Glödande attack mot sexism

OMG!! Djissus kraist!! Så uppfriskande! Det krävs en del mod att ställa sig i parlamentet och skälla utan manus i 15 minuter. Jag har alltid gillat henne och tyckt att fler kvinnor av denna kaliber som ledare hade gjort världen till en bättre plats att leva på. Detta gör mig faktiskt lite hoppfull.

Australien är ju ett märkligt land på många sätt som lever på någon slags 50-tals nivå när det gäller könen emellan.

Detta var ord och inga visor. Vilken kvinna och premiärminister i Australien som läser lusen av sexisterna i parlamentet.

En blixtrande attack från Australiens premiärminister mot kvinnoförakt har fått en storm av stöd från australiska kvinnor och från debattörer i andra delar av världen.

Det var en glödande, vältalig och obönhörlig attack på sexism, kvinnohat och manliga makthavares hyckleri. I femton minuter malde Australiens premiärminister Julia Gillard sönder oppositionsledaren Tony Abbotts försök att framstå som en kämpe mot kvinnoförakt.

– Om han vill veta hur kvinnoförakt ser ut i det moderna Australien behöver han inte en motion i parlamentet, han behöver en spegel, var en av Gillards många giftpilar.

Glödande attack mot sexism vinner stöd

Tony Abbott står framför affischer som tycker att Julia Gillard är ”Ditch the Witch”, “Hora” och ”Sparka häxan”.

Det här inlägget postades i Feminism, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Glödande attack mot sexism

  1. noboytoy skriver:

    Underbart! Fram för fler kvinnor som vågar ställa sig upp och rikta strålkastarna och fokus på män och mäns beteende! Då menar jag inte bara inom politiken. Kvinnor håller tyst åt män och är alldeles för lojala mot skitstövlar.

  2. admin skriver:

    Ja, sen är det otroligt att idioten gör som han gör. Man kan ju tro att han tillhör grottfolket. Jo, men det gör han ju förstås. Sen dom jäkla kvinnorna då som står där och flinar. Det är nästan ännu värre.

Kommentarer inaktiverade.