara en kuk med två ben. Ingen hjärna, ingenting.

Kommentarer inaktiverade.