Regeringens nya kvinnofälla

Sverige var en gång ledande i världen på att ha en fungerande välfärd för de äldre. Så är det inte längre. Förutom slarviga upphandlingar och cyniska vinstintressen präglas äldreomsorgen av åtstramningar.

Var fjärde plats på svenska äldreboenden har försvunnit på senare år och det har inte kompenserats av utökad hemtjänst. I stället är det de anhöriga, främst medelålders kvinnor, som tar hand om sina åldrande föräldrar.

Minister Maria Larsson kallar detta ofrivilliga ideella arbete för ”kärleksgärningar” som ”vi ska vara tacksamma för”. Jovisst så har det i Kristdemokraternas idévärld länge hetat om att kvinnor ska stanna hemma och sköta om barnen i stället för att dagis och föräldraförsäkring byggs ut.

Regeringens nya kvinnofälla

Det nya sköna Sverige. Återigen går jämställdheten bakåt och kvinnorna får ta smällen då högersamhället drar ner på vårdplatser och vinsterna går utomlands. Samhället bryts ner alltmer och blir mer och mer likt USA. Dom rika behöver inte bekymra sig då dom kan ha egna anställda som tar hand om sina gamla eller bor på speciella lyxäldreboende.

Den välfärd som byggts upp under 100 år är puts borta!

Det jag och andra trälar har att se fram mot är väl fattigstugan i ny tappning.

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Regeringens nya kvinnofälla

  1. noboytoy skriver:

    Som kvinna är det nästan omöjligt att befria sig själv från “omsorgens bojor”. Det förutsätts att vi kvinnor skall vilja “ta hand om” andra i hela våra liv. Vara snälla, omsorgsfulla, ta hänsyn och sätta våra egna liv åt sidan, för andras skull.

  2. admin skriver:

    Och värre blir det. Det blir som i USA. Jag vill verkligen inte bli omhändertagen av någon anhörig, usch! Knall och fall är det bästa.

Kommentarer inaktiverade.