Mobilen kan ge cancer

Mobiltelefonen gav Innocente Marcolini cancer.

Det har Italiens Högsta domstol slagit fast.

– När det gäller miljöexponeringar, kommer forskarna ofta sist fram till målsnöret, vi har inte sådana resurser att vi hinner och kan utreda, säger Olle Johansson, professor vid Karolinska institutet.

Sex timmar om dagen i tolv års tid pratade Innocente Marcolini, 60, i en trådlös telefon och mobiltelefon på sitt jobb. Efter att ha gått till läkaren med huvudvärk och smärtor i kinden fick han diagnosen hjärntumör.

I går slog Högsta domstolen i Rom fast att det finns ett ”kausalt samband” mellan Marcolinis mobilteelfonanvändande och tumören.

Domstol slår fast: Mobilen kan ge cancer

För mig är det självklart att det kan ge cancer och om 10-15 år kommer vi att se en stor ökning av hjärntumörer. 6 oktober, 2010 skrev jag om detta.

Men det ligger oerhört mycket pengar i detta och dom som tjänar pengar skiter fullständigt i om en massa människor får cancer. Likadant är det med tobaken.

Dom skiter också i det lidande som slaveriet i östra Kongo där barn förslavas i Coltangruvor som finns i många av våra mobiler.

Vi vet också vad USA är i stånd att göra när stora amerikanska intressen hotas – mord och ödeläggelse.

Hur många har sin mobiltelefon i byxfickan!? 80% av de röda blodkropparna bildas i höften. Hur många leukumi-fall kommer att kunna knytas till mobilen.

George Carlos blev branschens bittra fiende.
Här är ett sammandrag jag gjorde efter en dokumentär för några år sedan.

Problem vid coltanbrytning i Afrika

Coltan har angivits som en bidragande orsak till andra Kongokriget, en av historiens blodigaste konflikter med ett dödstal på omkring 5,4 miljoner Illegalt utvunnen coltan har smugglats från Rwanda och Uganda till i synnerhet Kina, där malmen används för att utvinna tantal.

Coltanbrytning i känsliga biotoper leder också till omfattande miljöförstöring och anses utgöra ett hot mot vissa arter av gorillor.

Wikipedia

Det här inlägget postades i Hälsa, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Mobilen kan ge cancer

 1. Tittarstorm skriver:

  Det är fullständigt självklart att mobiler och strålningen från mobilmaster påverkar människor och djur.
  Andelen fall med hjärntumörer har redan ökat, ffa i USA, och där har man inriktat sig på aspartam som enda orsak. Det är inte så ekonomiskt hotfullt att byta ut ett sötningsmedel som att hela den tekniska industrin ska ifrågasättas, och då ffa den trådlösa.
  Föräldrar placerar trådlösa barnvakter bredvid huvudet på sina små nyfödda, barn får mobiltelefoner i allt yngre åldrar och skolorna inför trådlös teknik helt okritiskt.
  Det finns inga skäl att tro att det enbart skulle resultera i hjärntumörer.
  Axfood använder t ex inte samma trådlösa teknik som andra matkedjor eftersom de märkt att den försämrar livsmedlens hållbarhet.

  Men som sagt, girigheten och de gigantiska ekonomiska intressena vill gärna att vi ska tro att de vill oss väl och att deras verksamheter är helt ofarliga.
  Vi kan lugnt somna om…

 2. admin skriver:

  Sötningsmedel… Öhhhhhhh! för all del så är det inte så nyttigt men vad tusan!

  USA:s försvar använder en helt annan teknik då dom också insåg att R+ strålning är farlig och erbjud Motorola samarbete men dom avböjde.

  Jag tänker på alla oss människor som hela tiden genomborras av denna strålning var vi än befinner oss då alla pratar i mobilen.

  Om jag lägger mobilen på benet så känner jag omedelbart att det är något obehagligt. Om jag ska prata en längre stund och jag är hemma sätter jag alltid på högtalaren. Utomhus pratar jag knappt i telefonen.

 3. noboytoy skriver:

  För att inte tala om den stress med påföljande hjärnblödningar och stroke, man kan drabbas av, av att jagas dygnet runt på mobiltelefonen;).

  Folk som mer eller mindre tvingas att finnas tillgängliga för andra människor 24/7. De ringer och ringer och om de inte får tag i en, så skriver de ett eller flera sms med “hör av dig, jag är orolig” bla, bla.

  Man blir ju tvingad till att springa omkring hela dagar och kvällar med mobiltelefonen runt halsen eller i fickan.

 4. admin skriver:

  Noboytoy!

  Som det ser ut idag är det helt sjukt. Det är inte alls konstigt att folk däckar och blir sjuka.

  Jag använder mobil väldigt sällan faktiskt. Jag mejlar och skypar mest.

  Jovisst, folk är som galna när det gäller Facebook, surfa i mobiler på gator och torg. Dom varken ser eller hör vad som pågår runtomkring.

  Något som gör mig galen är när folk som håller på med sina mobiler tvärbromsar och jag går rätt in i dom. Dom kan stanna helt i en trappa och det blir “masskrock”. Folk tror att dom är ensamma, att det inte finns några folk runtomkring.

  Jag stänger oftast av mobilen runt 23-09. Jag vägrar att vara tillgänglig dygnet runt. Jag har en mobil som bara dom närmsta sörjande har numret utifall det skulle hända något och då är jag tillgänglig på den telefonen.

Kommentarer inaktiverade.