’Nötköttslasagne’

Men hääärreguud!! Det var det värsta, HÄSTKÖTT, alla dör!!! Panik utbryter överallt. Djissus kraist!!

Hästkött är ett mycket bättre kött än nötkött och dessutom billigare. Det är väl därför dom lagt i lite hästfärs i lasagnen. Men det är klart att ljuga är inte bra. Hade jag vetat detta igår hade jag definitivt köpt några stycken.

Ni som går ut på fina restaurangen och väljer oxfilé, ni kan räkna med att varannan “oxfilé” är hästfilé. Det är godare och mörare.

Köp hästkött så slipper en häst att utsättas för djurplågeri med fruktansvärda transporter ner till Italien där dom slaktas och äts.

Men det är klart om det finns förbjudna läkemedel i köttet så är det förstås inte bra. Undrar vem som är köttleverantör? Irland?

Hästköttshärvan växer allt mer
Sedan Findus enportionslasagne visat sig innehålla hästkött drar även Axfood, Ica och Coop tillbaka lasagne som misstänks innehålla hästkött. Företaget bakom produkterna har använt kött från samma slakteri som levererat till Findus återkallade lasagne.

Brittiska livsmedelsverket FSA har begärt ytterligare tester för att se om ett läkemedel för hästar, fenylbutazon, kan finnas i produkterna. Medlet är förbjudet i livsmedel.

Hästköttshärvan växer allt mer

Det här inlägget postades i Hälsa, Kriminalitet och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.