Sverige är en klientstat till USA

Det har jag tyckt i “100” år fast inte använt just det uttrycket. USA är en cancersvulst som bara växer och växer.

Vi fortsätter att utbyta erfarenheter, och han använder starka ord för att beskriva sina känslor för hur palestinier behandlas av Israel, innan vi styr in samtalet på Sverige och dess roll i världen.
Sverige har sedan 2006 en mer USA-vänlig regering än någonsin tidigare och jag undrar om det gynnar oss.
– Det gynnar Sverige på ett vis att vara en klientstat till USA, säger Noam Chomsky.
–  Världen, det internationella samfundet, fungerar som maffian och Washington är gudfadern. Om du trampar honom på tårna hamnar du i trubbel, men om du spelar med och behandlar honom väl – så kanske han behandlar dig väl tillbaka. Fast de som blir för oberoende kommer att bli krossade. Därför är det säkrast att vara allierad med Gudfadern, fortsätter han.

Noam Chomsky är definitivt en favorit som säger sanningar och han är avskydd i vissa kretsar såklart och han är jude.
Precis, den som trampar “Gudfadern” på tårna får ett helvete om dom överlever. Det kan John Perkins vittna om som var en ekonomisk hitman i CIA.

Han berättar hur det var när han bodde på kibbutz i ett nyskapat Israel under tidigt 1950-tal och att den palestinska befolkningen redan då ”skulle lära sig att inte höja sina huvuden”. Människorna kunde inte korsa vägen för att besöka släkt och vänner utan var tvungna att resa till den närmsta staden, Haifa, för att söka om tillstånd. Sextio år senare är palestinierna i Israel inte styrda av militära lagar längre men utöver det verkar situationen inte vara bättre. Palestinier på Västbanken utsätts för apartheid i dess mest extrema form.
– Man blir illamående, säger Noam Chomsky.

Sverige är en klientstat till USA

Det här inlägget postades i Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.