”Kan skada barns andliga hälsa”

Det var det värsta! Jag är helt säker på att det är en grupp frireligiösa som anmält julkalendern. Det är rätt märkligt med tanke på alla tv-program och filmer som idag handlar om spöken, andevärlden, trollkarlar och poltergeistar.

Bara att titta i kanal 7:s tablå där det verkar enbart sändas om paranormala händelser, döda som inte vill lämna denna världen utan spökar. Sen har vi Harry Potter och Twilight-filmerna och vampyrserien i barnkanalen.

Jag blir såååå trött på dessa dumma personer som lägger krut på sådant som bara skämmer ut dom. Lägg krut på alla våldsamma spel som även småungar tittar på. Det skulle vara mycket bättre än att löjla sig över en lek som dom flesta har lekt. Anden i glaset skadar ingen unge! enligt mig så är dessa föräldrar mer skadliga för barns andliga hälsa.

Ska skydda barn
– Det jag regerar på är att SVT visar “Anden i glaset”. Jag tror att det är något mer än en oskyldig lek, säger Sara Strålin och fortsätter:

– Jag tror att det finns en andevärld och jag tror att man ska skydda barn från att försöka komma i kontakt. Jag tror att det kan skada barns andliga hälsa.

Sara anmälde julkalendern: ”Kan skada barns andliga hälsa”


SVT-Play

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Hälsa, Kultur, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på ”Kan skada barns andliga hälsa”

 1. Tittarstorm skriver:

  Man kan tro på vad man vill eller ge tusan i att tro, men ansvaret för att ungarna inte tar del av något man anser är olämpligt eller skadligt bilar på föräldrarna.
  Jag blir rätt trött på föräldrar som tror att hela världen ska inrätta sig efter just deras värderingar och åsikter och som gör stor affär av att världen inte kretsar kring just dem och deras avkomma.

 2. admin skriver:

  Jo, precis. Tycker man nu att kalendern är så hemsk så låter man naturligtvis inte ungarna att se på det. Men man kan ju inte försöka förbjuda för alla andra som tycker kalendern är kul och kopplar ingenting som farligt, att det skulle ligga någon annan tanke bakom.

  Kom precis att tänka på när t.ex. Kiss var som mest i ropet när hysteriska kristna trodde på fullt allvar att det låg dold satanism bakom som kunde uppfattas om man spelade skivan baklänges.

 3. noboytoy skriver:

  Det finns väl betydligt värre saker som barn utsätts för på tv och i verkligheten som föräldrar borde bry sig om? Tex den sexualisering som görs av barn i massmedia, reklam och annonser samt den rättröta som drabbar dem i våra domstolar, när de har utsatts för brott av vuxna. I övrigt instämmer jag med Tittarstorm ovan.

Kommentarer inaktiverade.