Talibanernas budskap till väst: “Ni kan inget göra”

Nej, det tror jag också. Jag tror till och med att det blir värre när väst och USA i synnerhet blandar sig i. Det var ju bara löjligt när USA för några år sedan sa, att nu minsann ska vi befria kvinnorna i Afghanistan. Det blev värre.

Det finns väl ingen taliban som låter någon från USA att “befria” deras fruar. Talibanen mördar hellre sin fru än låter någon från USA lägga sig i.

Kvinnors frigörelse måste få skötas om av dom själva och det kan ta tid. Det finns en spirande kvinnorörelse i landet. Den ska stödjas genom ekonomiska bidrag inte från några soldater i full mundering från USA genom vapen. USA gör sig inte precis populära genom sina tilltag som t.ex. urinera på döda talibaner, eller förnedra “terrorister” i outsourcade fängelser eller med drönare döda massor av civila och spola ner en Koran i toaletten o.s.v. o.s.v. o.s.v.

Vem minns inte denna film som kavlades ut över världen.

Kvinnovåldet ökar trots år av bistånd
Men den ofta upprabblade framgångssagan är kantad med rejäla skamfläckar.

En ny FN-rapport visar att antalet rapporterade fall av våld mot kvinnor nästan fördubblats det senaste året. Till dryga 4 000 fall från mars till oktober i år.

Nu tolkar man ändå det som en framgång. Ökningen anses visa att fler vågar anmäla övergrepp.

Så är det säkert men det ändrar inte på det faktum att våldet mot kvinnor i Afghanistan fortsätter bre ut sig trots mer än ett årtionde att omfattande internationella insatser.

Kvinnovåldet ökar trots år av bistånd

Det här inlägget postades i Hälsa, Kriminalitet, Kultur, Politik, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Talibanernas budskap till väst: “Ni kan inget göra”

  1. noboytoy skriver:

    Exakt samma retorik förs här hemma. Mäns våld mot kvinnor ökar men man försöker hänvisa till att det beror på att fler vågar anmäla.

    Jag blir så jävla förbannad när jag ser soldaternas flin. Vad är det för ynkryggar?

  2. admin skriver:

    Bush:”Varför hatar dom oss så?”. Ja, det kan man fråga sig, “Ondskans axelmakter”, “Vi ska röka ut dom ur deras hålor” m.m.
    USA:s retorik är underbar och dom skapar naturligtvis ett bra underlag för samtal mellan parter.

Kommentarer inaktiverade.