Fast i bedragarens nät – Scammers

Det är fruktansvärt med dessa kallhamrade personer som utnyttjar kvinnor så fruktansvärt. Hela artikeln finns att läsa i facktidningen “Kollega”, Nr 8 2012.
Kollega

Helen bubblade av iver men hennes kollega försökte att ta ner henne på jorden: “Tänk på att du har träffat honom på nätet. Han kan bara en bedragare.”

Åh, vad tråkig hon är tänkte Helen. Marvin var allt hon hade drömt om. De hade samma värderingar och kunde sitta i timmar och chatta med varandra.

Marvin Greenwood är arméchef i Irak och nu återstår en månad innan han kan gå i pension och kan resa hem till New York och sin tioåriga dotter Jackie. Han är femtiosex år, håller sig i trim. Marvins fru dog i cancer för åtta år sedan och det är först nu han känner sig redo för kärlek. Han har aldrig tidigare varit inne på en dejtingtjänst tidigare. Helen är förtrollad och datorn är som en magnet. Han skriver så fina brev. Han öser beröm över henne och säger att han är så glad att han har träffat henne. “Jag går runt med ett leende fast jag är i Irak.”

När Marvin frågar henne om får komma och hälsa på blir Helen överlycklig. Det känns rätt det är hennes tur nu. Han skriver att om det fungerar mellan dem, och det tror han, vill han att de stannar hos varandra, i Sverige eller USA.

Och så, det strular i i Bagdad och han måste stanna ytterligare en tid för han ska lära upp nästa person efter honom. Helena längtar så att hon knappt kan sköta sina arbetsuppgifter.

Efter tre månaders brevväxling skriver Marvin:”Jag har fått en chock!” Eftersom han litar på Helen vill han berätta men samtidigt hoppas han att hon inte dömer honom för hårt. Han har haft ett extrajobb. Vid sidan av sitt uppdrag har han hjälpt en man i oljebranschen att komma in på territorier där civila inte får vistas. Och nu visar det sig att Marvin har fått betalt i kontanter, faktiskt flera miljoner dollar. Dom ligger i ett plomberat paket. Kan Helen ta emot paketet tills han kommer?

De chattar fram och tillbaka och bestämmer till slut att Marvin ska be sin gode vän diplomaten Hassan Moro om råd.

För att slippa få paketet röntgat ska han resa med det till Ghana som är ett bra land att muta sig igenom tull och säkerhetskontroll. Framme i Accra visar det sig att Hassan måste betala extra för några tullstämplar.

Han tar kontakt med Helen och hon skickar 10.000 kronor som skickas till hans konto. Sen blir det flera brådskande kostnader som till advokater, ytterligare stämplar, tjänstemän m.m.

Mellan raderna hör hon Marvins nödrop. Hon kan inte sova och hon har ryckts med i en karusell som snurrar allt fortare och en dag går hon till banken och lånar 300.000 kronor som han behöver.

Men allt avslöjas när Helen får ett mejl med :”Bästa Karin!” Helen letar och hittar denna Karin och hon berättar en likadan historia.

Det visar sig att Marvin inte är Marvin och Hassan är inte Hassan och dessa två är samma person som är okänd. Skurkarna använder falska namn och jobbar från ett annat land än de uppger till offret. Och en bank i ett instabilt land är inte intresserad av att en svensk polismyndighet ska komma och rota utan dom ser till sina egna kunders integritet.

Skurkarna vet precis vilka strängar dom ska spela på och offren får inte tillbaka sina pengar.

Jag har skrivit tidigare om dessa psykopater.
http://squareeye.se/wordpress/2012/07/28/bedragarna-pa-badoo/

Det här inlägget postades i Internet, Kriminalitet, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.