Vart tar pengarna vägen?

Den frågan har jag ställt mig många gånger när EU pumpar in miljarders, miljarders euro till Grekland och folket blir bara fattigare och fattigare.

Nu vet jag. Dom pumpas in i bankerna och hedgefonder m.fl. Pengarna pumpas in till knösarna vilka är dom som är dom verkliga skurkarna. Och vilka har sina pengar där då? Inte är det dom vanliga småspararna utan det är dom riktigt rika som dessutom får sina pengar tillbaka dom som slarvade bort på överkonsumtion och nu flyr landet med sina pengar.

Detta är rena rama dårhuset! Och vad är det för jäkla ordning att rika inte behöver betala skatt! Jag förstår folk som tar ut sina anhörigas pensioner efter att dom har dött. Det är ju ingen ordning överhuvud taget i det landet.

Grekland hatar Tyskland och Tyskland hatar Grekland och vilka mer ska hata varandra i slutänden? Tänk om det ändå blir ett krig i EU i slutändan som jag i flera år sett som ett crescendo för EU eller kommer EU bara att kollapsa? Euron var det största misstaget och jag hoppas verkligen att den faller.

Detta är i vilket fall som helst inte bra. Men å andra sidan kanske vi alla blir lika fattiga utom dom som styr och bankerna förstås. EU:s knösar och andra uppkomlingar vill ju ha sina förmåner.

Jag tänker också på prinsessan Madeleines fästman som köper upp företag och plundrar dom och placerar sina pengar i skatteparadis. Är det en bra man in i kungahuset!? Drottning Silvia som tycker att han är en svärmorsdröm. Men hans familj tycker naturligtvis att det är toppen med en svensk prinsessa in i familjen.

Det är inte klokt! Vart är världen på väg? Såg en dokumentär i SVT-Play UR, “Systemfel hotar världen”. På varenda punkt håller jag med. USA är ett imperialistiskt land som suger ut andra länder och sådana kollapsar förr eller senare runt sådär 10 generationer. Någon tipsade på 2075.

Tecknet på det är att allt överkonsumeras, sex, mat och religionen tar allt mer plats och folk blir bara knäppare och knäppare och mer skurkaktiga än någonsin och att USA blir och mer odemokratiskt. USA:s alla invasioner och sin tro på sig själva som Gud fader själv. USA förstör naturen och inte tror dom på miljöhotet fast dom är en av dom värsta marodörerna och fetare och fetare blir dom och dummare med för den delen. Dom flesta vet ju inte ett dugg vad som sker utanför deras gränser.

Men det är ett styre, ju fler omedvetna medborgare desto bättre är det. Deras valsystem är ju också ett sätt att få vissa folk att inte rösta då det är krångligt att registrera sig. Bara det är ett odemokratiskt sätt. Alla myndiga medborgare ska naturligtvis få ett röstkort hem i brevlådan oavsett vilken “status” har.

KKK har fått nya grupper att ansluta sig och dom tokreligiösa ökar och motsättningarna med det plus alla andra motsättningar i samhället.

Hur fungerar egentligen vårt samhällssystem? Bankerna tjänar stora pengar samtidigt som vanliga människor lever på lånade medel. Vi möter tänkare som ger oss sin bild av världsekonomin och människans situation i vårt globala samhälle. Många som kommer till tals är övertygade kapitalister som kritiserar kapitalismen. Hur kan lösningar inför framtiden se ut?

Ja, det är väl dags för ett imperialistiskt land som USA att falla ner död.

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Kriminalitet, Kultur, Natur, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.