Nya tv-avgiften

Ja, det kan vara en väg men det bästa vore att släppa licensen fri.

Detta med att SVT hävdar att dom är oberoende TV stämmer inte. Det finns hur mycket dold reklam som helst och för att inte tala om alla sponsorer vid alla dessa eviga sportprogram som förpestar TV. Det är bara att kolla TV-tablåerna och sport är det värsta jag vet då det bara är tjuv och rackarspel.

Själv tittar jag på SVT-Play och lyssnar på radio via datorn. Men man kan inte se alla program men för mig spelar det ingen roll för jag är bara intresserad av samhällsprogram i första hand.

Jag gillade Nurse Jackie men annars så är inte serier min starka sida heller. SVT-Forum-Play tittar jag på ibland också.

Men som sagt, en inkomstbaserad licens är näst bäst och det måste ge fler jobb för man måste väl gå via skattsedeln eller nåt för att kolla folk.

Det jag tycker är trist är att SVT sänker sig och producerar skit enligt mig, just nu om bortskämda ungar och par som fläker ut sina äktenskapsproblem i TV. Det är äckelpäckel-TV och folket frossar i andras problem och får nya hatobjekt.

Vad är det med folk egentligen? Det finns ingen integritet längre. Finns det verkligen folk som vill se när par fläker ut sina liv inför svenska folket. Det var en diskussion i P1 om detta för nån vecka sedan. Det är inte klokt! Men denna typ av program är väl billiga att producera.

”Nya tv-avgiften dyrare för höginkomsttagarna”

Fortsatt oberoende viktigt. Den gamla tv-licensen försvinner och alla över 18 år ska ­betala tv-skatt efter inkomst. Det betyder ökade kostnader för många hushåll, medan andra­ får en lägre avgift eller ingen avgift alls. Den nya modellen är mer rättvis eftersom avgiftsskolket försvinner, skriver utredarna i public servicekommittén.

”Nya tv-avgiften dyrare för höginkomsttagarna”

Vem kommer inte ihåg denna.

Men det fanns också en en mormor/farmor med en fågelspindel på ögat men den hittar jag inte. Dessa gick att se i mitten av 1990-talet.

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.