Slavkontrakt på McDonalds

Senaste skandalen har uppdagats då chefer på McDonald har utnyttjat skyddslösa och tjänat storkovan. Ett riktigt gediget högerstyre som nu regerar i Sverige.

Lönedumpning inom åkeribranschen där polska chaufförer dumpar lönerna och svenska åkare får lägga ner. Där också dom polska chaufförerna slavar för minilöner, kör många gånger olagliga lastbilar. Bemanningsföretag som också utnyttjar folk från öst helt hänsynslöst.

Vem klagar på arbetsgivaren i ett system där arbetsgivaren är enda garant för att man ska få stanna i landet? Det påminner direkt om de mest vedervärdiga tider på svensk arbetsmarknad: statarsamhället och den tidiga industrialismens totala beroende av brukspatron. Sverige har fått en arbetsmarknad som är som gjord för samvetslösa svin, som tjänar storkovan på de allra svagaste och mest utsatta. Var det någon som sade något om utanförskap, Fredrik?

McDonalds, har utmärkt sig genom att två av dess chefer har sålt arbeten på sina restauranger så att vederbörande har kunnat få arbetstillstånd i Sverige och därmed kvalificerat sig som arbetskraftsinvandrare. 150 000 kronor ska anställda från Pakistan ha betalat för att få anställning, pengar som Hotell- och restaurangfacket misstänker betalas av på lönen då få fattiga från Pakistan efter resan hit har den typen av summa att lägga upp på bordet. Flera har dessutom tvingats hyra in sig hos chefen och betalat 4 000 kronor per månad för ett litet rum. Närmare ett slavkontrakt än så kommer man inte, klagar du åker du ut ur landet och för uppehållstillstånd och boende får du betala av din magra lön.

Slavkontrakt i Sverige

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.