Instagram

Jaha…. nu är det Instagram. Själv skulle jag aldrig använda en sådan “tjänst”. Jag har Facebook men jag använder det sällan och jag skickar inte upp några bilder eller skriver om mitt liv. Facebook köper upp Instagram för 715 miljoner dollar. Jag har väldigt svårt att förstå att folk skapar konton i sina riktiga namn och lägger upp hela sina liv med bilder. Dessutom ligger dessa “tjänster” i USA.

Instagram har snart rätt att sälja dina foton. I de nya villkoren, som träder i kraft den 16 januari nästa år, står det att tjänsten helt eller delvis ska annonsfinansieras och att Instagram har rättigheten att använda användarnas foton i annonser, utan kompensation. Instagram friskriver sig även från att meddela dem om detta, fråga om lov och att man inte alltid behöver markera ut vad som är en annons eller köpt innehåll (vilket kan bryta mot både amerikansk och europeisk lagstiftning).

Instagram har snart rätt att sälja dina foton

Det här inlägget postades i Internet, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Instagram

  1. Engla skriver:

    Hej!

    Nu heter jag Blixttilda på Instagram. 🙂 Inget om mitt liv.

Kommentarer inaktiverade.