Israel provocerar

Det har väl alla fattat vid det här laget och palestinier likaså, att fred finns inte på Israels agenda utan det finns bara en, att utrota palestinier.

Vad är det för skillnad mellan dom som sitter i Knesset och Tysklands nationalsocialister under andra världskriget? Ingen egentligen, det är samma politik, samma agenda och målet är detsamma, att utrota palestinier, etnisk rensning.

Sen ockupationen 1949 har man fördrivit palestinier, man brände ner deras byar och gav dom judiska namn och hur många hundratusentals palestinier har fördrivits, mördats, och bombats ihjäl genom åren.

1982 i flyktinglägren Sabra och Shatila i Libanon med palestinier begicks en massaker av Israel. Det finns en mycket bra film som beskriver detta, “Waltz with Bashir”.

Hur var det i det senaste kriget då Israel bombade sönder Libanon och Israel använde splitterbomber och fosforbomber för ett par fångars skull där tusentals civila dödades så också i Gaza.

Israel provocerar på olika sätt för att få igång palestinierna. Palestinier inlåsta i ett flyktingläger som är som ett fångläger så dom kommer ingenstans. Behändigt om man vill ta död på så många som möjligt, “canned hunting” ser jag det som. Den enda skillnaden är att här är det människor.

Barack Obama är skrämmande också i sina uttalanden. Det finns en mycket stark judisk maffia i USA Mäktiga organisationer för judar i USA – AJC (The American Jewish Committee), WJC (World Jewish Congress) och ADL (Anti-Defamation Legue) som har mycket att säga till om. USA backar upp Israel med 4 miljarder dollar om året plus att Israel har tillgång den modernaste krigsutrustningen.

Enligt en undersökning i USA så röstade dom flesta judar/zionister på Barack Obama. Det säger väl också en del.

Vad har Gaza att sätta emot Israels provokationer? Nada! Israel bestämmer dessutom vad som ska föras in i Gaza. Israel bestraffar hela Gaza genom att stänga av vatten och el.

Förhandlingar om vapenvila pågår i Kairo. MEN hallå, Israel vill inte ha någon vapenvila, blir det en vapenvila så kommer den att brytas igen av en provokation av Israel och det behövs inte mycket under dom omständigheter som palestinierna befinner sig i Gaza.

Norman Finkelstein
Ut med alla amerikanska judar i Israel

För mig är det en gåta att detta får hålla på.

Den senaste konflikten, steg för steg:

• Hamas militära ledare Ahmad Jabari dödas vid en israelisk attack i Gaza.
• Israel luftbombar efter mordet Gaza
• Sedan onsdagen har elden besvarats intensivt och raketer har skjutits in i Israel från Gaza
• Israel säger att deras pågående militära operation har till syfte att stoppa raketer från Gaza
• USA säger att Israel har rätt att försvara sig.
• Angela Merkel har uttalat att hon håller Hamas ansvariga för det upptrappade våldet, och EU:s utrikesrepresentant Cathirine Ashton likaså..
• Israel går ut och meddelar att deras försvarssystem “Iron Dome” har stoppat dussintals raketer.
• Egypten återkallar sin ambassadör till Israel efter attackerna mot Gaza
• Egypten kräver ett blixtmöte med Arabförbundet för att diskutera attackerna
• Netanyahu säger att den israeliska armén är beredd att utöka den militära operationen i Gaza
• Barack Obama talar till ledarna för Israel och Egypten om våldet i Gaza och vädjar till Netanyahu att göra allt för att undvika civila offer.
• Attackerna har trots detta fortsatt, och är nu inne på sitt femte dygn
Källa: Al Jazeera, Aftonbladet, AP

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Israel-Palestina, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.