Ögruppen Diaoyu/Senkaku

Har inte Kina tillräckligt med mark och naturtillgångar? Medan Japan har mycket små tillgångar. Japan är därför tvungen att importera det mesta.

Kinas naturtillgångar:
Kol, Järnmalm, Olja, Naturgas, Kvicksilver, Tenn, Volfram, Antimon, Mangan, Molybden, Aluminium, Bly, Zink, Uran, Vattenkraft.

Japans ekonomiska framgångar är anmärkningsvärda mot bakgrund av landets brist på egna naturresurser. Industrin är nästan helt beroende av import av råmaterial och bränslen. Landet har många mineraler men bara i små mängder. Japan tvingas därför importera nästan all järnmalm, bauxit (som ger aluminium) och kopparmalm. Och nu när det är så stora problem med kärnkraften så tycker iallafall jag att Japan ska ha dom öarna om det nu finns gas under/omkring dom.

Kina är bautastort medan Japan är pyttelitet i jämförelse. Kina skäms på sig. Sen gammalt groll sen annodatzumal är ju löjligt.

Jaha, så Kina anser att öarna tillhör Kina eftersom dom ligger på den kinesiska kontinentalplattan. Jag håller på Japan! Det verkar bli kampen mellan David och Goliat. Sen att Kina kommenderat ut en himla massa fiskebåtar är en mer löjligt. Ska det startas ännu ett krig? Har Kina inte nog med problem med Taiwan?

Det här inlägget postades i Natur, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Ögruppen Diaoyu/Senkaku

  1. si skriver:

    Tyvärr har Kina förlorat två krig 1894-1895 och 1937-1945 mot Japan. Kina vann den andra pga USA och Sovjet. Det är först tills 2012 som Kina har nästan kommit ikapp mot Japan. Japan är inte David, Kina är David in det här situationen. Japan kontrollerar öarna för att de har vunnit sjökrig mot Kina 1895. Så de är starkare än Kina sedan 100 år sedan. Om du ska höll med någon som är svag ska du höll med Kina.

  2. admin skriver:

    Nu var det inte krigen jag syftade på, vem som vunnit vad utan vem som har mest behov av öarna. Och det anser jag Japan har.

    Tycka synd om Kina!? Aldrig i livet. Möjligtvis om Kinas förtryckta och hunsade befolkning.

Kommentarer inaktiverade.