Åsnekött kan finnas i lasagnen

Men vad i helgonaland! Var ska detta sluta någonstans? Miljontals hästar och åsnor går till slakt där det sen skickas vidare för att till slut hamna i Findus produkter.

Jag har ätit åsnekött också men det var lite mer tuggmotstånd. Det var på Kanarieöarna på 70-talet.

Rumäniens förbud mot häst- och åsnekärror på vägarna kan ha bidragit till köttsskandalen, anser livsmedelsproducenter i Frankrike. Nu misstänks även åsnekött finnas i den falskmärkta köttfärsen.

Hästar som går till slakt är oftast uttjänta dragdjur. Villkoren för djuren i det rumänska jordbruket är tuffa. Redan i unga år är djuret förbrukat efter det hårda slitet.

Då kanske maffian inte är involverad i detta men det får framtiden visa.

Men jag tycker att vi ska äta mer hästkött för det är ett utmärkt kött mycket bättre än nötkött. Många många travhästar som inte håller måttet eller är uttjänta hamnar i hemska transporter och skickas till Italien.

Google är verkligen inte vad det har varit. Bedrövligt. Jag ska leta i mina gamla Djurens rätt-tidningar och skanna för så fruktansvärt hemska bilder där hästar ligger döda i transporterna och dom som överlevt får dra ut dom döda hästarna. Hästar är speciellt känsliga för stress och blir ofta sjuka under långa transporter som t.ex. till Italien som betalar bra för hästar.

Begär mer hästkött för det är billigare och det är mycket godare än nöt. Om tillräckligt många frågar efter det så kommer det att tas in. Det kan finnas i frysdisken. Nästa gång jag åker till storstan ska jag beställa häst för det går. I Nynäshamn där jag bodde för “100” år sedan beställde in hästfilé till mig två gånger hos Konsum.

Åsnekött kan finnas i lasagnen

Det här inlägget postades i Djuren, Hälsa, Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Åsnekött kan finnas i lasagnen

 1. noboytoy skriver:

  Det var länge sedan jag pratade med en inspektör på Livsmedelsverket nu men då (90-talet nån gång) berättade han om en pizzeria i landet som hade ett rum i lokalen som de inte ville släppa in honom i.

  Det blev de tvungna till, efter mycket om och men och där hängde döda råttor upp och ned i taket..

  Hänga kött, som det kallas..

 2. admin skriver:

  Urrrrrr! Jag äter sällan ute numer då jag vet hur snuskigt det kan vara. Personal som inte tvättar händerna efter toabesök m.m. Vad fan vet man vad som blandas ner i hamburgaren eller såsen till pizzan.

 3. noboytoy skriver:

  Såg en annan dokumentär för många år sedan om snusket på restaurangerna i USA. Där stod manliga kockar och “ollade” maten, lade till lite könshår och/eller sperma och spottade i maten. Detta roade de sig med, främst när snygga kvinnor kom för att äta.

  Nej, man har ingen aning om vad som försiggår på restaurangerna och vad man får i maten..

 4. admin skriver:

  Eller om någon klagade på maten….. Jag såg nog samma dokumentär för många år sedan.

Kommentarer inaktiverade.