Böneutrop

Jaha… Jag läste att Botkyrka nu har fått klartecken att få böneutrop. Vad ska jag tycka om detta då. Jag tycker inte om det.

Att sen jämföra böneutrop med klockringning är ju löjligt. I en minaret gapas det ut verser av olika slag det görs inte i en kyrka.

Nu har dom fått tillåtelse 2-3 minuter i veckan och vad innebär det? Nu har också Göteborg ansökt om böneutrop. Böneutrop är 04:50, 06:51, 12:38, 18:48 läste jag men det ändras väl efter årstid.

Det sägs att det ska ropas vid fredagsbönen. Ja, vi får se vad blir av detta. Jag tror att det kan skapas ännu mer problem. Sen att dra till med att det är islamofobi är ju också löjligt. Det är ju alltid bra att ta till så fort det är kritik som nu mot böneutrop. Jag har inget emot att det finns moskéer och att muslimer ska ha rätt att fritt få utöva sin religion. Vi ska inte påtvingas böneutrop i det offentliga rummet.

Detta är ju så dumt. Vad tusan har kläder med böneutrop att göra?

Beror på islamofobi

Det är en rimlig hållning. Men kontroversiell för dem som är negativt inställda till muslimer och islam. För låt oss vara ärliga, de som nu på olika formella, och andra, grunder motsätter sig att tillåta böneutrop från moskéer skulle aldrig göra samma sak om det var fråga om en kyrka. På samma sätt som de som vill diskutera problem med om muslimska kvinnor bär slöja inte bryr sig om nunnors eller högkyrkligas kläder. De vill sällan inskränka troende buddisters, hinduers, sikhers eller för den delen Hare Krishnas rätt att klä sig som de vill.

Att frågan om böneutrop från moskéer är kontroversiell beror inte på miljöbalkens regler om buller utan på islamofobi.

Böneutrop

Det här inlägget postades i Politik, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Böneutrop

 1. Shed Light skriver:

  Ryggmärgsreaktioner från pressen visar hur lite de förstår vad detta handlar om. Att en gubbe går ut och ropar för att kalla till en religionutövning där kvinnor och män har så olika rätt är stötande ur en kvinnorättslig fråga.

  Jag reagerar lika mkt mot att de inte tillåter kvinnliga imamer och att Sverige inte problematiserar det som vi gör med svenska kyrkans företrädare.
  Vi ska också problematisera katholismen på samma sätt.
  Problemet med att media nu inte vågar ta avstånd är att de inte egentligen bryr sig om kvinnors rätt i ALLA religioner. Det är ett hyckleri. Hycklar man faller man i vissa fällor som pressen gör nu.

  Jag vill inte heller ha böneutropp, men heller jag vill inte heller ha en vatikanstat med en påve som i praktiken skickar kvinnor i döden.

Kommentarer inaktiverade.