“Assange ett hot mot den svenska rättsstaten”

Assange idag från balkongen när han bl.a. sa, att brittisk polis under natten sprang i brandtrapporna på ambassaden. Hade polisen skjutit om dom hade fått syn på honom!? Skadat honom så han hade varit tvungen att uppsöka sjukhus och då tagit honom?

Julian Assange tog även upp Bradley Manning. Vad fan är detta!? Rättsväsendet och politiker beter sig som helt besatta. Händer detta på riktigt!? När det gäller USA så finns inga gränser på påhittighet. Dom går över lik för att få det dom vill!

Många tycks agera som värsta pitbulls i Sveriges rättsväsende och så finns det några till som t.ex. Carl Bildt och viss press.

Sen en annan sak, han är inte dömd och så länge han inte är det är han oskyldig och han nekar dessutom till våldtäkt. Allt handlar om Wikileaks och jag undrar jag vilken “prissumma” som gäller den/dom som får fast honom. Man får inte heller glömma bort att här finns två kvinnor som ville ha honom och båda hade sex med honom, svartsjuka?

Men faktum, så tror jag inte att dom i sina vildaste fantasier kunde förutse detta rättshaveri.

En kvinnlig polis, vän till en av kvinnorna pushade till en våldtäktsanmälan då kvinnorna ville att Assange skulle ta ett HIV-test. Man kan undra vad som sades på polisstationen då anmälan gjordes. Det bästa hade väl varit om DOM hade tagit ett HIV-test själva och sen agerat efter det. Det finns mycket i denna härva som jag inte förstår.

Sverige borde skämmas och vi gör oss till åtlöje!! Rättsväsendet korrumperat?

När Hillary Clinton var här samtidigt som domen mot Assange skulle komma så kan ingen få mig att tro att dom INTE diskuterade Assange. Självklart gjorde dom det. Hela hennes turné var ju planlagd så att hon skulle vara i Sverige vid tiden och planera gripande av honom när han skulle överlämnas till Sverige.

USA är västvärldens värsta skurkstat, ska Sverige ligga i täten också?

Men jag tycker INTE att sexuella övergrepp är OK, absolut inte men här måste man ställa vad han är anklagad för mot vad som väntar om han skulle föras till Sverige. Sen måste man också ta i beaktande till Sveriges lagstiftning när det gäller våldtäkt och sexuellt ofredande.

Allt tycks gå ut på att till varje pris få Assange överlämnad hit till riket, i stället för att kritiskt granska åklagaren Marianne Nys agerande i skön förening med sin vän advokat Claes Borgström. Åklagare Ny har till exempel i en trängre krets sagt att ”även om jag har fel, ändrar jag mig inte”.

Den juridiska cirkusen kring fallet Julian Assange har nu fått proportioner som saknar motstycke i juridisk historia. Ingen annan man än just Julian Assange skulle bli jagad på detta sätt över flera kontinenter för de påstådda brotten våldtäkt och sexuellt ofredande.

Julian Assange stannade kvar i Sverige för att vara tillgänglig för förhör under hela fem veckor, fram till den 27 september, då han lämnade landet efter att ha fått lov av åklagarmyndigheten. I det läget utfärdade Marianne Ny en europeisk arresteringsorder. Åtskilliga gånger har Assange därefter erbjudit sig att bli förhörd i London eller via videolänk. Något som åklagaren, märkligt nog, kategoriskt avvisat trots att så skett i andra fall.

”Fallet Assange ett hot mot den svenska rättsstaten”

Förhörsprotokollet – PDF

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Internet, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.