USA – Dödsstraff

Jag undrar hur många personer som har avrättats i USA som varit oskyldiga. Åtskilliga tror jag. Ett land som har dödsstraff kan inte kalla sig för demokratiskt och påstå att dom värnar om dom mänskliga rättigheterna.

Det som är så otäckt med USA är att folk blir som bindgalna och vill ha fast mördaren fortare än fan hinner få på sig tofflorna. Advokater som sover under rättegångarna och bristfälliga utredningar och poliser som inte gör sitt jobb på brottsplatsen och där rasismen gör att folk sätts dit fast dom är oskyldiga. Det finns säkert ett stort antal genuint rasistiska poliser inte bara i USA. Det har vi faktiskt sett bevis på även i Sverige.

Det var en dokumentär för ett par veckor sedan i SVT där en kvinna blivit rånad och dött och så tog man den förste bäste man såg en svart pojke 15 år gammal och vilket helvete det var för hela den familjen innan den riktiga mördaren satt bakom lås och bom.

Nu har det hänt igen! En man som skulle avrättas nu på onsdag blev fri genom DNA-test. Det är ju inte klokt! Detta sketna land som påstår sig vara världens största demokrati men varje medborgares bästa för ögonen är istället ett rasistiskt land där man skiter fullständigt i framförallt dom svartas situation. Men som sagt det finns några goda krafter som kan lysa upp lite i det beckmörker som råder.

En dödsdömd har fått lämna fängelse i Louisiana, USA, efter 15 år, sedan dna-test visat att han dömts felaktigt för mord och våldtäkt. Damon Thibodeaux är den 18:e dödsdömde som räddas av testet sedan första fallet 1993, säger organisationen Death Penalty Information Center (DPIC).

DNA friar dödsdömd

När jag söker på bilder på polisvåld mot svarta i USA får jag inte fram en enda bild. Söker jag på texter om polisvåld mot svarta i USA får jag fram 2 match resten av sidan handlar om allt annat ointressant ändå har jag inaktiverat Safe Search. Det har jag påpekat förut att Google bestämmer vad du får se och inte se. Men Google är ju amerikanskt också. Samma elände med Bing samma skit fast i två olika högar. Polisbrutalitet i USA är extrem. Det har vi sett i tidningarna och på film i TV. Det kanske finns på YouTube.

Det här inlägget postades i Kriminalitet, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.